Moneywise.nl » Weblog » Geld Lenen » Hoe herken je een foute kredietverstrekker?

Hoe herken je een foute kredietverstrekker?

woensdag 17 april 2019 om 13:53:17 Jeroen Wolfsen 3 reacties
opgelichtMisschien heb je ook wel een keer een mailtje gehad met het aanbod voor een zeer aantrekkelijke lening. Of een advertentie gezien op Facebook voor een persoonlijke lening met een zeer lage rente. Als je op zoek bent naar een lening kan het aantrekkelijk zijn om hierop in te gaan.
Mijn advies: doe het niet. Ik vertel daar meer over in deze uitzending van Tros opgelicht. In alle deze gevallen gaat het om fraudeurs die je geen geld wil lenen maar juist afhandig willen maken. Maar hoe herken je zo'n foute kredietverstrekker? En welk risico loop je?

Het aantrekkelijke aanbod van illegale kredietaanbieders
Deze partijen zijn er op uit geld uit je zak te praten en dat doen ze op zeer slinkse wijze. Ze bieden je heel makkelijk en snel een lening aan tegen super goede condities. Zo is de rente veel lager dan bij andere banken of geldverstrekkers. Meestal rond de 2 %. Ook is een BKR codering geen probleem. Eigenlijk is het hele verhaal zo opgezet dat juist personen die al in een lastige financiële situatie zitten in de verleiding komen om hier mee in zee te gaan.

Geld betalen om geld te kunnen lenen? Foute boel!
Deze fraudeurs maken je het zo makkelijk mogelijk. Je hoeft alleen maar je gegevens achter te laten, wat stukken opsturen en meestal hoor je dezelfde dag nog dat je lening is goedgekeurd. Om het gewenste bedrag uit te keren moet je alleen even wat kosten betalen. En daar gaat het mis!
Om je lening te ontvangen vragen ze bijvoorbeeld administratiekosten, notariskosten. overboekingskosten of een verzekeringspremie. Meestal vragen ze je om tussen de € 100 en € 300 te betalen. Beste een flink bedrag maar in de praktijk betalen mensen dit blijkbaar om eindelijk die beloofde lening te krijgen.

Geld betaald en daarna hoor je niks meer
Je snapt het al.  Je hebt betaald en daarna hoor je niks meer. Op je mailtjes wordt niet meer gereageerd. Het telefoonnummer geeft geen gehoor.  Na een tijdje valt het kwartje. Je bent belazerd. Je bent je geld kwijt en naar je lening kun je fluiten. Vervelend! Maar geloof me als het hier bij blijft heb je geluk. Want je zal niet de eerste zijn waarbij de fraudeurs doorgaan. Je hebt namelijk 1 keer betaald, waarom zouden ze niet proberen om nog meer geld van je af te troggelen? Geloof het of niet, er zijn gevallen bekend waarbij mensen zo lang aan het lijntje zijn gehouden dat ze duizenden euro's zijn kwijtgeraakt.

Zo herken je een foute kredietverstrekker
Wil je een lening afsluiten en vraag je je af hoe je een goede persoonlijke lening of persoonlijke krediet kan afsluiten dan heb ik een paar tips voor je.
Op die manier weet je zeker dat geld leent bij een Nederlandse bank of kredietverstrekker die betrouwbaar is.

1. Geen waarschuwing: Let op geld lenen kost geld
Iedere instelling die geld uit wil lenen moet boven aan een reclame uiting altijd de waarschuwing: Geld lenen kost geld plaatsen. Dat is een wettelijk voorschrift. Zie je dit niet staan bij de mail of reclame die je hebt ontvangen?

2. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Dan is het dat vaak ook
Als alle banken 4 of 5 % vragen en ze geldverstrekker vraagt 2% rente, dan moeten er meteen alarmbellen bij je afgaan. Wil niemand je geld lenen omdat je een BKR codering hebt maar bij deze club is het geen probleem? Alarmbellen en zwaailampen!

3. Wettelijk verbod op kosten bij leningen
Het is een open deur maar banken en kredietverstrekkers mogen wettelijk helemaal geen kosten in rekening brengen voor het afsluiten van een lening. Dus bij het eerste de beste bericht over kosten moet je wegwezen!

4. Buitenlandse emailadressen
De mailtjes die je ontvangt zijn vaak met een buitenlandse naam en vaak gebruiken deze partijen e-mailadressen die eindigen op "hotmail.com, gmail.com en lavabit.com. Dit zijn geen normale e mailadressen voor een bedrijf.

5. Slecht geschreven mailtjes
De advertenties en de mails die je ontvangt zijn eerlijk gezegd nogal knullig geschreven. En dat is niet voor niks.  Het klinkt een beetje onaardig als ik het zo opschrijf maar als je zelfs reageert op dergelijke mails dan weten ze dat de kans groter is dat je ook zonder nadenken betaalt als ze daarom vragen. Ze zijn echt op zoek naar minder kritische consumenten die via normale banken geen lening krijgen.

6. Check het AFM register
Een bedrijf mag in Nederland alleen kredieten en leningen aanbieden als ze zijn ingeschreven in het AFM register. Twijfel je of een kredietaanbieder betrouwbaar is?  Check dan altijd of het bedrijf een vergunning van de AFM heeft.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van geld lenen.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Faye Miller

3 januari 2020 4:17:07

ik ben blij vandaag? Ik heb mezelf verteld dat elke leningverstrekker die mijn leven en dat van mijn gezin zou kunnen veranderen nadat deze door deze online leningverstrekkers ernstig was opgelicht, ik elke persoon die naar een lening op zoek is naar hen zou doorverwijzen. Ze gaf mij en mijn gezin geluk, hoewel ik het in het begin moeilijk vond om haar te vertrouwen vanwege mijn ervaringen met kredietverstrekkers in het verleden, had ik een lening nodig van $ 300.000,00 om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen als alleenstaande ouders met 2 kinderen , Ontmoette ik deze eerlijke en GOD vrezende leningverstrekker online MRS KARIN SABINE die me hielp met een lening van $ 300.000,00 US Dollars, ze is inderdaad een GOD vrezende vrouw, die werkt met een gerenommeerd leningsbedrijf. Als je een lening nodig hebt en je bent 100% zeker om de lening terug te betalen, neem dan contact met haar op (sabinhelps@gmail.com) .. en informeer hen dat Richard Oneil je heeft gestuurd .. Bedankt. Wees gezegend.

reageer op Faye Miller

Pamela Raymond

7 januari 2020 11:07:26

Ik ben zo blij dat ik een lening heb gekregen van een geldschieter die me helpt met mijn lening. Het was ongelooflijk hoe ik een lening van $ 50.000 kreeg. Ik heb een andere service geprobeerd, maar ik kon nooit een lening krijgen voor deze service. Sommigen van hen zullen me vragen veel documenten in te vullen en aan het einde van de dag zal het niet goed eindigen. maar ik ben blij dat ik na een ontmoeting met (Global Provission Credit) mijn lening van $ 50.000,00 kon krijgen, nu gaat het goed met mijn bedrijf en ik wil u dit vandaag laten weten omdat het snel is en 100%. betrouwbaar. Nu betaal ik de lening terug die ik van het bedrijf heb gekregen (Global Provission Credit). Neem contact op met hen en verspil geen tijd met deze geldschieters: e-mail {globalprovissioncompany@gmail.com}

reageer op Pamela Raymond

william moller

8 januari 2020 9:01:01

Geachte dames en heren.
Mijn naam is mijnheer. Willam Moller. Ik ben een particuliere leningverstrekker hier in de Verenigde Staten van Amerika. Ik geef allerlei soorten leningen aan mensen die financiële hulp nodig hebben voor zakelijke doeleinden of persoonlijk gebruik. Als u een dringende lening nodig hebt, bied ik een lening met een lage rente van 2% per jaar. Voor meer informatie en hoe toe te passen. vriendelijk contact met mij vandaag via e-mail: williammollercredits@gmail.com
vriendelijke groeten William Moller Directeur E-mail: williammollercredits@gmail.com

reageer op william moller
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons