Woekerpolis

Nieuw: Lijfrente oversluitservice

Jeroen Wolfsen vrijdag 06 januari 2012 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Heel veel Nederlanders hebben een woekerpolis en in veel van de gevallen gaat het om een lijfrentepolis. Begin december gaf Tros Radar aandacht aan lijfrentepolissen die betaald werden vanuit het spaarloon. Na deze uitzending, waarin ik te gast was, zijn we overspoeld met vragen van consumenten die graag over wilde stappen naar banksparen, maar van hun tussenpersoon een dure rekening gepresenteerd kregen van gemiddeld € 500,-.

Omdat veel consumenten niet zelfstandig over durven te stappen en de rekening van hun eigen tussenpersoon te hoog vinden, ontwikkelde wij samen de 'Lijfrente oversluitservice'.
Voor € 149,- sluit u uw lijfrentepolis over naar lijfrentesparen (banksparen) en bent u van uw woekerpolis af.

Tros Radar
Begin december nodigde Tros Radar ons uit om in de studio uit te leggen wat consumenten moesten doen met een lijfrentepolis die word betaald vanuit het spaarloon. Jeroen Wolfsen legde toen uit dat deze mensen vrij gemakkelijk konden overstappen naar banksparen, omdat ze zo hun woekerpolis omzetten in een geblokkeerde spaarrekening met gegarandeerde rente.
Na de uitzending zijn veel consumenten aan de slag gegaan en hebben hun tussenpersoon benaderd voor hulp. Al snel bleek de gemiddelde tussenpersoon alleen bereid tot oversluiten als de consument een rekening betaalde van soms wel € 860,- . Een veel te hoog bedrag voor veel consumenten. Zeker omdat de tussenpersoon al jaren provisie heeft verdiend op de lijfrentepolis.

Nu consumenten niet zelfstandig over durven te stappen maar ook de rekening van de tussenpersoon niet wilde betalen, dreigde consumenten alsnog te blijven zitten met hun woekerpolis.
Daarom ontwikkelde we de 'Lijfrente oversluitservice'.

Lijfrente oversluitservice
MoneyWise rekent voor het overzetten van een lijfrentepolis naar een lijfrenterekening (banksparen) € 149,- tot € 165,- afhankelijk welke bank gekozen wordt.
Om de oversluitservice zo voordelig mogelijk aan te kunnen bieden hebben we een online module ontwikkeld waarbij de communicatie primair per email en internet plaatsvindt.

Heeft u een lijfrentepolis en wilt u deze graag omzetten in banksparen zonder fiscale consequenties? Maak dan gebruik van de unieke Lijfrente oversluitservice?
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.362 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube