Moneywise.nl » Weblog » Ontslagvergoeding » Aegon bank: sterk verbeterde bankspaar producten

Aegon bank: sterk verbeterde bankspaar producten

vrijdag 17 mei 2013 om 20:45:44 Jeroen Wolfsen 10 reacties
logo AegonAegon heeft met ingang van 13 mei de voorwaarden voor nieuwe en bestaande bankspaarrekeningen sterk verbeterd. Tegelijkertijd heeft Aegon  het assortiment uitgebreid met de Gouden handdruk uitkeer rekening. Hiermee is het assortiment compleet en biedt men zowel voor lijfrente als gouden handdrukken de mogelijkheid om door te sparen of geld uit te laten keren via een banksparen.

Deposito (vaste rente)
Het is bij de Aegon lijfrente en gouden handdruk rekening mogelijk om het saldo op 1 of meerdere deposito's met vaste rente te zetten. Het saldo kan dus verdeeld worden naar behoefte en de flexibiliteit is hiermee sterk toegenomen. Het rentesysteem is zoals het hoort: samengesteld rente, dus rente op rente en geen middelrente zoals bijvoorbeeld de bankspaarproducten van de Rabobank en ING.

Boete bij vroegtijdig stoppen deposito
Ook de boete voor het vroegtijdig stopzetten van het deposito is verbeterd. Bij de oude bankspaarrekening betaalde je 5% of 10% over het op te nemen saldo. In de nieuwe voorwaarden, die ook voor reeds bestaande rekeningen gelden, is dat 1% per jaar met een maximum van 5%.

Geen opnamekosten
Aegon rekent geen € 150 euro opnamekosten meer als men het saldo van de rekening wil overboeken naar een andere bank. Dit was een belangrijk minpunt van de oude rekeningen en het is dus een groot pluspunt dat dit uit de voorwaarden is gehaald. Overigens zijn er nog steeds banken die deze bepaling wel kennen. ( ABN, Rabo en ING rekent zelfs 0,5% van het saldo)

Gouden handdruk uitkering stopzetten
Een groot voordeel van de Aegon Gouden handdruk uitkeerrekening is dat je een eenmaal ingegane uitkering kan stopzetten. Dat kan bij  de gouden handdruk uitkeer rekening van Nationale Nederlanden en Rabo ook. Maar de voorwaarden van Aegon zijn hierin het beste en meest flexibel. Bij Aegon gaat het nog resterende saldo van de uitkeer rekening over naar een nieuwe opbouwrekening en je kunt zelf bepalen of je het daar op variabele rente zet of een vaste rente. Je hebt dus alle vrijheid.
Bij Nationale Nederlanden en Rabobank staat het resterende saldo vast voor de nog resterende looptijd van de oorspronkelijke  uitkeringsperiode. En het staat vast tegen de rente van de oorspronkelijke uitkeerrekening op een uitkeerrekening is bijna altijd lager dan de rente op opbouwrekeningen. Wil je iets anders dan betaal je bij Nationale Nederlanden en Rabobank een boete voor het openbreken van de rente afspraak. Daarnaast rekent Rabobank ook nog € 150 euro kosten voor het omzetten van uitkeer naar opbouw.

Hoogste rente
Naast deze verbeterde productvoorwaarden is de rente van Aegon op alle looptijden momenteel ook erg aantrekkelijk. In veel gevallen staat de rente in de top 3. Vergelijk zelf alle bankspaarrekeningen op rente en voorwaarden

Online aanvraagproces
Het aanvraagproces via MoneyWise gaat volledig digitaal. Meteen na het openen van de rekening, ontvang je per email het rekeningnummer van je nieuwe bankspaarrekening en de inlogcodes voor de internetomgeving van Aegon waar u uw rekening online kunt volgen en bekijken.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van ontslagvergoeding.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Hans van Leeuwen

30 mei 2013 17:18:48

Er zijn wel kosten verbonden aan het openen van een Aegon Uitkeerrekening of Opbouwrekening. Zonder advies bedragen de kosten voor het openen van een rekening € 200, daar waar andere banken geen kosten rekenen voor het openen.

reageer op Hans van Leeuwen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 mei 2013 19:34:46

Geachte heer van Leeuwen,
Alle banken rekenen kosten voor het openen van een bankspaarrekening. Daar is men toe verplicht comform de wet. Sinds 2013 is provisie verboden en moeten alle kosten voor het openen van een rekening door de bank bij de klant in rekening worden gebracht bij de klant. De kosten verschillen per bank. Het openen van een rekening zonder advies is overigens bij een aantal banken nog een flinke oefening. De bank moet u namelijk een kennis en ervaringstoets afnemen. Als u hier niet voor slaagt dan zal u verplicht worden om advies af te nemen. Uit de ervaringen van klanten die we spreken, kunnen we afleiden dat nog niet elke bank gewend is aan het nieuwe systeem zonder provisie.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

h.th.m.pierie-van de Laak Phlippeau

25 juli 2013 12:26:28

ik heb sinds vorig jaar januari een bankspaarrekening.
De uitkering is min allerlei inhoudingen, verplicht volgens de bank. De fiscus ziet het als inkomsten?
Dat is duidelijk , maar wat schetst mijn verbazing dat alles ook nog weer eens bij mijn pensioen wordt opgeteld.
Dus u begrijpt het al, veel inkomsten belastingen.
Dat de fiscus het als salaris ziet was mij niet verteld.
Dus een slechte info van de ABN. Maar wat nog erger was ,dat ik zelf de SNS-Reaal heb gebeld, om mijn lijfrente op tijd uit te keren, was men even nog niet aan toe gekomen.
Nu wil ik het banksparen eigenlijk wel verlengen, dus een langere periode van maandelijkse termijnen, omzo de belasting was af te zwakken.
Dit kan niet?
klopt dit,graag uw mening. dank al vast.

reageer op h.th.m.pierie-van de Laak Phlippeau

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

25 juli 2013 17:17:32

Geachte heer / mevrouw Van De Laak Phlippeau, Een uitkering uit een bankspaarrekening wordt inderdaad belast als inkomen. Banken zijn verplicht een zogeheten voorheffing te doen en die af te dragen aan de fiscus. Die heffing gaat er vanuit dat de uitkering van de bankspaarrekening uw enige inkomen is en wordt dus belast in de laagste schijf. Afhankelijk van uw overige inkomsten zult u, als u in een hogere schijf terecht komt, extra moeten afdragen. Dit wordt geregeld als u de aangifte inkomstenbelasting doet in april.
Ik begrijp dat u uw bestaande uitkerende bankspaarrekening wilt wijzigen door de looptijd de verlengen. Dit is inderdaad in principe niet mogelijk. U bent een contract aangegaan voor een bepaalde looptijd, waar een bepaalde rente bij hoort. Veel banken zijn niet bereidt zo'n contract te herzien. Als ze dat al doen, dan komen daar forse boeterentes bij kijken die kunnen oplopen tot 10% van uw saldo.
Ik hoop uw vraag hiermee te hebben beantwoord.
Met vriendelijke groet,
Jochem Kessens

reageer op Jochem Kessens

J. Crienen

13 augustus 2013 9:25:43

Ik wil een bankspaarrekening openen omdat ik per 1 1 2014 een Gouden handruk zal ontvangen. per 1 1 2014 zal ok ook een uitkering van het UWV ontvangen die ik drie jaar zal behouden als ik (57 jaar) geen andere baan zal vinden. daarna ontvang ik geen bijstand omdat mijn echtgenote inkomen heeft. Is het dus verstandig om de uitkering vd bankspaarrekening per 1 1 2017 te laten ingaan omdat ik dan in het laagste belastingtarief zal vallen?

reageer op J. Crienen

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

13 augustus 2013 9:35:31

Geachte heer Crienen, Een belangrijke reden om voor banksparen te kiezen is het behalen van fiscaal voordeel. De uitkering laten ingaan na 3 jaar WW lijkt daarmee inderdaad interessant. Die keus hoeft u nu overigens niet te maken. Als u uw gouden handdruk per 1-1-2014 op een bankspaarrekening zet tegen variabele rente, dan kunt op u ieder gewenst moment uw saldo omzetten in een uitkering. Dus eventueel als u toch een aanvulling nodig heeft op uw WW. Of pas als de WW is afgelopen. Maar als u wel een baan heeft gevonden, dan kunt u doorsparen tot uiterlijk uw 65ste. Dit kan ook interessant zijn, omdat de belastingpercentages voor 65plussers nog lager zijn in de 1e en 2e schijf.

reageer op Jochem Kessens

T.v.Nordennen

31 december 2013 14:37:22

Dit is volgens mij niet mogelijk daar alle ingelegde gelden vanaf 1-1-2014 alleen maar opgenomen kunnen worden vanaf de pensioen gerechtige leeftijd
, dus voor mijnheer op minimaal 67 jarige leeftijd.

reageer op T.v.Nordennen

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

31 december 2013 18:10:39

Beste heer / mevrouw Nordennen,
Het klopt dat ook voor ontslagvergoedingen de leeftijd 65 is vervangen door 'aow-gerechtigde leeftijd'. Echter bij een ontslagvergoeding is dit de uiterste leeftijd waarop spaarsaldo tot uitkering moet gaan komen. Eerder mag dus wel, maar later niet.
Met vriendelijke groet,
Jochem Kessens

wouter vd molen

17 februari 2014 19:59:30

Ben bezig met me te orienteren over banksparen. Op 4 april as komt mijn lijfrente verzekering vrij, ook heb ik gelezen dat er andere regels gelden voor de aow leeftijd dan ben je verplicht om meende ik tot 80 jaar te laten lopen. Ik word op 20 mrt 65 jaar en wilde het banksparen dan april laten ingaan voor 5 jaar, maar wat is nu hiervoor de aow leeftijd is dat op 20 mrt, of 20 mei,dus 2 maand later.

reageer op wouter vd molen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

17 februari 2014 20:31:36

Geachte heer van der Molen,

U kunt met een gerust hart uw lijfrente laten uitkeren vanaf leeftijd 65 met een minimlale looptijd van 5 jaar. Alles hierover vindt u in dit artikel op ons weblog waarin ik beschrijf wat er allemaal gaat veranderen van 1 januari 2014. Omdat uw polis van voor deze datum is, houdt u het recht om een lijfrente in te laten gaan op leeftijd 65.

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662