Moneywise.nl » Weblog » Woekerpolis » Aegon keert compensatie woekerpolis direct uit

Aegon keert compensatie woekerpolis direct uit

vrijdag 01 juni 2012 om 13:27:44 Jochem Kessens 1 reacties
huis kopenAegon stort de compensatie voor de woekerpolis direct in de woekerpolis en verlaagt bovendien de kosten van de beleggingsverzekeringen tot maximaal 1,25% per jaar. Dit maakte de verzekeraar afgelopen donderdag bekend.

Meer duidelijkheid voor de consument
Aegon Verzekeringen was met o.a. de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim overeengekomen dat de eventuele compensatie aan het einde van de looptijd van  de verzekering zou worden berekend en dan worden uitgekeerd. Klanten van Aegon weten dan pas op de einddatum van hun woekerpolis of ze worden gecompenseerd en hoe hoog dat bedrag precies is. Om klanten nu al duidelijkheid te kunnen geven over de woekerpolis compensatie heeft Aegon besloten de compensatie nu al te berekenen en direct te storten in de polis. Zo weten klanten nu al waar ze aan toe zijn.

Verlaging kosten tot 1,25%
Daarnaast verlaagt de verzekeraar vanaf 1 januari 2013 het toekomstige jaarlijkse kostenniveau van beleggingsverzekeringen naar een basiskostenpercentage van maximaal 1,25% van de gemiddelde belegde waarde per jaar. Is de belegde waarde hoger dan € 50.000, dan geldt een kostenpercentage van 0,5% per jaar voor het bedrag boven € 50.000.

Hiermee geeft Aegon gehoor aan het 'best of class' advies van Minister Jan Kees de Jager.
Aegon verwacht dat klanten met deze aanpassing een betere afweging kan maken over de toekomstige verwachtingen en wensen van hun beleggingsverzekering.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. woekerpolis.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Frank

12 februari 2013 18:01:44

Dat er een verjaringstermijn is voor woekerpolissen en compensatie zeggen ze er niet bij. Ik laat me bijstaan voor "polis compensatie nederland". Dat sta je er niet alleen voor.

reageer op Frank
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons