Ontslagvergoeding

Aegon bank: sterk verbeterde bankspaar producten

Jeroen Wolfsen vrijdag 17 mei 2013 - bijgewerkt op: 30 april 2016
Aegon heeft met ingang van 13 mei de voorwaarden voor nieuwe en bestaande bankspaarrekeningen sterk verbeterd. Tegelijkertijd heeft Aegon  het assortiment uitgebreid met de Gouden handdruk uitkeer rekening. Hiermee is het assortiment compleet en biedt men zowel voor lijfrente als gouden handdrukken de mogelijkheid om door te sparen of geld uit te laten keren via een banksparen.

Deposito (vaste rente)
Het is bij de Aegon lijfrente en gouden handdruk rekening mogelijk om het saldo op 1 of meerdere deposito's met vaste rente te zetten. Het saldo kan dus verdeeld worden naar behoefte en de flexibiliteit is hiermee sterk toegenomen. Het rentesysteem is zoals het hoort: samengesteld rente, dus rente op rente en geen middelrente zoals bijvoorbeeld de bankspaarproducten van de Rabobank en ING.

Boete bij vroegtijdig stoppen deposito
Ook de boete voor het vroegtijdig stopzetten van het deposito is verbeterd. Bij de oude bankspaarrekening betaalde je 5% of 10% over het op te nemen saldo. In de nieuwe voorwaarden, die ook voor reeds bestaande rekeningen gelden, is dat 1% per jaar met een maximum van 5%.

Geen opnamekosten
Aegon rekent geen € 150 euro opnamekosten meer als men het saldo van de rekening wil overboeken naar een andere bank. Dit was een belangrijk minpunt van de oude rekeningen en het is dus een groot pluspunt dat dit uit de voorwaarden is gehaald. Overigens zijn er nog steeds banken die deze bepaling wel kennen. ( ABN, Rabo en ING rekent zelfs 0,5% van het saldo)

Gouden handdruk uitkering stopzetten
Een groot voordeel van de Aegon Gouden handdruk uitkeerrekening is dat je een eenmaal ingegane uitkering kan stopzetten. Dat kan bij  de gouden handdruk uitkeer rekening van Nationale Nederlanden en Rabo ook. Maar de voorwaarden van Aegon zijn hierin het beste en meest flexibel. Bij Aegon gaat het nog resterende saldo van de uitkeer rekening over naar een nieuwe opbouwrekening en je kunt zelf bepalen of je het daar op variabele rente zet of een vaste rente. Je hebt dus alle vrijheid.
Bij Nationale Nederlanden en Rabobank staat het resterende saldo vast voor de nog resterende looptijd van de oorspronkelijke  uitkeringsperiode. En het staat vast tegen de rente van de oorspronkelijke uitkeerrekening op een uitkeerrekening is bijna altijd lager dan de rente op opbouwrekeningen. Wil je iets anders dan betaal je bij Nationale Nederlanden en Rabobank een boete voor het openbreken van de rente afspraak. Daarnaast rekent Rabobank ook nog € 150 euro kosten voor het omzetten van uitkeer naar opbouw.

Hoogste rente
Naast deze verbeterde productvoorwaarden is de rente van Aegon op alle looptijden momenteel ook erg aantrekkelijk. In veel gevallen staat de rente in de top 3. Vergelijk zelf alle bankspaarrekeningen op rente en voorwaarden

Online aanvraagproces
Het aanvraagproces via MoneyWise gaat volledig digitaal. Meteen na het openen van de rekening, ontvang je per email het rekeningnummer van je nieuwe bankspaarrekening en de inlogcodes voor de internetomgeving van Aegon waar u uw rekening online kunt volgen en bekijken.
In dit artikel

Gouden Handdruk

Wilt u uw stamrecht laten uitkeren?

Gouden Handdruk

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.363 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube