Woekerpolis

Compensatie woekerpolis. De belangrijkste vragen en antwoorden

Jeroen Wolfsen geschreven op donderdag 14 december 2023 om 10:18:04
Je hebt het in alle kranten kunnen lezen. A.S.R. trekt de portemonnee en gaat de houders van een woekerpolis compenseren. Er is een akkoord bereikt met de belangenorganisaties Consumentenclaim, Woekerpolis.nl, Woekerpolisproces, Wakkerpolis en de Consumentenbond.
A.S.R.  gaat aan de polishouders van woekerpolissen van A.S.R. en Aegon voor een bedrag van 250 miljoen uitkeren. Wat betekent dit voor jou als je een woekerpolis hebt?

Om welke woekerpolissen gaat het?

Het gaat om polissen die lopen bij verzekeraars en Aegon. A.S.R. heeft Aegon namelijk recentelijk overgenomen. De regeling geldt voor bijna 300 verschillende producten die Aegon en A.S.R. ooit hebben aangeboden, bijvoorbeeld Aegon Koersplan, Fundplan en Vermogensplan. Maar ook producten van Stad Rotterdam en De Amersfoortse.

Ik heb me nooit aangemeld bij claimorganisatie. Krijg ik dan compensatie?

Helaas, om in aanmerking te komen voor compensatie moet je aangemeld zijn bij een van de claiminstellingen. Iedereen die zich had aangemeld voordat men een akkoord sloot doet mee in de collectieve claim. Heb je je A.S.R. of Aegon woekerpolis nooit aangemeld dan kom je helaas niet in aanmerking voor compensatie.

Hoeveel ontvang ik als als compensatie?

Dat valt nog niet te zeggen omdat iedere polis apart berekend moet worden. Ook moet 90% van de polishouders die zijn aangesloten bij de claimorganisaties eerst nog akkoord gaan. Dat zal naar verwachting geen enkel probleem zijn. De claimorganisatie waar je bent aangesloten zal je de komende tijd meer informatie geven.

Ik heb een woekerpolis bij een andere verzekeraar. Wat kan ik daarmee?

Dan adviseren we je om je snel aan te melden bij de vereniging woekerpolis. Er lopen namelijk nog zaken tegen de andere verzekeraars  zoals Nationale Nederlanden en Centraal Beheer. En ook daarvoor geldt dat je alleen voor compensatie in aanmerking komt als je bent aangemeld.

Mijn woekerpolis is jaren geleden al gestopt. Wat nu?

Dat maakt niet uit. Ook als je polis al is uitgekeerd of je hebt de polis premievrij genaakt heb je, mits je aangemeld bent, recht op compensatie.

Ik wil nu van mijn woekerpolis af. Kan dat ?

Heb je nog steeds een lopende woekerpolis? Je kunt gewoon je huidige woekerpolis stopzetten. Als het om een lijfrente gaat moet je daar wel een ander lijfrenteproduct voor afsluiten anders ziet de fiscus het als afkoop en betaal je in één keer veel belasting.
Je kunt je lijfrente heel erg makkelijk over sluiten naar een ander lijfrente product. Bijvoorbeeld een lijfrente bankspaarrekening. Via Moneywise regel je dat makkelijk, goedkoop en snel. En uiteraard helpen we je daarbij.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.016 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube