Overlijdensrisicoverzekering

Huurders nauwelijks verzekerd voor overlijden

Jeroen Wolfsen geschreven op dinsdag 19 juni 2018 om 23:41:55
Huurders blijken veel minder vaak een levensverzekering te hebben afgesloten dan mensen die een koopwoning hebben. Van de mensen die een overlijdensverzekering hebben is 88 % eigenaar van een woning. Slechts 12% van de huurders blijken een overlijdensverzekering te hebben afgesloten. Dat is ook niet vreemd omdat kopers van een woning vaak een hypotheek nodig hebben en de overlijdensverzekering hierbij vaak verplicht is.

Financieel risico voor huurder
Op het moment dat de eigenaar van een woning komt te overlijden is de kans dus groot dat er voor de achterblijvende partner een uitkering volgt van een levensverzekering. Daarmee kan dan de hypotheek worden afgelost waardoor de maandlasten kunnen dalen of zelf kunnen verdwijnen. De achterblijvende partner van een huurder zonder zo’n levensverzekering zal echter nog steeds de huur moeten blijven betalen. Voor de rest van zijn of haar leven. En daar komt nog bij dat de huur vaak jaarlijks verhoogd wordt.

Nabestaandenpensioen
Natuurlijk kan er sprake zijn van een nabestaandenpensioen voor de achterblijvende partner. Maar dat staat los van het feit om men huurder of koper van een woning is. En de hoogte van het nabestaandenpensioen is vaak lager dan men denkt. Met als gevolg dat de achterblijvende partner een forse achteruitgang in inkomen zal ervaren. En dan maakt het wel heel veel uit of er nog steeds de volledige huur betaald dient te worden of dat er door een uitkering van een levensverzekering een flink stuk van de hypotheek afgelost kan worden. Dan heeft de nabestaande misschien wel een lager inkomen. Maar ook lagere lasten.

Een overlijdensverzekering is goedkoop
Een overlijdensverzekering veel goedkoper dan men denkt. Een verzekering op het leven van een 40 jarige man en 38 jarige vrouw voor een bedrag van bijvoorbeeld € 50.000 kost nog geen € 11 per maand. Voor dat bedrag zijn ze verzekerd tot de AOW leeftijd. Komt één van hun beiden te overlijden dan ontvangt de achterblijvende partner dus een uitkering van € 50.000. Daar kan niet alleen een begrafenis voor geregeld worden maar er blijft ook een mooi bedrag over om het inkomen van de achterblijvende partner aan te vullen.

Voor een ouder echtpaar (leeftijd 58) bedraagt de premie voor hun beiden tot AOW leeftijd voor een verzekerd bedrag van € 50.000 iedere maand € 29.

Overlijdensverzekering online vergelijken en afsluiten
De premie voor zo'n overlijdensverzekering is dus lager dan men denkt. Bent u benieuwd hoeveel premie u zou moeten betalen voor een levensverzekering. Maak dan heel makkelijk en snel een vergelijking. U ziet binnen 2 minuten wat de goedkoopste premie is en bij welke verzekeraar u moet zijn. Een offerte heeft u met enkele stappen in u mailbox en u kunt de verzekering online afsluiten.

Knipsel
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.030 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube