Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Ook bestaande overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor NHG hypotheek

Ook bestaande overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor NHG hypotheek

vrijdag 11 oktober 2019 om 20:18:28 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
overlijdensrisicoverzekeringVeel mensen die in het verleden een hypotheek onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebben afgesloten, moesten verplicht een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Maar sinds 2018 hoeven klanten die een nieuwe hypotheek onder NHG sluiten niet meer een verplichte overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. NHG is voornemens om vanaf 2020 de eis van een overlijdensrisicoverzekering helemaal af te schaffen. Ook voor bestaande hypotheken.

Bestaande overlijdensverzekering opzeggen
Heb je een bestaande NHG hypotheek? Dan is die verplicht verzekering dus vanaf 2020 niet meer verplicht en kun je polis opzeggen. Of dat verstandig is hangt natuurlijk af van je financiële situatie. Een alleenstaande met een hypotheek waarop is afgelost heeft waarschijnlijk niet veel behoefte aan een overlijdensverzekering. Maar bij een gezin met kinderen waarbij de achterblijvende partner niet werkt, kan een uitkering uit een levensverzekering het verschil zijn tussen blijven wonen of moeten verkopen. Laat je dus goed adviseren en zeg niet zomaar je overlijdensverzekering op.

Is je huidige overlijdensverzekering te duur? Sluit dan over!
Het feit dat een overlijdensverzekering niet meer verplicht is, wil dus niet zeggen dat je de verzekering meteen op moet zeggen. Natuurlijk is het zonde om premie te betalen voor een verzekering die je niet nodig hebt. Maar er is ook een andere manier om te besparen op de kosten van je overlijdensverzekering. Je kunt tegenwoordig je levensverzekering oversluiten. De premies zijn de laatste jaren hard gedaald. Je kunt maandelijks tientallen euro's besparen door de overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons