Overlijdensrisicoverzekering

Gratis stoppen met roken cursus en duizenden euro's premie besparen

Jeroen Wolfsen donderdag 29 april 2021 - bijgewerkt op: 30 april 2021
De premies voor een overlijdensrisicoverzekering voor rokers zijn meestal twee keer zo hoog als voor een niet-roker. Verzekeraar Scildon biedt mensen die roken toch de lagere niet-rokers premie aan onder voorwaarden dat ze een stoppen met roken cursus gaan volgen. Na negen maanden moet je gestopt zijn met roken. Was je al van plan om te stoppen met roken? Dan kun je nu fors gaan besparen op de premie voor je overlijdensverzekering.

Gratis 'stoppen met roken' cursus

Als je in aanmerking wilt komen als roker voor de premie voor niet-rokers moet je een jaar meedoen aan een online programma. Dat is geheel kosteloos. Je ontvangt gedurende een jaar mails om je te motiveren om te stoppen en je geeft regelmatig door hoe het gaat. Het doel is dat je na 9 maanden gestopt met roken. Vanaf de eerste dag heb je recht op de premie die geldt voor niet-rokers.

Duizenden euro’s besparen op overlijdensrisicoverzekering

Rokers betalen een hogere premie dan niet-rokers voor hub overlijdensrisicoverzekering. Over de gehele looptijd scheelt dat al gauw duizenden euro's. Dus financieel gezien is het zeker de moeite waard om te stoppen met roken.
De premie voor een man van 40 jaar die een verzekering van € 200.000 af wil sluiten is voor een roker € 34 per maand en voor een niet-roker € 15 euro per maand. In dit geval wordt er gedurende 20 jaar ( de looptijd van dit voorbeeld) in totaal € 4.560 aan premie bespaard.
Een man van 30 jaar betaalt voor een verzekering van € 300.000 met een looptijd van 30 jaar als roker € 29,68 per maand en als niet roker € 13,72. De besparing in 30 jaar is in dat geval € 5.745!
Stoppen met roken is dus niet alleen een gezonde keuze, maar ook een financieel verstandige keuzen.

Hoe kom je in aanmerking voor de niet rokers korting?

Bereken de premies voor een overlijdensverzekering en vul in dat je niet rookt. Vraag de verzekering via Moneywise aan bij Scildon. Mail ons vervolgens dat je in aanmerking wilt komen voor het stoppen met roken programma en de niet rokers korting. Wij regelen daarna de rest.

Heb je al een lopende overlijdensrisicoverzekering? Je kunt gewoon overstappen!

Heb je in het verleden een verzekering afgesloten terwijl je rookte? Ook dan is het zeer interessant om over te stappen naar deze verzekering. Sterker nog, de premies voor levensverzekeringen zijn de laatste jaren heel hard gedaald. Grote kans dat je nu al teveel betaald. En daar kan dan nog de niet-rokers korting boven op komen. Hoeveel je kunt besparen kun je heel makkelijk uitrekenen met de oversluitmodule voor overlijdensverzekeringen. Je ziet binnen een paar tellen hoeveel je kunt besparen.
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.030 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube