Moneywise.nl » Weblog » Sparen » Leaseplan Bank weer slachtoffer eigen succes

Leaseplan Bank weer slachtoffer eigen succes

vrijdag 06 januari 2012 om 11:17:06 Jochem Kessens 7 reacties
Eind december hield LeasePlan Bank een actie genaamd 'de rentekiezer', waarin ze 0,5% rente weggaven. Via de rentekiezer konden potentiële spaarders aangeven op welke deposito er 0,5% extra rente moest worden vergoed.Er kon worden gekozen uit de deposito's met een looptijd van 1 tot 5 jaar.

De actie was succesvol, ruim 13.000 mensen brachten hun stem uit. 90% van de stemmers koos voor het 1 jarige deposito.
LeasePlan Bank geeft echter aan het succes niet aan te kunnen.

Grote drukte
LeasePlan Bank heef conform de actie de rente voor het 1 jarige deposito verhoogd tot 3,95%. De vraag naar dit deposito is echter zo groot, dat LeasePlan Bank de drukte niet aan kan.
LeasePlan Bank heeft 20.000 deposito's beschikbaar en voelt zich nu genoodzaakt de vraag naar nieuwe rekening te 'knijpen'. De website laat slechts een aantal aanvragen per dag toe. Dit kan betekenen dat veel aanvragers de onderhoudspagina te zien krijgen als ze een rekening willen openen.

Klantenstop 2010
Het is niet de eerste keer dat LeasePlan Bank slachtoffer wordt van haar eigen succes. Medio 2010 lastte LeasePlan Bank een klantenstop in omdat ze de vermogensdoelstelling van 2010 toen al hadden behaald.

Spaarrekeningen vergelijken
Wilt u niet wachten tot u wordt toegelaten bij LeasePlan Bank? Vergelijk dan alle spaarrekeningen op rente en voorwaarden en open online uw spaarrekening.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. sparen.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

w.zomer

25 januari 2012 17:39:32

wel een rek.nr. van leaseplan gekregen, 1 euro overgemaakt om de verbinding tussen naam en tegenrekening te leggen. Kreeg na 5 dagen bericht, dat die naam en tegenrekening niet klopte. Verzoek om een afschrift van de tegenrekening te sturen, met daarop naam en rekening. Nu 5 dagen later nog niks gehoord. Dus niet echt positief. Vraag me af of ze zo voorschotten van mensen verzamelen.

reageer op w.zomer

RT

25 januari 2012 22:02:48

wat een domme reactie. Beetje geduld kan geen kwaad. Dat de te naamsteling niet klopte komt omdat je zelf niet de EXACTE tenaamstelling hebt opgegeven.

reageer op RT

mirjam

30 januari 2012 19:21:04

nee dat is zeker niet zo ik heb de juiste tenaamstelling en rekeningnummer en ook ik kreeg deze reactie van leaseplanbank deze bank moet heel snel stoppen met dit soort acties want dat kan iedere bank op deze manier waarmaken lease plan bank is voor mijn een teleurstelling!!!!!!! ik weet zeker dat ze heel veel voorschotten hebben van mensen en zo een leuke spaarrekening hebben van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt als wij want ik heb dit soort berichten al meer gehoor

reageer op mirjam

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

26 januari 2012 10:55:29

Beste heer / mevrouw Zomer, Leaseplan Bank is net als andere banken verplicht uw identiteit vast te stellen. Lease Plan Bank kiest voor zogeheten afgeleide identificatie door u € 1,- te laten overmaken vanaf een op te geven tegenrekening. Zo toont u aan dat u inderdaad beschikt over een betaalrekening en een andere bank uw identiteit al heeft gecontroleerd, vandaar 'afgeleide identificatie'. In veel gevallen is dit voor de bank een veilige methode en voor consumenten geen vervelende methode, omdat ze toch willen gaan sparen. Het is inderdaad vervelend dat dit proces door een fout lang duurt. Mogelijk is dit het gevolg van de grote drukte bij Lease Plan Bank. Overigens storten de meeste banken die gebruikmaken van afgeleide identificatie het gestorte bedrag terug. Mijn verwachting is dat u de € 1,- bijgeschreven ziet worden op uw spaarrekening met de juiste valutadatum.

reageer op Jochem Kessens

René Kwast

8 februari 2012 15:20:44

Het is bij LeasePlan Bank een groot probleem om een spaarrekening te openen. Maar het is een nog groter probleem als je je spaarrekening wilt beeindigen en je geld teruggestort moet krijgen. Dat duurt weken!! Ze kunnen zich maar beter met het leasen van auto's bezig houden, dan met bankzaken. Ik denk ook dat ze niet geschikt zijn om zich met bankzaken bezig te houden. Waarschijnlijk speelt onderbezetting en vakonbekwaamheid van het personeel een grote rol. Het lijkt wel op de reeds failliete DSB bank.

reageer op René Kwast

nengerman

1 februari 2016 7:47:56

Helemaal met je eens, ga de hele ellende niet benoemen hier.
EEN GROTE DRAMA!!!!!!!!!!!

reageer op nengerman

René Kwast

8 februari 2012 15:29:05

Kunnen we niet met z'n allen de klachten, die wij bij Lease Plan bank hebben, aanbrangen bij consumenteprogramma Radar of Kassa?

reageer op René Kwast
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662