Ontslagvergoeding

Steeds minder banken bieden gouden handdruk banksparen aan

Jeroen Wolfsen geschreven op maandag 15 oktober 2018 om 19:49:18
Heeft u in het verleden een ontslagvergoeding, ook wel gouden handdruk genoemd, ontvangen? Dan heeft u deze misschien ondergebracht bij een bank, een verzekeraar of uw eigen stamrecht bv. Zo kon u de uitkering en het moment waarop u belasting moest betalen nog flink wat jaren uitstellen. Misschien komt dan binnenkort het moment waarop u het geld in termijnen wil laten uitkeren. Waar kunt u dan nog terecht?

Gouden handdruk banksparen populair
Tot 2010 kon u uw gouden handdruk alleen onderbrengen bij een verzekeraar of uw eigen stamrecht bv. Toen in 2010 het ook mogelijk werd om uw ontslagvergoeding op een gouden handdruk bankspaarrekening te zetten, werd deze vorm al snel heel populair. Een gouden handdruk verzekering werd bijna niet meer gesloten. Gouden handdruk banksparen is goedkoop en simpel. Het leverde in bijna alle gevallen meer op dan een verzekering door de hogere rente en lagere kosten. En ook de (dure en ingewikkelde) stamrecht bv werd als snel minder populair door de opkomst van banksparen.

Geen mogelijkheden voor gouden handdruk na 2014
Sinds 2014 zijn de mogelijkheden met een gouden handdruk sterk veranderd. In de praktijk betekent het gewoon dat iedereen die nu nog een ontslagvergoeding ontvangt in één keer moet afrekenen over die ontslagvergoeding. Geen fiscaal interessante constructies zoals banksparen meer. Alleen als u in voor 2014 een gouden handdruk heeft gehad kunt u daar nog gebruik van maken.

Nog maar 6 banken voor gouden handdruk banksparen
Door de fusies tussen een aantal banken en het stopzetten van de fiscale mogelijkheden met een gouden handdruk is gouden handdruk banksparen nog maar bij 6 banken mogelijk.

Alleen Aegon, SNS, BLG, Nationale Nederlanden, Rabobank en ABN AMRO bieden deze mogelijkheid nog aan.

Gouden handdruk opbouw of uitkeerrekening
Bij deze banken kunt u een opbouwrekening en een uitkeerrekening afsluiten. Op de opbouwrekening kunt u het geld uit een vrijkomende gouden handdruk polis of een stamrecht bv nog een aantal jaren stallen. De uitkeerrekening is bedoeld om de gouden handdruk in 1 of meerdere jaren zo fiscaal vriendelijk mogelijk aan u uit te laten keren.

De beste gouden handdruk bankspaarrekening
Wilt u weten welke bank voor u de beste gouden handdruk bankspaarrekening biedt? Vergelijk dan gouden handdruk banksparen op Moneywise.nl. U vergelijkt snel alle banken, vraagt gratis een offerte aan en kunt de bankspaarrekening online afsluiten.
In dit artikel

Gouden Handdruk

Wilt u uw stamrecht laten uitkeren?

Gouden Handdruk

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.016 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube