Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Overlijdensrisicoverzekeringen en het buitenland. Waar moet u op letten?

Overlijdensrisicoverzekeringen en het buitenland. Waar moet u op letten?

woensdag 17 december 2014 om 11:08:05 Rob van Lingen 26 reacties
overlijdensrisicoverzekeringHoe zit het met uw overlijdensrisicoverzekering als u in het buitenland woont? Of als u gaat emigreren naar het buitenland? Wat gebeurt er als u komt te overlijden in het buitenland? Is er dan dekking? Betaalt uw verzekeraar dan uit of zijn er kleine lettertjes waar u op moet letten?

MoneyWise zet de belangrijkste punten over een overlijdensrisicoverzekering en het buitenland voor u op een rij.

 

Kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als ik het buitenland woon?


Als u niet meer in Nederland woont en toch een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kunt u niet bij alle verzekeraars terecht. Veel Nederlandse verzekeraars weigeren klanten die in het buitenland wonen omdat ze niet over een vergunning beschikken om klanten buiten Nederland te mogen verzekeren.

De volgende verzekeraars accepteren Nederlanders die in het buitenland wonen:

Allianz:                                                Bijna alle landen in Europa ( neem contact op voor de volledige lijst)
Dela                                                     België en Duitsland

U moet nog wel een Nederlands BSN nummer hebben en een Nederlandse betaalrekening hebben. Bij de andere verzekeraars kunt u dus niet terecht als u in het buitenland woont en een risicoverzekering wilt afsluiten . U zult dan een verzekering af moeten sluiten bij een verzekeraar in het land waar u woont.
Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neemt u dan contact met ons op en we onderzoeken de mogelijkheden voor u.

Keert mijn overlijdensrisicoverzekering ook uit als ik verhuis naar het buitenland?


Als u in Nederland een overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten en naar het buitenland verhuist ,dan kunt u bij de meeste verzekeraars gewoon verzekerd blijven. Er zijn twee verzekeraars die de dekking opzeggen en dat zijn Callas en BNP Paribas Cardif.  Bij de Leidsche en Dazure kijkt men naar het land waar u naar vertrekt en kan men besluiten de verzekering op te zeggen. Het is altijd verstandig om uw vertrek bij de verzekeraar te melden. Dat voorkomt problemen achteraf.

Keert mijn verzekering uit als ik in het buitenland overlijdt?


Bent u op vakantie of tijdelijk in het buitenland en komt u te overlijden? Dan keren alle verzekeraars in principe uit. Het wordt anders als u bewust het gevaar heeft opgezocht. Bijvoorbeeld als u naar een oorlogsgebied vertrekt. Meer informatie hierover vindt u in de voorwaarden van de verzekering de u heeft.
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Van Denzen

1 april 2015 19:12:03

Hahaha en DAt is nuh de Europesche een wording Het buitenland doet alels in Nl en Nl blijft zichzefl beperken

reageer op Van Denzen

Jaap Bulgarije

1 september 2016 19:26:27

Beste Rob van Lingen,
Ik woon sinds voorjaar 2011 permanent in Bulgarije. Ik ben vorige week net 68 jaar geworden, maar naast mijn goede Nederlandse pensioen, werk ik hier nog met een eigen bedrijfje in natuur- en cultuurtoerisme. Ik ben nu een huis in Nederland aan het kopen voor mijn dochter en haar 2 kleine kinderen. Het was niet eenvoudig, maar uiteindelijk is hypotheek goedgekeurd (lager bedrag, hogere rente, kortere looptijd). Voor de zekerheid voor mijn dochter wilde ik daar een overlijdensrisicoverzekering aan koppelen. Tot nu toe is dat nog niet gelukt. Ter info: ik heb een Nederlandse betaalrekening, de Nederlandse nationaliteit, mijn AOW en pensioen heeft Nederlandse bron en wordt in Euro’s uitbetaald (geen valuta risico) en Bulgarije is EU-land (met zelfde bankgaranties als Nederland).

reageer op Jaap Bulgarije

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

2 september 2016 8:54:18

Beste Jaap,
Helaas kunnen we bij geen enkele verzekeraar waar we mee samenwerking hebben een overlijdensrisicoverzekering voor u regelen. Geen enkele verzekeraar accepteert inwoners van Bulgarije. Laten we het er maar op houden dat in veel gevallen er nog geen sprake is van een goede samenwerking tussen alle landen in Europa.....Het spijt me.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Peter

15 februari 2017 20:58:35

Beste MoneyWise team,
Ik overweeg een overlijdingsrisicoverzekering af te sluiten maar hoe zou het eruit kokmen te zien als ik over een paar jaar emigreer naar Griekenland?
Mijn vrouw en ik staan op het punt een huis in Griekenland te kopen, waarop een Griekse hypotheek zal rusten. Als mij iets overkomt wil ik dat mijn vrouw met de lasten komt te zitten.
Ik werk nu al jaren voor een groot deel van het jaar in Griekenland en het is zeer waarschijnlijk dat ik over een paar jaar verplicht wordt om mij permanent in Griekenland te vestigen.
Ieder advies wordt zeer op prijs gesteld.
Groetjes,
Peter.

reageer op Peter

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

16 februari 2017 8:44:28

Beste Peter,
Je blijft binnen Europa dus dat zal geen enkel probleem opleveren. Je woont nu in Nederland en de dekking blijft van kracht als je in Griekenland woont. We hebben diverse verzekeraars die dat gewoon blijven verzekeren.
Maak gewoon een berekening voor de goedkoopste overlijdensverzekering op onze site en vraag een offerte aan. Stuur daarna nog even mail met je opmerking over Griekenland en dan controleren wij het letterlijk in de voorwaarden van de betreffende verzekeraar. Als blijkt dat deze mogelijk problemen op kan leveren dan laten wu dat uiteraard weten en kun je beter een ander product aanvragen.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Willy van der Meer

10 mei 2017 1:54:04

Ik wil een gemengde overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dus 1 die zowel bij overlijden als aan het einde van de looptijd uitbetaald. Wij wonen nu in Duitsland, hebben een BSN zijn Nederlands IB-plichtig en zullen als we ouder zijn waarschijnlijk naar Nederland terugkeren. Waar kan ik hiervoor terecht? We hebben zowel een Nederlandse als Duitse bankrekening. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Willy

reageer op Willy van der Meer

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

10 mei 2017 8:52:23

Beste willy,
De gemengde verzekering waarbij er een uitkering is bij overlijden maar ook aan het end van de looptijd bij in leven zijn, wordt eigenlijk nauwelijks nog aangeboden. Geen klant vraagt hier ook nog om en ik zou zo uit mijn hoofd niet weten welke verzekeraar dit nog aanbied.
De markt voor overlijdensverzekeringen is de afgelopen 5 jaar drastisch veranderd. De premies voor een gewone overlijdensrisicoverzekering is gemiddeld genomen wel zo'n 70%! gedaald. Daar komt nog bij dat jullie nu in Duitsland wonen en niet alle verzekeraars je dan willen verzekeren.
In onze vergelijker voor overlijdensverzekeringen kun je zien wat de premie is in jullie geval: https://www.moneywise.nl/overlijdensrisicoverzekering/ Omdat jullie in duitsland wonen, kunnen jullie via onze site een offerte aanvragen bij Allianz en Dela.
Als je vragen hebt, bel of mail gerust.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Salah Sakr

11 mei 2017 6:56:54

Goedendag,
ik woon tijdelijk in Iraq in een veilige gebied (Karbala) en kom regelmatig naar Nederland toe maar nu heb ik besloten om helemaal terug te gaan naar Nederland toe en me weer in Nederland in te laten inschrijven en dan om de maand paar weken en of maanden naar Iraq op vakantie toe te gaan aangezien ik een Iraakse vrouw heb die absoluut niet naar Nederland wilt gaan dus ben ik gedwongen om steeds terug te gaan naar Irak maar nu wil ik mezelf gaan verzekeren dit in verband om de toekomst van me vrouw en me kind te garanderen dus welke overlijdensverzekering kan ik het beste afsluiten?

reageer op Salah Sakr

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

11 mei 2017 8:48:43

Beste Salah,
Je kunt alleen een overlijdensverzekering afsluiten als je in Nederland Woonachtig bent. Verzekeraar accepteren je helaas niet als je in het buitenland woont (een paar europese landen uitgesloten). Als je daarna regelmatig een periode in het buitenland bent, hoeft dat geen probleem te zijn.
Dus we helpen je graag als je weer woonachtig bent in Nederland.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Salah Sakr

11 mei 2017 9:01:06

Ik dank u zeer voor u snelle reactie.
Ik ben over ongeveer 3 maanden terug naar Nederland en ga me direct bij aankomst inschrijven

reageer op Salah Sakr

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

11 mei 2017 9:08:39

U kunt dan zelf een offerte aanvragen op https://www.moneywise.nl/overlijdensrisicoverzekering/
Neem dan even contact op om uw situatie uit te leggen.
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen

veran

21 mei 2017 21:37:50

wij gaan een huis kopen in Belgie met een familie hypotheek. Dus niet via een bank. Wij blijven beiden werken in Nederland. Nu willen wij een levensverzekering nemen, zodat als er met een van ons iets gebeurt de ander niet met de volledige lasten van het huis zit. Kunnen wij die in nederland nemen?

reageer op veran

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

22 mei 2017 8:47:25

Beste Veran,
Ja, je kan als Nederlander die in België woont een Overlijdensrisicoverzekering sluiten. Maar helaas heb je niet keus uit heel veel verzekeraars. Je kunt terecht Bij Dela, Aegon en Allianz. Maak maar eens een vergelijking en vraag van deze partijen een online offerte aan via:https://www.moneywise.nl/overlijdensrisicoverzekering/
Als je vragen hebt, bel of mail ons dan gerust.
Jeroen Wolfsen FFP

reageer op Jeroen Wolfsen

judith

19 juni 2017 16:48:13

Ik ben woonachtig op Bonaire, bijzondere gemeente van NL Ik wil weten of ik een levensverzekering, met de locale bank MCB als begunstiger kan afsluiten.
Gr Judith

reageer op judith

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

21 juni 2017 11:32:47

Beste Judith,
Helaas zijn heer geen mogelijkheden voor. Binne europa zijn er paar verzekeraars maar buiten Europa is het onmogelijk om een levensverzekering te sluiten.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

sander

8 oktober 2017 21:44:10

ik ga regelmatig naar irak op vakantie maar naar een veilige gebied in irak als ik in irak kom te overlijden betaald de verzekering wel of niet uit?

reageer op sander

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

9 oktober 2017 8:24:52

Beste Sander,
Ik durf het je niet te zeggen. Je zult het aan de verzekeraar moeten vragen.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Vera

7 maart 2018 9:48:52

Goedendag,
Wij zijn onlangs ge-emigreegd naar Dubai en hebben ons huis in NL verkocht. Hypotheek volledig afgelost, maar we hebben onze overlijdensrisicoverzekering aangehouden. Nu is mijn vraag, is deze verzekering gedekt als wij woonachtig zijn in het buitenland of hangt dit af van de maatschappij waar je verzekerd bent?
Gr Vera

reageer op Vera

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

8 maart 2018 9:13:54

Beste Vera,
Dat kan inderdaad verschillen per verzekeraar. Ik zou wer even over bellen dan kan de betreffende verzekeraar het voor je uitzoeken.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Erik ploeg

3 april 2018 22:21:59

Mijn vraag is mijn ouders hebben 30 jaar voor mijn overlijdenverzekering betaald. Ik ben in 2001 verhuisd naar Frankrijk en ben uitgeschreven in Nederland. Ik wil nu hier een overlijdenverzekering afsluiten en is het mogelijk om het bedrag wat mijn ouders hebben betaald in Nederland over te maken naar Frankrijk. Mijn verzekering is bij Aegon. BVD Erik

reageer op Erik ploeg

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

4 april 2018 9:58:55

Erik,
Ik denk dat je het beste kan bellen met Aegon. Er zijn zoveel soorten verzekeringen en die kunnen ook nog andere fiscale spelregels hebben. Ik kan daar zonder meer info niks over zeggen.
Jeroen

reageer op Jeroen Wolfsen

Ilse Jansen

7 augustus 2018 9:52:42

Beste Jeroen,
Ik wil graag een overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor iemand die woonachtig is in de VS. Het gaat om een gecombineerde ORV voor een zogenaamde compagnonsverzekering. Hebben jullie hier tips voor om dit te realiseren? Alvast bedankt voor je reactie.
Groeten Ilse

reageer op Ilse Jansen

Giti

26 februari 2019 15:06:47

Ik heb een levensverzekering afgesloten in Nederland en woon al jaren in Frankrijk. Als ik kom te overlijden valt de uitkering dan onder de Nederlandse erfbelasting of de Franse?

reageer op Giti

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

26 februari 2019 15:19:58

Giti,
In mijn vak is veel weten net zo belangrijk als goed kunnen googlen. In dit geval: https://www.fanf.fr/wp-content/uploads/2015/01/Notaris__FANF_artikel_5_afwikkeling_nalatenschap_voor_Nederlanders.pdf
Hopelijk heb je hier iets aan.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Stephen

21 mei 2020 9:09:12

Hi. We wonen al enkele jaren in Abu dhabi, Verenigd Arabische Emiraten en willen graag weten wat de mogelijkheden zijn voor afsluiten van overlijdensrisicoverzekering in Nl. In bezit van BSN en nederlandse betaalrek. Mvg Stephen

reageer op Stephen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

22 mei 2020 10:50:46

Hallo Stephen,
Ik heb helaas geen verzekeraar die je dan accepteert. Dat was vroeger makkelijker maar nu dus niet meer. Je zult je dus in het land zelf moeten verzekeren.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons