Moneywise.nl » Weblog » Geld Lenen » Hoe herken je een foute kredietverstrekker?

Hoe herken je een foute kredietverstrekker?

woensdag 17 april 2019 om 13:53:17 Jeroen Wolfsen 3 reacties
opgelichtMisschien heb je ook wel een keer een mailtje gehad met het aanbod voor een zeer aantrekkelijke lening. Of een advertentie gezien op Facebook voor een persoonlijke lening met een zeer lage rente. Als je op zoek bent naar een lening kan het aantrekkelijk zijn om hierop in te gaan.
Mijn advies: doe het niet. Ik vertel daar meer over in deze uitzending van Tros opgelicht. In alle deze gevallen gaat het om fraudeurs die je geen geld wil lenen maar juist afhandig willen maken. Maar hoe herken je zo'n foute kredietverstrekker? En welk risico loop je?

Het aantrekkelijke aanbod van illegale kredietaanbieders
Deze partijen zijn er op uit geld uit je zak te praten en dat doen ze op zeer slinkse wijze. Ze bieden je heel makkelijk en snel een lening aan tegen super goede condities. Zo is de rente veel lager dan bij andere banken of geldverstrekkers. Meestal rond de 2 %. Ook is een BKR codering geen probleem. Eigenlijk is het hele verhaal zo opgezet dat juist personen die al in een lastige financiële situatie zitten in de verleiding komen om hier mee in zee te gaan.

Geld betalen om geld te kunnen lenen? Foute boel!
Deze fraudeurs maken je het zo makkelijk mogelijk. Je hoeft alleen maar je gegevens achter te laten, wat stukken opsturen en meestal hoor je dezelfde dag nog dat je lening is goedgekeurd. Om het gewenste bedrag uit te keren moet je alleen even wat kosten betalen. En daar gaat het mis!
Om je lening te ontvangen vragen ze bijvoorbeeld administratiekosten, notariskosten. overboekingskosten of een verzekeringspremie. Meestal vragen ze je om tussen de € 100 en € 300 te betalen. Beste een flink bedrag maar in de praktijk betalen mensen dit blijkbaar om eindelijk die beloofde lening te krijgen.

Geld betaald en daarna hoor je niks meer
Je snapt het al.  Je hebt betaald en daarna hoor je niks meer. Op je mailtjes wordt niet meer gereageerd. Het telefoonnummer geeft geen gehoor.  Na een tijdje valt het kwartje. Je bent belazerd. Je bent je geld kwijt en naar je lening kun je fluiten. Vervelend! Maar geloof me als het hier bij blijft heb je geluk. Want je zal niet de eerste zijn waarbij de fraudeurs doorgaan. Je hebt namelijk 1 keer betaald, waarom zouden ze niet proberen om nog meer geld van je af te troggelen? Geloof het of niet, er zijn gevallen bekend waarbij mensen zo lang aan het lijntje zijn gehouden dat ze duizenden euro's zijn kwijtgeraakt.

Zo herken je een foute kredietverstrekker
Wil je een lening afsluiten en vraag je je af hoe je een goede persoonlijke lening of persoonlijke krediet kan afsluiten dan heb ik een paar tips voor je.
Op die manier weet je zeker dat geld leent bij een Nederlandse bank of kredietverstrekker die betrouwbaar is.

1. Geen waarschuwing: Let op geld lenen kost geld
Iedere instelling die geld uit wil lenen moet boven aan een reclame uiting altijd de waarschuwing: Geld lenen kost geld plaatsen. Dat is een wettelijk voorschrift. Zie je dit niet staan bij de mail of reclame die je hebt ontvangen?

2. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook
Als alle banken 4 of 5 % vragen en ze geldverstrekker vraagt 2% rente, dan moeten er meteen alarmbellen bij je afgaan. Wil niemand je geld lenen omdat je een BKR codering hebt maar bij deze club is het geen probleem? Alarmbellen en zwaailampen!

3. Wettelijk verbod op kosten bij leningen
Het is een open deur maar banken en kredietverstrekkers mogen wettelijk helemaal geen kosten in rekening brengen voor het afsluiten van een lening. Dus bij het eerste de beste bericht over kosten moet je wegwezen!

4. Buitenlandse emailadressen
De mailtjes die je ontvangt zijn vaak met een buitenlandse naam en vaak gebruiken deze partijen e-mailadressen die eindigen op "hotmail.com, gmail.com en lavabit.com. Dit zijn geen normale e mailadressen voor een bedrijf.

5. Slecht geschreven mailtjes
De advertenties en de mails die je ontvangt zijn eerlijk gezegd nogal knullig geschreven. En dat is niet voor niks.  Het klinkt een beetje onaardig als ik het zo opschrijf maar als je zelfs reageert op dergelijke mails dan weten ze dat de kans groter is dat je ook zonder nadenken betaalt als ze daarom vragen. Ze zijn echt op zoek naar minder kritische consumenten die via normale banken geen lening krijgen.

6. Check het AFM register
Een bedrijf mag in Nederland alleen kredieten en leningen aanbieden als ze zijn ingeschreven in het AFM register. Twijfel je of een kredietaanbieder betrouwbaar is?  Check dan altijd of het bedrijf een vergunning van de AFM heeft.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van geld lenen.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Nancy William.

20 januari 2020 10:09:51

Hallo allemaal daar, ik hoop dat alles goed met je is ??? Mijn namen zijn mevrouw Nancy William, ik kom uit Mississippi, een paar dagen geleden werd ik meegesleurd in een slechte financiële situatie en ik had een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel op te staan ​​vanwege mijn huidige financiële situatie. mijn bank weigerde me een lening te geven, dus ik had geen andere keuze dan online een ongedekte lening te zoeken, tijdens mijn onderzoek was ik het slachtoffer van fraude en verloor ik bijna $ 1.900 en had ik meer problemen en hoopte ik bijna op een lening totdat ik een online bericht vond dat het een gedeelde getuigenis was van David uit Wisconsin, die getuigt hoe hij het bericht van $ 100 heeft gelezen. 000 ontvangen van neuron finance, besloot ik contact op te nemen met neuron finance. via e-mail: (neuronfinancecreditunion@gmail.com) contact gedeeld via e-mail, mijn ongedekte leningaanvraag van $ 450.000 werd binnen 48 uur na mijn aanvraag goedgekeurd en mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening gestort.
Ik wil mijn grote dankbaarheid uiten en de leningzoekers ook adviseren om zeer waakzaam te zijn, omdat er veel oplichters zijn met als enig doel de onschuldige leningzoekers te bedriegen, dus je moet voorzichtig en waakzaam zijn .. voor degenen die een lening nodig hebben, advies Ik neem contact op met neuron finance, u kunt per e-mail contact opnemen met het bedrijf: (neuronfinancecreditunion@gmail.com)
Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens u veel succes.
Uw, Nancy William.

reageer op Nancy William.

Leo Egbert

9 augustus 2020 23:57:42

Een spoedlening nodig ??? Staat u in de schulden? Heeft u een slechte kredietwaardigheid? heb je een lening nodig ?, We geven leningen aan mensen ondanks hun slechte / slechte kredietscores. Wij verstrekken zowel zakelijke als persoonlijke leningen met een lange en korte looptijd naar keuze. Onze leningprogrammeur is snel en betrouwbaar, solliciteer vandaag nog en krijg direct veld terug.
Onze leningen variëren van minimaal 5.000,00 euro en maximaal 100.000.000,00 euro. Onze leningen zijn goed verzekerd, 100% gegarandeerd en klanten zijn verzekerd van maximale zekerheid. Neem voor meer informatie contact met ons op via ons e-mailadres: leofinanciallink@mail.com
Met vriendelijke groet Meneer Leo E-mail: leofinanciallink@mail.com

reageer op Leo Egbert

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

18 november 2020 9:57:01

Best ADG,
Via moneywise kun je een lening aanvragen bij verschillende banken: https://www.moneywise.nl/lenen/
succes!
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons