Moneywise.nl » Weblog » Actueel » Problemen voor SNS REAAL

Problemen voor SNS REAAL

zondag 15 juli 2012 om 11:10:22 Jeroen Wolfsen 2 reacties
Logo SNS REAALHet gaat momenteel niet goed met SNS REAAL, het bedrijf dat bekend is van o.a. de merken REAAL Bancaire Diensten, SNS Bank en Regio Bank. SNS REAAL heeft vorig jaar overheidssteun gekregen, maar kan deze steun van ong 850 miljoen waarschijnlijk niet op tijd terugbetalen. Het is daarom naarstig op zoek naar financiele middelen en overweegt de verkoop van de merken REAAL Verzekeringen en Zwitserleven. Welke gevolgen heeft dit voor jou? SNS REAAL overweegt de verzekeringsmerken Zwitserleven en REAAL Verzekeringen te verkopen. Verzekerden (consumenten) merken daar doorgaans nauwelijks iets van omdat de nieuwe eigenaar de verplichten naar haar klanten gewoon moet nakomen. Rekeninghouders SNS Bank is  een systeembank, dat wil zeggen dat als SNS Bank failliet zou gaan, het de potentie heeft om de rest van het financiële systeem ernstige schade te berokkenen. Daarom zullen andere banken en de overheid er alles aan doen een dergelijk faillissement te voorkomen. Het is daarmee niet realistisch dat de overheid de staatssteun van 850 miljoen direct op te eisen als dat tot een faillissement zou leiden. Depositogarantiestelsel Consumenten die bij SNS REAAL sparen of overwegen te gaan sparen bij één van de merken van SNS REAAL, doen er goed aan het spaarsaldo onder de grens van het depositogarantiestelsel te houden. Wie dus een hoger spaarsaldo heeft dan € 100.000 doet er goed aan het te spreiden over meerder banken. Het is daarbij goed om te weten dat SNS Bank een eigen bankvergunning heeft en Regio Bank het bankvergunning deelt met REAAL Bancaire Diensten.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van actueel.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

BERT IN T VELD

22 juli 2012 12:06:09

GELDT DIT OOK VOOR DE ABM-AMRO, FORTIS EN ZUID EUROPESE BANKEN? DIE HEBBEN TOCH OOK ALLEMAAL GELD GELEEND OF GELDEN DAAR WEER ANDERE REDENEN? WAT VOOR BOETE MOET ER DAN BETAALD WORDEN?

reageer op BERT IN T VELD

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

22 juli 2012 13:28:11

Beste Bert in 't Veld, In dit geval gaat het om de lening dit mogelijk niet op tijd kan worden terugbetaald aan de Nederlandse Staat. Op zich is er nog niet aan de hand, anders dan dat SNS REAAL heeft aangegeven de mogelijkheden tot verkoop van enkele onderdelen van haar organisatie te onderzoeken om toch aan de verplichting te kunnen voldoen.
Andere banken hebben inderdaad ook geleend, maar daarbij is de schuld al afgelost, of is de verwachting dat aflossen geen probelemen oplevert. ABN Amro is overigens een ander verhaal, omdat die bank voor ong. 97% eigendom is van de Nederlandse Staat. Er is daarbij dus geen sprake van een lening. Fortis is medio 2010 juridisch eigendom van ABN Amro.

reageer op Jochem Kessens
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662