Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » Legal and General verlaagt premies overlijdensrisicoverzekering

Legal and General verlaagt premies overlijdensrisicoverzekering

donderdag 13 november 2014 om 14:44:42 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
berekenenDe premies voor overlijdensrisicoverzekeringen blijven dalen. Verzekeraar Legal and General heeft op 11 november aangekondigd de premies voor de Legal Life style risicoverzekering te verlagen. Het is niet de eerste keer dat deze verzekeraar een premieverlaging doorvoert. De afgelopen twee jaar alleen heeft men al 4 maal de premie verlaagd.

Harde prijsconcurrentie op overlijdensrisicoverzekeringen


Legal and General is jarenlang een van de goedkoopste verzekeraars geweest, met name voor mensen uit de hogere doelgroepen met hogere verzekerde kapitalen. Het Legal life style tarief stond vaak in top 3 van goedkooste levensverzekeringen.

Maar de markt voor overlijdensriscicoverzkeringen is een vechtmarkt geworden waarbij de consument de lachende derde is. De afgelopen jaren zijn de premies bij verschillende verzekeraars tot 70% gedaald. Verzekeraars hebben hard gesneden in kosten en winstmarges op deze producten en daarnaast kunnen ze ook minder premie vragen door het verbeteren van de gemiddelde levensverwachting. We worden door verbeteringen in de medische wetenschap steeds ouder en blijven langer gezond.

Premiedaling bij Legal and General gemiddeld 10%


We hebben een aantal verschillende situaties vergeleken en komen op een daling die ongeveer 10% bedraagt. Het verschilt per leeftijd, verzekerd bedrag en looptijd waardoor er niet duidelijk naar voren komt hoe groot de premiedaling is. Maar 10% lijkt zo ongeveer het gemiddelde. Met dit lagere tarief probeert Legal weer in de top van scherpste aanbieders te komen.

Vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen loont


Alleen de mensen die nu een nieuwe verzkering afsluiten profiteren van de prijsdalingen van overlijdensrisicoverzekeringen. De verzekeraars houden angstvallig hun bestaande klanten van de domme. Als bestaande klanten er niet zelf om vragen en actie ondernemen blijven ze gewoon jarenlang te veel betalen. En het is heel makkelijk om te berekeken of u kunt besparen op uw overlijdensrisicoverzekering. Dus laat dat voordeel niet liggen!

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons