Overlijdensrisicoverzekering

Je oude overlijdensrisicoverzekering is geld waard!

Rob van Lingen donderdag 16 april 2015 - bijgewerkt op: 22 oktober 2017
Het oversluiten van een lopende overlijdensrisicoverzekering loont. Bijna alle verzekeraars hebben in de afgelopen jaren hun premies flink verlaagd. Voor dezelfde dekking ben je  bij een nieuwe verzekeraar al snel tientjes per maand goedkoper uit.
Oversluiten is niet moeilijk. Je regelt je nieuwe verzekering volledig online  en zegt daarna je de oude verzekering op. Uiteraard pas nadat je voor een nieuwe levensverzekering bent geaccepteerd.

Depotwaarde

In sommige gevallen heeft je oude polis nog waarde. Dat wordt een depot genoemd. Een levensverzekering heeft meestal een vaste premie. Hierdoor betaal je in je jonge jaren eigenlijk te veel premie. De kans op overlijden is dan immers klein. Die te veel betaalde premie is nodig om in de oudere jaren dekking te bieden. Maar als je je polis eerder opzegt, is dat niet meer nodig. Het bedrag dat je te veel aan premie hebt betaald, kun je helaas niet teruggestort krijgen. Maar je krijgt er een gratis dekking voor tot de einddatum van de oude polis.

Voorbeeld:

Je hebt nu een verzekering die nog 16 jaar loopt, met een verzekerd bedrag van 100.000,-. Je zegt die polis op. De betreffende verzekeraar geeft aan dat er nog waarde in de polis zit, waardoor de resterende periode (dus nog 16 jaar) gratis 20.000,- verzekerd blijft. Dat betekent dat je voor de nieuwe polis niet 100.000,- maar 80.000,- hoeft te verzekeren. Dat betekent dat je dus ook minder premie hoeft te betalen voor de nieuwe dekking.

Verzekeraars die een dergelijke depotwaarde kunnen hebben zijn bijvoorbeeld Legal & General, Klaverblad, Leidsche Verzekeringen en Florius Verzekeringen. Heb je bij een van deze verzekeraars een verzekering lopen, vraag dan na of er sprake is van een depot.

Makkelijk verdiend en snel geregeld

Op de site van MoneyWise.nl vind je een speciale oversluithulp. Deze laat je de premie zien voor een nieuwe polis en geeft aan hoeveel je door de jaren heen bespaart aan premie. In sommige gevallen kun je zelfs bij je huidige verzekeraar blijven en ook dat kun je uitrekenen in de oversluithulp.
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.963 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube