Sparen

MoneyWise productreview: Knab bank steeds interessanter voor de consument

Jeroen Wolfsen donderdag 15 januari 2015 - bijgewerkt op: 23 januari 2015
In 2012 werd er in Nederland een nieuwe bank geïntroduceerd: Knab.
Na een langzame start lijkt Knab nu hard te groeien en dat is niet onterecht. In 2014 bood Knab de hoogste rente voor sparen en ontving daar diverse awards voor.  En ook voor Knab ‘Gemaksbeleggen’ wonnen ze een belangrijke prijs, de Gouden Stier.

Ook in 2015 biedt Knab nog steeds de hoogste spaarrente. Met een rente van 1,65% voor flexibel sparen en 1,8% voor kwartaalsparen bieden ze fors meer rente dan de grote banken die rond de 1% schommelen.

Knab wil het anders doen

Knab is opgericht met het doel om jouw als klant te helpen zoveel mogelijk uit je geld te halen. Althans dat beweren ze. Daarom zijn we dit gaan onderzoeken en in dit review lees je onze belangrijkste bevindingen.

Sparen en beleggen

Knab heeft aangetoond het heel goed te doen op het gebied van sparen en beleggen. En men geeft aan dit voort te gaan zetten in 2015 en de jaren erna. Nu beloven banken wel vaker iets maar voorlopig geven we Knab het voordeel van de twijfel. Het zou een domme zet zijn om de spaarders die nu klant zijn geworden op korte termijn te verrassen met forse renteverlagingen op de spaarrekening.

Besparen door slimme Betaalrekening

De betaalrekening van Knab kent een paar interessante voordelen. Zo zijn ze één van de weinige banken die rente bieden als je geld op je betaalrekening hebt staan. Maar nog belangrijker is dat ze een slimme koppeling hebben gemaakt tussen de betaalrekening en de spaarrekening. Ze zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk geld op de spaarrekening kunt laten staan waar je de hoogste rente krijgt. Tegelijkertijd wordt het saldo op de betaalrekening automatisch aangevuld zodat je nooit zonder saldo op de betaalrekening zit. Knab geeft aan dat de gemiddelde besparing voor de consument € 145 per jaar bedraagt, vergeleken met de grote banken.

Goedkoop roodstaan

Je kunt bij Knab alleen roodstaan als je spaargeld hebt. Hierdoor betaal je een lage debetrente. Bij Knab is de rente voor rood staan 5%. Veel banken rekenen voor roodstaan een rente tussen de 12 en 15%. Sta je onverwacht rood? Dan laat Knab je dat meteen weten, zodat je het saldo aan kunt vullen. Maar door ervoor te zorgen dat het saldo op je betaalrekening automatisch wordt aangevuld uit je spaargeld voorkom je dat überhaupt rood staat.

Online kasboek

Knab geeft je de mogelijkheid om al je inkomsten en uitgaven in beeld te krijgen. Hierbij kun je ook rekeningen bij andere banken opgeven zodat je een totaal overzicht hebt. Met een handige app heb je op die manier altijd je financiële situatie in beeld. En je kunt zelf aangeven welke zaken je belangrijk vindt.

Financieel plan

Wil je inzicht in je financiele situatie in de toekomst. Wil je verschillende scenario’s berekenen en zien wat er gebeurt bij belangrijke financiële wijzigingen in je leven? Knab biedt een professioneel planningsprogramma aan waarmee je als consument heel veel inzicht kunt krijgen in je huidige financiën maar ook je toekomstige financiële situatie. Je geeft aan welke zaken je belangrijk vindt en ontvangt automatisch alerts als er iets belangrijks gebeurt waar je je voordeel mee kunt doen.

ZZP-er? Ook dan heeft Knab een interessant aanbod

ZZp-ers betalen bij de grootbanken relatief veel voor een zakelijke spaarrekening en ontvangen voor spaargeld een nog lagere rente dan particulieren. Voor deze markt heeft Knab ook een interessant product ontwikkeld: Knab zakelijk. Lage vaste kosten van € 5 per maand, een rentevergoeding op je betaalrekening en 1000 gratis transacties per jaar maken dat de gemiddelde besparing voor ZZP-ers € 928 per jaar bedraagt. En tot slot biedt Knab ook zakelijk sparen aan met een rente van 1,4 tot 1,55%.

Onze conclusie: Knab is een welkome aanvulling in bankenland

Knab biedt een hoge rente, lage kosten en veel service in de vorm van slimme producten en diensten die werken in het voordeel van de klant. Ze zijn hiermee innovatief en kiezen meer de kant van de klant dan de banken die we tot nu toe kennen in Nederland. Wat ons bertreft is Knab een welkomen aanvulling in banken land en daarmee interessant voor u als klant.
In dit artikel

Spaarrente vergelijken

Vergelijk alle banken en vindt de hoogste spaarrente!

Vergelijk & open rekening

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.009 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube