Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensverzekering voor huurders. Verstandig, maar het kan goedkoper.

Maarten Docter geschreven op maandag 27 juni 2022 om 11:44:43
Je woont samen met je partner in een huurhuis. Maar wat als jouw partner overlijdt? Kan je dan nog wel de huur betalen? Of andersom: Kan jouw partner de huur blijven betalen als jij overlijdt? Veel huurders lopen een enorm risico als één van beiden overlijdt. En het is gemakkelijk te voorkomen: een overlijdensrisicoverzekering voor huurders. Hiervoor is nu een special product. Maar is dit nu de beste oplossing?

Huurders lopen flink risico

Als iemand komt te overlijden zijn de gevolgen voor de achterblijvende partner en eventuele kinderen groot. Emotioneel, maar ook financieel. Veel huurders kunnen in de problemen komen als ze alleen overblijven en de te hoge huur met één inkomen niet meer op kunnen brengen. Waar vindt je dan, in de huidige woningmarkt, een ander huurhuis dat je wel kan betalen?

Huurders niet verzekerd voor overlijden

Mensen die een huis kopen en een hypotheek afsluiten, regelen in bijna alle gevallen ook een overlijdensrisicoverzekering. Als één van de partners overlijdt, dan komt er een bedrag in één keer tot uitkering waarmee de achterblijvende partner de hypotheek of een deel van de hypotheek kan aflossen. Hierdoor dalen de maandlasten en kan de partner in de woning blijven wonen. Dat is natuurlijk een prettig gevoel. In de praktijk sluiten huurders zelden een overlijdensrisicoverzekering. Blijkbaar komt het niet in hun op dat ze dit risico lopen.

Speciale overlijdensverzekering voor huurders

Onlangs heeft verzekeraar Scildon de Huurverzekering op de markt gebracht. Een levensverzekering speciaal voor huurders, Een goede zaak omdat deze doelgroep een risico loopt en nauwelijks afdekt met een verzekering. De Huurverzekering is af te sluiten door één of twee personen (verzekerden) die partners van elkaar zijn. Met de Huurverzekering kan je het leven van de kostwinner verzekeren, maar je kan deze verzekering ook op het leven van jou en je partner afsluiten, dus op twee levens. Als dan één van beiden overlijdt, dan keert de verzekering uit aan de achtergebleven partner. Op die manier heeft de achterblijvende partner voldoende inkomen om de huur te kunnen blijven betalen en worden financiële problemen voorkomen.
Het verschil tussen de Huurverzekering van Scildon en een reguliere overlijdensrisicoverzekering is de manier van uitkeren. De Huurverzekering keert bij overlijden een afgesproken bedrag per maand uit. Een normale overlijdensverzekering keert in één keer een bedrag uit. Met de Huurverzekering kan de achterblijvende partner dan maandelijks de huur blijven betalen. Je spreekt van te voren af hoe lang je die uitkering krijgt. Bijvoorbeeld gedurende een periode van 10 jaar.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering voor een huurder?

In de tabel hieronder, zie je verschillende berekeningen staan met de bijbehorende premie per maand. De Scildon Huurverzekering wordt vergeleken met een reguliere overlijdensrisicoverzekering. Het verzekerd bedrag voor de overlijdensrisicoverzekering is een vermenigvuldiging met de looptijd van het maandelijkse verzekerd bedrag van de Huurverzekering. Als je met de Huurverzekering 10 jaar lang € 500 per maand verzekerd, dan is dit hetzelfde verzekerd bedrag dan wanneer je € 500 x 12 maanden x 10 jaar = € 60.000 verzekerd.
verzekerde(n)Leeftijdverzekerd bedrag p/mpremie ScildonPremie alternatief
man30€ 250  (€ 30.000)€ 7,93€ 1,50 (TAF)
man en vrouw35€ 500 (€ 60.000)€ 13,69€ 5,66 (NN)
man en vrouw40€ 750 (€ 60.000)€ 23,56€ 11,76 (NN)
man40€ 1.000 (€ 120.000)€ 17,95€ 8,89 (Allianz)

Scildon Huurverzekering is leuk maar te duur

De conclusie is simpel. De Huurverzekering van Scildon is een mooi product maar het is te duur. Als je gewoon een normale overlijdensrisicoverzekering sluit met een uitkering in één keer ben je 2 tot 3 keer zo goedkoop uit. Hoe prettig het ook is om maandelijks een bedrag te ontvangen waarmee je gedurende bijvoorbeeld 10 jaar de huur kan betalen, het komt uiteindelijk op het zelfde neer als een normale overlijdensverzekering. De achterblijvers hebben voldoende geld om de huur te kunnen betalen. En het afsluiten en vergelijken van een overlijdensverzekering is helemaal niet veel werk. Dus ben je huurder? Kijk er dan eens goed naar wat er gebeurt als één van jullie komt te overlijden.
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.030 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube