Ontslagvergoeding

Gouden handdruk. Bij welke bank of verzekeraar kan ik deze laten uitkeren?

Jeroen Wolfsen geschreven op maandag 27 maart 2023 om 13:21:25
Mensen die in het verleden (voor 2014) een gouden handdruk hebben gehad konden deze meteen laten uitkeren of nog een aantal jaren doorschuiven. Als je nog geen inkomen nodig had was het doorschuiven van je gouden handdruk een prima oplossing. Op die manier kon je belasting besparen over de toekomstige uitkeringen. Het doorschuiven van je gouden handdruk kon je doen bij een bank, verzekeraar of je eigen stamrecht bv.
Hoe zit het als je nu je gouden handdruk wil laten uitkeren?

Gouden handdruk laten  uitkeren

In het jaar waarin je de AOW leeftijd bereikt moet je beginnen met het uitkeren van je gouden handdruk (stamrecht/ontslagvergoeding). De meeste mensen kiezen ervoor omdat in een aantal jaren te doen. Zo kunnen ze het bedrag dat ze gaan ontvangen aanpassen aan hun wensen en vooral veel belasting besparen. Want uiteindelijk moet er natuurlijk een keer belasting worden betaald over het bruto bedrag dat men als ontslagvergoeding heeft.

Uitkeren van je gouden handdruk kan door een verzekeraar met een gouden handdruk polis of door een bank met een gouden handdruk bankspaarrekening. Ook kan men het geld laten uitkeren door een stamrecht bv als men het daar in het verleden heeft ondergebracht. Veel mensen met een stamrecht kiezen er echter voor om de BV op te heffen als men begint met uitkeren. Een stamrecht bv is immers duur door de jaarlijks accountskosten.

Waar kan je een gouden handdruk bankspaarrekening afsluiten?

Er zijn helaas nog maar weinig banken waar je nog een gouden handdruk bankspaarrekening kan openen. Dat komt omdat het sinds 2014 niet mogelijk is om je gouden handdruk fiscaal vriendelijk onder te brengen op een bankspaarrekening. De doelgroep voor deze producten is klein en daarom zijn er maar weinig aanbieders. Bij Moneywise kun je voor stamrecht sparen terecht bij Nationale Nederlanden en BLG. En BLG heeft laten weten dat ze gaan stoppen met aanbieden van banksparen per 1 juni 2023.

Bij welke verzekeraar kun je een gouden handdruk verzekering afsluiten?

Er zijn 4 verzekeraars waar je een uitkering kunt regelen voor je gouden handdruk. Via de online stamrecht vergelijkingsmodule van Moneywise kun je offertes aanvragen bij  Reaal, Scildon, Goudse en Allianz kun je nog terecht. Op dit moment lever je gouden handdruk uitkeren via een verzekeraar meer op dan via banksparen.
In dit artikel

Gouden Handdruk

Wilt u uw stamrecht laten uitkeren?

Gouden Handdruk

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.016 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube