Overlijdensrisicoverzekering

Bestaande klanten betalen teveel voor hun levensverzekering. En dat is niet nodig!

Rob van Lingen dinsdag 27 januari 2015 - bijgewerkt op: 22 oktober 2017
Overlijdensrisicoverzekeraars zijn net telefoonaanbieders. Nieuwe klanten krijgen prachtige aanbiedingen en als bestaande klant krijg en hoor je niets. Met als gevolg dat bestaande klanten meer premie betalen dan nieuwe klanten. Stank voor dank voor de trouwe klant.

Bespaar op je levensverzekering

Om je de mogelijkheid te bieden eens te kijken wat de verschillen nu zijn, heeft Moneywise.nl een unieke oversluithulp gemaakt. Je vult je huidige verzekeringsgegevens in en Moneywise.nl toont je direct waar je dezelfde verzekering tegen een lagere premie kunt regelen en hoeveel je bespaart. Die besparing bedraagt al snel enkele tientjes per maand. Gedurende de gehele looptijd van de verzekering gaat het vaak om duizenden euro's!

Nieuwe overlijdensrisicoverzekering is makkelijk te regelen

Oversluiten is eenvoudiger dan je denkt. Je vraagt de nieuwe verzekering aan met een ingangsdatum van maximaal 2 maanden in de toekomst. Zodra je een acceptatieverklaring van de nieuwe verzekeraar hebt ontvangen, zeg je de oude verzekering schriftelijk op per ingangsdatum van de nieuwe verzekering. Dat voorkomt dubbele premiebetaling.

Voor een nieuwe verzekering moet je wel opnieuw medische waarborgen aanleveren. Bij bijna alle verzekeraars is dat op basis van een gezondheidsverklaring. Je moet dan medische vragen beantwoorden. Heb je iets onder de leden dan kan het zijn dat je een andere premie voorgesteld krijgt. De keuze is dan aan jezelf: op het premievoorstel ingaan of alles laten zoals het is en bij de oude verzekeraar blijven.

Verpande Overlijdensrisicoverzekering

Heb je een verzekering die verpand is aan een hypotheek, dan kan je niet zomaar de oude verzekering opzeggen. Je moet dan eerst de nieuwe dekking regelen, vervolgens de acceptatieverklaring naar de hypotheekverstrekker sturen en deze dan vragen om ontpanding van de oude polis. Zodra de verpanding van de oude polis is gehaald, kan je pas de oude polis opzeggen. Het oversluiten van een verpande polis kan dan dus mogelijk dubbele premielasten (premie oude verzekering en premie nieuwe verzekering) met zich mee brengen. We helpen je graag om dit zo slim mogelijk te regelen, zodat dit niet voorkomt.
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.967 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube