Moneywise.nl » Weblog » Spaarloon » Spaarloon nu echt ter einde

Spaarloon nu echt ter einde

maandag 04 januari 2016 om 17:17:21 Jeroen Wolfsen 2 reacties
banksparenPer 1 januari 2016 vallen de laatste bedragen die je nog op een spaarloonrekening had staan vrij. Vanaf 2012 kon je al niet meer storten op een spaarloonrekening en na 4 jaar komt het nog resterende bedrag vrij en wordt de lege spaarloonrekening beëindigt door de bank.

Fiscaal voordeel spaarloon


Met spaarloonregeling kon je als werknemer sparen van je bruto salaris. Het maximale bedrag dat je kon sparen liep op naar € 613.Na 4 jaar kreeg je het bedrag dan netto uitgekeerd. Dit leverde een leuk belastingvoordeel op en vele mensen deden dan ook mee aan spaarloon. Door dit succes werd de regeling uiteindelijk te prijzig voor de belastingdienst, waarna de regeling in 2012 werd afgeschaft.

Spaarloon gebruiken voor lijfrenteverzekering


Spaarloon was ook populair om de premie voor een lijfrenteverzekering mee te betalen. Op die manier kon men met dubbel fiscaal voordeel een extra pensioen bij elkaar sparen. Immers je spaarde van het bruto loon en de premie de je betaalde kon je ook nog eens aftrekken van de inkomstenbelasting. Dubbel voordeel dus. Helaas bleken de gesloten polissen in de meeste gevallen een woekerpolis te zijn en ging een groot deel van dat voordeel op aan de te hoge kosten die in een woekerpolis verstopt zaten.  Toen in 2012 de spaarloonregeling werd stopgezet, konden veel mensen de premie niet meer betalen via de interessante spaarloonregeling en moest deze dus uit eigen zak komen. Voor veel mensen een reden om de premiebetaling op deze polis stop te zetten. Samen met Tros Radar schonken we hier in 2012 al aandacht aan in een uitzending over lijfrente en spaarloon.

Premievrije lijfrente omzetten naar banksparen


Heb je ook in het verleden je spaarloon gebruikt voor de premiebetaling op een lijfrenteverzekering? Bleek dit een woekerpolis te zijn en heb je de premiebetaling stopgezet? Dat is alvast stap 1 geweest. Er gaat dan tenminste niet meer geld in deze bodemloze put. Maar als de polis nog steeds loopt, lopen de kosten ook nog steeds door. Neem dan ook stap 2. In bijna alle gevallen is het interessant om de  lijfrente woekerpolis af te kopen en fiscaal geruisloos door te storten naar lijfrente banksparen. Want banksparen kent geen kosten. En wil je nog steeds blijven beleggen? Dat kan ook via banksparen. We hebben een aantal banken die de mogelijkheid geven om te sparen en te beleggen.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van spaarloon.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

A. van de Berg

5 mei 2019 16:52:36

Bij mij loopt de polis nog steeds door, betaal maandelijks 23,79 en 51.08 aan Nationale Nederlanden, voor de lijfrente polis, voorheen via spaarloon.

Wat zijn de kosten als ik dit om wil zetten naar banksparen?

reageer op A. van de Berg

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

5 mei 2019 19:47:31

Geachte heer of mevrouw van de Berg,

Het openen van een bankspaarrekening via Moneywise kost eenmalig € 165. U heel makkelijk zelf allen banken voor lijfrente banksparen vergelijken.

Binnen een paar minuten ziet u welke bank het beste is en heeft u een gratis offerte in uw mailbox. Daarna opent u de rekening online via Moneywise. We helpen u met de overdracht van uw kapitaal en daarbij rekent de oude verzekeraar geen kosten.

Maak dus snel een berekening en zet uw woekerpolis om naar banksparen: https://www.moneywise.nl/banksparen/lijfrente/

Met vriendelijke groet,

Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662