Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Vara's Kassa: ASR laat klanten teveel betalen voor overlijdensrisicoverzekering

Vara's Kassa: ASR laat klanten teveel betalen voor overlijdensrisicoverzekering

zaterdag 16 april 2016 om 21:04:26 Jochem Kessens 7 reacties
Vara's kassaVeel consumenten hebben een overlijdensrisicoverzekering. Deze hebben ze meestal afgesloten samen met de hypotheek. Als je komt te overlijden wordt dan (een deel van) de hypotheekschuld afgelost. Omdat de premies de afgelopen jaren sterk zijn gedaald is de kans dat je daar veel te veel voor betaalt erg groot. Je kan duizenden, soms zelfs tienduizenden euro's, besparen door over te stappen. Je verzekeraar vertelt het je in ieder geval niet, maar via onze oversluitmodule zie je precies wat je kunt besparen door over te sluiten.

Wil jij weten of je teveel betaalt? Bereken dan je voordeel:

overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Nanda Jager

17 april 2016 23:26:04

Geldt dit voordeel ook voor een spaargroeiverzekering?

reageer op Nanda Jager

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

18 april 2016 8:39:21

Beste Nanda,
Dat kan ik zo niet zeggen. De term spaargroei verzekering is erg algemeen. Maar ook bij die vormen komt het voor dat de kosten voor de overlijdensverzekering erg hoog zijn of door de jaren steeds hoger worden. en soms is het mogelijk om de premies voor de overlijdensdekking eruit te halen en daar een losse veel goedkopere polis voor te sluiten. Dat is erg afhankelijk van je situatie en je polis.
Je mag ons hier altijd over bellen of mailen. Je mag ook een kopie van je polis mee sturen en dan kijken we er naar voor je.
Met vriendelijke groet,

reageer op Jeroen Wolfsen

Ger Ries

20 april 2016 21:38:21

Wij hebben ook een overlijdingsrisicoverzekering maar ASR zegt dat deze niet afgekocht kan worden(en opnieuw afgesloten) omdat deze gekoppeld is aan onze Spaarhypotheek. Kan dat kloppen.?

reageer op Ger Ries

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

21 april 2016 0:06:11

Geachte heer Ries,
Een polis die gekoppeld is aan een spaarhypotheek is inderdaad iets anders dan een losse overlijdensrisicoverzekering. Bij uw polis is het de bedoeling dat u een belastingvrij bedrag opbouwt waarmee u de hypotheek kunt aflossen op einddatum.
Komt u voor de einddatum te overlijden dan is er ook een overlijdensverzekering in deze polis die dan uitkeert. De premie die u elke maand betaalt, bestaat dus eigenlijk uit 2 delen. Een deel wordt gespaard en een deel wordt gebruikt voor de overlijdensdekking. Die overlijdensdekking zal niet tegen de scherpste premie van dit moment worden aangeboden. Maar u kunt dit zomaar niet stopzetten. Het is onderdeel van de totale constructie.
De enige manier om dit open te breken is om de hele hypotheek op zijn kop te zetten. Dat lijkt misschien op het eerste gezicht niet interessant maar door de lage rentestand is het mogelijk om fors op de maandlasten te besparen in sommige gevallen.
Wilt u daar meer over weten, neemt u dan gerust contact met ons op.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Annette Callender

11 november 2016 16:42:03

Geachte heer Kessens. Ik heb een woekerpolis bij ASR. W il graag overstappen, polis afkopen en een nieuwe overlijdensrisico polis afsluiten Kunt u mij hierbij van advies dienen

reageer op Annette Callender

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

11 november 2016 20:08:04

Beste Annette,
Officieel geven wij geen advies. Voordat we u echt mogen en kunnen adviseren zouden we eerst uw volledige financiële situatie in beeld moeten brengen en daar een rapport over moeten schrijven. Wij werken op een andere manier. We proberen u zo goed mogelijk te informeren zodat uw weet welke mogelijkheden u heeft. Daarna kunt u via ons slimme vergelijkingsmodules bepalen welk product daar eventueel het beste bij past.
Om u te vertellen welke mogelijkheden u heeft met uw woekerpolis zou ik eerst moeten weten wat voor polis u precies heeft en onder welke fiscale spelregels deze valt. Is het een belastingvrije polis of betreft het een lijfrente polis, bijvoorbeeld. Als we dat weten kunnen we u vertellen met welke spelregels u te maken heeft en welke keuzes u heeft.
In ieder geval kunt u zelf heel makkelijk uitrekenen welke verzekeraar de goedkoopste overlijdensverzekering u kan bieden.
Belt u ons gerust, we denken graag met u mee.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

jacqueline

7 juni 2018 11:12:03

hoi ik heb een andere vraag ik kreeg pas mijn nieuwe polis van asr, aansprakelijk en inboedel, omdat de premie nu maandelijks door iemand anders van hun word inghouden, zie ik op de polis dat er een kind bij vermeld staat terwijl ik alleen ben ook wil asr en heefd ook in het verleden 1,50 gerekend voor automatiche incasso van de premie. dit is toch niet normaal heb hun 2 weken terug al gemaild dat ik de jarenlange betaling premie van een kind terug wil, en van die 1,50 per maand om de premie te incaseren. tot op heden nog geen antwoord. hoop dat u me kunt zeggen of ik in mijn recht sta, neem toch aan van wel, mvg mevr d

reageer op jacqueline
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662