Geld Lenen

Geld lenen? Zo doe je dat verstandig!

Jeroen Wolfsen geschreven op donderdag 06 juli 2023 om 15:58:43
Met de huidige inflatie houden we steeds minder van ons salaris over aan het einde van de maand. De vaste lasten worden steeds maar duurder, waardoor sparen helaas moeilijker wordt. Dit is erg vervelend, want zonder spaarbuffer kun je ook geen duurdere aankopen doen wanneer nodig. Of het nu gaat om een welverdiende vakantie of om een nieuwe auto, geld blijft een handig hulpmiddel. Gelukkig is altijd nog de optie om een lening aan te gaan. Een lening stelt je in staat om duurdere aankopen te kunnen doen en deze later terug te betalen. Dit zorgt voor een stukje flexibiliteit en nieuwe mogelijkheden. Een lening aangaan is echter niet niks. Het is een financiële verplichting waar je wel even goed bij stil moet staan. Ben jij ook van plan om geld te gaan lenen? Doe dat dan op een verstandige manier. Wil je weten hoe? Lees vooral even verder!

Het belang van verstandig geld lenen

Maar waarom is het nou zo belangrijk om verstandig geld te lenen? Voor veel mensen is een lening aanvragen een makkelijke manier om snel aan geld te komen. Dat is ook zeker waar. Het kan je uit de financiële problemen helpen en je net even dat extra steuntje zijn wat je nog nodig had. Toch is het goed om te blijven realiseren dat het om een lening gaat, dus dat je het ook weer terug moet betalen. Geld lenen kost geld en als je hier onverstandig mee omgaat kun je op den duur in de financiële problemen komen. Ga dus goed na of je de lening echt nodig hebt en leen ook alleen wat je nodig hebt.

Vergelijk leningen

Wanneer je een lening aangaat is het goed om verschillende leningen en aanbieders te vergelijken. Er zijn namelijk nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je geld wil lenen. Zo kan er verschil zitten in bijvoorbeeld de looptijd van een lening of het rentepercentage. Ook hanteert elke leningverstrekker andere voorwaarden. Vergelijk dus verschillende verstrekkers en kies welke het beste bij jou past. Zo kan een persoonlijke lening in sommige gevallen interessanter zijn dan een doorlopend krediet.

Zorg dat je de voorwaarden begrijpt

Tot slot is het ook nog belangrijk dat je de voorwaarden goed begrijpt. Lees je goed in over wat er van jou verwacht wordt bij het aangaan van de lening en zorg dat je dit goed begrijpt. Let bijvoorbeeld op de aflossingstermijn en of het rentepercentage vast is of niet. Zo kom je niet voor verrassingen te gaan en kun je op een verstandige manier je lening aangaan.
In dit artikel

Geld lenen?

Vergelijk alle kredietverstrekkers en vraag direct een lening.

Vergelijk & regelen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.007 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube