Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day

Overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day

maandag 03 juni 2013 om 20:09:36 Rob van Lingen 1 reacties
logo brand new daySinds enkele maanden is Brand New Day officieel een verzekeraar. Het eerste verzekeringsproduct wat Brand New Day op de markt zet is de overlijdensrisicoverzekering. En niet onverdienstelijk. De premie van deze overlijdensrisicoverzekering is naar eigen zeggen in 80% van de gevallen goedkoper dan de premie van de grote verzekeraars. Daarnaast biedt Brand New Day in bijna alle gevallen een top 3 premie aan.

Wie is Brand New Day?
Brand New Day is een relatief nieuwe speler op de financiële markt. Brand New Day bestaat sinds 2010 en is sindsdien vooral actief op het gebied van beleggingen. Hun filosofie is simpel: lage kosten en hoge service. Ze zijn niet onopgemerkt gebleven. Vele Nederlanders sloten hun woekerpolis over naar Brand New Day.  Sinds enkele maanden is Brand New Day dus ook verzekeraar. En ook nu zetten ze zich af tegen de gevestigde orde met hun lage premie.

Waarom kiezen voor de overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day?
De overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day heeft een aantal belangrijke pluspunten:

Geen 'en bloc' clausule
Veel verzekeraars hanteren een 'en bloc' clausule, wat betekent dat de verzekeraar de premie zonder overleg mag verhogen.
Brand New Day heeft geen 'en bloc' clausule. De premie blijft dus altijd hetzelfde.

Lage afsluitkosten
Het afsluiten van de Overlijdensrisicoverzekering kost éénmalig bij afsluiten € 99,-. Je betaalt dit bedrag aan Brand New Day voor het afsluiten van de polis.
Er zijn geen andere kosten.

Alles online geregeld
Het afsluiten van de verzekering en in invullen van de gezondheidsverklaring gaat volledig online. Er hoeft dus niet geprint  en opgestuurd te worden. Zij er geen gezondheidsrisico's dan ontvang je de polis direct online per email.
Moet er meer worden verzekerd dan € 350.000?  Dan moet de gezondheid wel verder offline worden beoordeeld, via een huisartsenkeuring of bij een bedrag vanaf € 750.000 via een internistenkeuring.

Zijn er nadelen aan de overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day?
Hoe ouder je wordt hoe hoger het risico op overlijden. De premie zou dus eigenlijk moeten stijgen. De meeste overlijdensrisicoverzekeringen hanteren echter een gelijkblijvende premie. Dit kan omdat een deel van de premie die je betaalt in de eerste jaren, feitelijk een reservering is voor de premie die je betaalt in de latere jaren. Het reserveringsdeel van de premie wordt gestort in een zogeheten premiedepot.

Mocht je de verzekering voor het einde van de looptijd beëindigen, dan krijg je bij sommige verzekeraars het premiedepot uitgekeerd aan de verzekerde. Deze overlijdensrisicoverzekering van Brand New Day keert het premiedepot niet uit, wat moet worden gezien als een minpunt. Brand New Day geeft aan later dit jaar met een andere overlijdensrisicoverzekering te komen waarbij het premiedepot wel wordt uitgekeerd. De premie voor die verzekering zal wel duurder zijn.

Premie berekenen
Wil je weten hoeveel premie jij betaalt? Vergelijk dan alle overlijdensrisicoverzekeringen
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Bernie Heagney

11 maart 2015 13:14:19

Hi there, for all time i used to check web site posts here in the early hours in the break of day, for the reason that i love to
gain knowledge of more and more.

reageer op Bernie Heagney
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons