Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Bestaande klanten betalen teveel voor hun levensverzekering. En dat is niet nodig!

Bestaande klanten betalen teveel voor hun levensverzekering. En dat is niet nodig!

dinsdag 27 januari 2015 om 19:14:31 Rob van Lingen 2 reacties
boos (002)Overlijdensrisicoverzekeraars zijn net telefoonaanbieders. Nieuwe klanten krijgen prachtige aanbiedingen en als bestaande klant krijg en hoor je niets. Met als gevolg dat bestaande klanten meer premie betalen dan nieuwe klanten. Stank voor dank voor de trouwe klant.

Bespaar op je levensverzekering


Om je de mogelijkheid te bieden eens te kijken wat de verschillen nu zijn, heeft Moneywise.nl een unieke oversluithulp gemaakt. Je vult je huidige verzekeringsgegevens in en Moneywise.nl toont je direct waar je dezelfde verzekering tegen een lagere premie kunt regelen en hoeveel je bespaart. Die besparing bedraagt al snel enkele tientjes per maand. Gedurende de gehele looptijd van de verzekering gaat het vaak om duizenden euro's!

Nieuwe overlijdensrisicoverzekering is makkelijk te regelen


Oversluiten is eenvoudiger dan je denkt. Je vraagt de nieuwe verzekering aan met een ingangsdatum van maximaal 2 maanden in de toekomst. Zodra je een acceptatieverklaring van de nieuwe verzekeraar hebt ontvangen, zeg je de oude verzekering schriftelijk op per ingangsdatum van de nieuwe verzekering. Dat voorkomt dubbele premiebetaling.

Voor een nieuwe verzekering moet je wel opnieuw medische waarborgen aanleveren. Bij bijna alle verzekeraars is dat op basis van een gezondheidsverklaring. Je moet dan medische vragen beantwoorden. Heb je iets onder de leden dan kan het zijn dat je een andere premie voorgesteld krijgt. De keuze is dan aan jezelf: op het premievoorstel ingaan of alles laten zoals het is en bij de oude verzekeraar blijven.

Verpande Overlijdensrisicoverzekering


Heb je een verzekering die verpand is aan een hypotheek, dan kan je niet zomaar de oude verzekering opzeggen. Je moet dan eerst de nieuwe dekking regelen, vervolgens de acceptatieverklaring naar de hypotheekverstrekker sturen en deze dan vragen om ontpanding van de oude polis. Zodra de verpanding van de oude polis is gehaald, kan je pas de oude polis opzeggen. Het oversluiten van een verpande polis kan dan dus mogelijk dubbele premielasten (premie oude verzekering en premie nieuwe verzekering) met zich mee brengen. We helpen je graag om dit zo slim mogelijk te regelen, zodat dit niet voorkomt.
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Gertjan schoo

26 mei 2017 20:32:15

Ik ben er net achter gekomen dat ik al 5 jaar te veel betaal voor mijn overlijdingsverzekering. In 2012 zijn de premies gewijzigd. Ik ben hiervan niet op de hoogte gesteld door Reaal, ik vindt dit schandalig! Kan ik de verzekeringsmaatschappij in gebreke stellen en mijn premie terug vorderen ? Ik ben nu bij Reaal verzekerd en betaal €72,- pm voor een dekking van €100.000,- terwijl ik nu €20 zou gaan betalen bij Interpolis. Ik heb dus €3000,- te veel betaald! Vriendelijke groet, Gertjan Schoo.

reageer op Gertjan schoo

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

29 mei 2017 10:11:20

Beste Gert Jan,
Dit is een bekend fenomeen. Heel veel verzekeraars hebben de tarieven voor nieuwe levensverzekeringen sterk verlaagd en de premie voor bestaande klanten gewoon op het hoge niveau gehouden en mensen niet geïnformeerd over een premieverlaging. Dat is niet netjes maar zo werkt het bij verzkeraars. Ik heb vorig jaar nog meegewerkt aan een uitzending van Vara Kassa over dit onderwerp: https://weblog.moneywise.nl/overlijdensrisicoverzekering/varas-kassa-asr-laat-klanten-teveel-betalen-voor-overlijdensrisicoverzekering/ De tussenpersoon die destijds deze polis heeft geadviseerd laat natuurlijk ook een steekje liggen, die had u natuurlijk ook kunnen wijzen op het feit dat u meer betaald dan nodig. Dat doen wij tenminste wel bij onze klanten.
Het wordt moeilijk om REAAL hiervoor aansprakelijk te stellen want ze hebben niet de wettelijk plicht om u te informeren over een lagere premie. Dus moet je het als klant zelf in de gaten houden. Daarvoor kunt u onze gratis overlijdensrisicoverzekering oversluitmodule gebruiken. Die laat meteen zien hoeveel u kunt besparen:https://www.moneywise.nl/overlijdensrisicoverzekering/oversluiten/
Let wel even op het tarief van Interpolis, dat is namelijk een stijgende premie die door de jaren heen dus steeds duurder wordt.!
Met vriendelijke groet, Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons