Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Ook bestaande overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor NHG hypotheek

Ook bestaande overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor NHG hypotheek

vrijdag 11 oktober 2019 om 20:18:28 Jeroen Wolfsen 4 reacties
overlijdensrisicoverzekeringVeel mensen die in het verleden een hypotheek onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebben afgesloten, moesten verplicht een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Maar sinds 2018 hoeven klanten die een nieuwe hypotheek onder NHG sluiten niet meer een verplichte overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. NHG is voornemens om vanaf 2020 de eis van een overlijdensrisicoverzekering helemaal af te schaffen. Ook voor bestaande hypotheken.

Bestaande overlijdensverzekering opzeggen
Heb je een bestaande NHG hypotheek? Dan is die verplicht verzekering dus vanaf 2020 niet meer verplicht en kun je polis opzeggen. Of dat verstandig is hangt natuurlijk af van je financiële situatie. Een alleenstaande met een hypotheek waarop is afgelost heeft waarschijnlijk niet veel behoefte aan een overlijdensverzekering. Maar bij een gezin met kinderen waarbij de achterblijvende partner niet werkt, kan een uitkering uit een levensverzekering het verschil zijn tussen blijven wonen of moeten verkopen. Laat je dus goed adviseren en zeg niet zomaar je overlijdensverzekering op.

Is je huidige overlijdensverzekering te duur? Sluit dan over!
Het feit dat een overlijdensverzekering niet meer verplicht is, wil dus niet zeggen dat je de verzekering meteen op moet zeggen. Natuurlijk is het zonde om premie te betalen voor een verzekering die je niet nodig hebt. Maar er is ook een andere manier om te besparen op de kosten van je overlijdensverzekering. Je kunt tegenwoordig je levensverzekering oversluiten. De premies zijn de laatste jaren hard gedaald. Je kunt maandelijks tientallen euro's besparen door de overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Linda

9 november 2020 15:31:38

Ik heb al 10 jaar een ORV bij Reaal. Ik ben alleenstaand, 50 jaar en heb geen kinderen. De verzekering is niet gekoppeld aan mijn hypotheek. Is het beter om de verzekering op te zeggen? Is toch €39 euro p/m?

reageer op Linda

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

9 november 2020 16:32:53

Linda,

Ik ken natuurlijk niet je situatie maar als ik het z lees dan lijkt het inderdaad een overbodige verzekering. Ervan uitgaande dat je erfgenamen niet helemaal met lege handen staan als je komt te overlijden er wel wat geld achter de hand is voor een begrafenis of crematie. Informeer bij de bank of verzekeraar of de polis verpand is. Zo ja vraag of de verpanding er af kan en dan kan je de polis opzeggen.

Als je denkt dat het toch nut heeft om verzekerd te blijven , controleer dan of goedkoper is om over te stappen met je overlijdensrisicoverzekering. De premies zijn hard gedaald de laatste jaren

Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Linda

9 november 2020 16:46:16

Dank voor je reactie. Ik heb ook een uitvaartverzekering, sinds mijn geboorte. De ORV is niet verpand aan mijn hypotheek, dat heb ik bij REAAL nagevraagd. Ik heb vergeleken en het scheelt 6 euro per maand. Niet echt veel. Mijn hypotheek is trouwens veel minder dan de huidige waarde van de woning. Groetjes Linda

reageer op Linda

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

9 november 2020 16:59:27

Dan zou ik de polis lekker opzeggen.
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662