Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Voorwaarden overlijdensrisicoverzekering versoberen en de premie gaat omlaag

Voorwaarden overlijdensrisicoverzekering versoberen en de premie gaat omlaag

zaterdag 06 oktober 2018 om 17:11:10 Jochem Kessens nog geen reacties
besparenDe premies van overlijdensrisicoverzekeringen dalen al jaren. We bloggen er ook vaak over dat je gemakkelijk een paar tientjes per maand kan besparen door je  overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.
Een simpel voorbeeld laat zien dat je € 15,- per maand kan besparen.
Een man uit 1972 verzekert 20 jaar lang een bedrag van € 250.000.
Bij Allianz betaalt hij net geen € 30,- per maand, terwijl ASR ruim € 45,- per maand rekent.
Door goed te vergelijken heb je je Netflix abonnement dus ruim terugverdiend.

Deze vergelijking is gebaseerd op de premies van oktober 2018. Maar als je een overlijdensrisicoverzekering hebt die 5 of 10 jaar geleden is afgesloten, dan is de besparing vele malen groter. Premieverschillen van € 30,- tot € 40,- per maand zijn geen uitzondering.

Voorwaarden overlijdensrisicoverzekering worden kariger
De afgelopen 10 á 15 jaar zijn de premies van overlijdensrisicoverzekering aanzienlijk gedaald. De verlaging was mogelijk omdat we een hogere levensverwachting hebben en gezonder leven.
Daarnaast is in 2013 het provisieverbod op overlijdensrisicoverzekeringen van kracht geworden, waardoor de premies verder omlaag konden.

De afgelopen 2 jaar zijn de producten echter goedkoper geworden door de productvoorwaarden te versoberen.
Zo heeft zowel AEGON als Klaverblad de premie verlaagd, door het premiedepot uit de voorwaarden te halen. In het oude product kreeg je het premiedepot (een soort spaarpotje) uitgekeerd als je tussentijds de polis stopzet. Nu is de premie lager, maar krijg je geen geld meer terug bij tussentijds opzegging.
Ook nieuwkomer Hera heeft overlijdensrisicoverzekeringen op de markt gezet mét en zónder premiedepot.

De nieuwe premie is niet alleen aantrekkelijker voor de klant, maar ook voor de verzekeraar. De gemiddelde polis loopt zo'n 10 jaar*, daarna zeggen de meeste verzekerden hun overlijdensrisicoverzekering op. Doordat de verzekeraar dan geen premiedepot meer hoeft uit te keren, is hun product winstgevender.

Consument kijkt maar naar 1 ding: de laagste premie
Er is een aantal verzekeringen in de markt met hele goede voorwaarden.
Zo laat Dazure (verzekeraar achter de Goed Idee en Gewoon Idee) alle klanten profiteren van een premiedaling. Perfect, want zo betaal je nooit teveel.
Ook zijn er verzekeraars die bijvoorbeeld het verzekerd bedrag uitkeren als je in leven bent, maar terminaal ziek bent geworden.

Dat zijn hele mooie voorwaarden, maar die kosten ook geld. Bij deze verzekeraars betaal je al gauw € 9,- per maand meer. Na 10 jaar is verschil opgelopen tot ruim € 2.000,- .
Hierdoor komen deze verzekeringsproducten vaak onderaan in de premievergelijkers.

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering: doe de oversluitcheck
Heb jij een overlijdensrisicoverzekering? Doe dan de overlijdensrisicoverzekering oversluitcheck en zie hoeveel jij kunt besparen op je premie.

* stelling gebaseerd op uitspraken van diverse verzekeraars

 
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons