Pensioen

Langer de tijd om vrijkomend pensioen te regelen

Jeroen Wolfsen dinsdag 10 november 2015 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Als men pensioen heeft opgebouwd via de werkgever en de pensioenleeftijd wordt bereikt, dan moest men binnen 6 maanden het vrijkomende pensioenkapitaal omzetten naar een (maandelijkse) uitkering. Die termijn wordt nu verlengd naar 1 januari 2017.

De verlenging is op verzoek van stichting Geldbelangen. De stichting heeft bij staatssecretaris Klijnsma aangegeven dat de verlenging van de zogenaamde redelijke termijn wenselijk is voor mensen die hun pensioen uit willen stellen, om te voorkomen dat ze een te laag pensioen krijgen door de huidige lage rente.

Wet variabele pensioenuitkeringen in 2017

Omdat in 2017 de Wet variabele pensioenuitkering wordt ingevoerd, is Klijnsma hierin meegegaan. Met de Wet variabele pensioenuitkering wordt het mogelijk om door te belegen met een pensioenkapitaal. De uitkeringen worden dan niet afhankelijk van de rentestand maar van het beleggingsrendement. De maandelijkse uitkeringen worden dan variabel. Bij een goed rendement ontvangt u meer pensioen, bij een slecht rendement minder. Hier leest u meer over het doorbeleggen met pensioen.

Pensioengeld staat tot 1 januari 2017 renteloos

Het is mooi dat mensen die de uitkering nog niet nodig hebben, kunnen profiteren van de langere termijn. Wellicht staat de rente in 2017 hoger of kiest men voor de variant waarbij er wordt door belegd met het pensioen. Feit is wel dat het pensioengeld tot die tijd in de meeste gevallen renteloos zal staan. Bijna geen enkele verzekeraar kent de mogelijkheid om de polis nog te verlengen en daarvoor ook rendement te bieden. Volgens de voorwaarden is het pensioengeld vrijgevallen en wacht men tot de klant aangeeft wat er mee moet gebeuren. In de tussentijd zullen ze hierover geen rente gaan vergoeden.

Als men wacht tot 1 januari 2017, moet men daar wel rekening mee houden. Als de rente niet is gestegen heeft men dus rendement laten liggen.
In dit artikel

Pensioen laten uitkeren?

Vergelijk alle pensioenverzekeraars en vindt de hoogste pensioenuitkering!

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.462 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube