Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Let op met de premie van een leeftijdsafhankelijke overlijdensrisicoverzekering

Let op met de premie van een leeftijdsafhankelijke overlijdensrisicoverzekering

vrijdag 19 juni 2015 om 14:47:49 Rob van Lingen nog geen reacties
overlijdensrisicoverzekeringAls u een overlijdensrisicoverzekering sluit, dan kunt u tegenwoordig bij een aantal verzekeraars kiezen voor een stijgende premie. De premie voor deze levensverzekering begint laag en stijgt door de jaren heen. Het voordeel dat u hiermee in het begin heeft lijkt interessant, maar de stijgende premie zorgt er wel voor dat u aan het einde van de looptijd uiteindelijk vaak meer betaalt dan bij een overlijdensverzekering met een gelijkblijvende premie.

Voorbeeld


De premie voor een overlijdensrisicoverzekering voor een man en een vrouw van 30 jaar met een verzekerd bedrag van € 200.000 voor een duur van 30 jaar bedraagt bij Allianz € 7,59 per maand. Dit is een stijgende premie.

Dezelfde dekking kost bij Aegon € 18,39 per maand. Deze premie blijft gedurende de gehele looptijd gelijk. Van alle verzekeraars met een gelijkblijvende premie is Aegon de goedkoopste. Maar het is natuurlijk een groot verschil met de premie van Allianz.

Wat is nu de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering?


Uiteindelijk betaalt u door de stijgende premie bij Allianz een totaal bedrag van € 8.357.
De totale gelijkblijvende premie bij Aegon bedraagt na 30 jaar € 6.620. Uiteindelijk bent u met de stijgende premie bij Allianz dus € 1.736 duurder uit.

Sterk stijgende premie in de laatste jaren


In dit voorbeeld is de overlijdenverzekering van Allianz de eerste 25 jaar goedkoper. Maar daarna stijgen de premies heel hard. Zo bedraagt de premie in het 29e jaar € 62,75 per maand en in het laatste jaar zelfs € 70,50. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Levensverzekering voor hypotheek?


De vraag hier is dan ook: blijft de levensverzekering altijd nodig? Is de verzekering verpand aan een hypotheek, dan zal deze waarschijnlijk 30 jaar nodig blijven. Is het bedoeld als aanvulling of als partnerpensioen, dan kan het zijn dat de verzekering later niet meer nodig is. U kunt de polis dan opzeggen. Loopt de polis korter dan de 25 jaar uit het voorbeeld, dan kan een stijgende premie interessant zijn. Wat verstandig is, hangt af van uw situatie. Reken het goed uit, maar kies vooral die variant waar u zich het prettigst bij voelt.
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons