Overlijdensrisicoverzekering

Huurders nauwelijks verzekerd voor overlijden

Jeroen Wolfsen dinsdag 04 september 2018 - bijgewerkt op: 06 september 2018
Huurders blijken veel minder vaak een levensverzekering te hebben afgesloten dan mensen die een koopwoning hebben. Van de mensen die een overlijdensrisicoverzekering hebben is 88% eigenaar van een woning. Slechts 12% van de huurders blijkt een overlijdensrisicoverzekering te hebben afgesloten. Woningeigenaren hebben vaker een levensverzekering omdat die vaak verplicht is voor het verkrijgen van een hypotheek.

Financieel risico voor huurder
Op het moment dat de eigenaar van een woning komt te overlijden is de kans dus groot dat er voor de achterblijvende partner een uitkering volgt van een levensverzekering. Daarmee kan dan de hypotheek worden afgelost waardoor de maandlasten kunnen dalen of zelfs wegvallen. De achterblijvende partner van een huurder zonder zo’n levensverzekering zal echter nog steeds de huur moeten blijven betalen. En de gemiddelde huurder is een derde van zijn inkomen kwijt aan woonlasten. Een overlijdensverzekering is ook voor een huurder dus geen overbodige luxe.

Huurders staan minder stil bij financiële gevolgen van overlijden
De financiële klap voor de achterblijvende huurder is door het niet hebben van een overlijdensverzekering veel groter dan verwacht. Huurders blijken nogal optimistisch te zijn en denken veel minder na over de financiële gevolgen bij overlijden. En bijna 70% van de huurders denkt dat de partner gewoon kan blijven wonen. Dat kan in de praktijk nog wel eens zwaar tegen vallen.

Een overlijdensverzekering voor huurder
Huurders zouden er dus goed aan doen om een overlijdensverzekering af te sluiten. Het is geen overbodige luxe om bij overlijden van een van de partners de andere partner achter te laten met een extra financiële buffer. De hoogte daarvan is voor iedereen verschillend. Die is bijvoorbeeld afhankelijk van het inkomen, de vaste lasten en de hoogte van een eventueel nabestaandenpensioen.

Overlijdensverzekering goedkoop
De premie voor een overlijdensrisicoverzekering is veel lager dan de meeste mensen denken. Voor een man en vrouw van 30 jaar kost een overlijdensverzekering met een verzekerd bedrag van € 50.000 nog geen 6 euro per maand. Ze zijn dan 30 jaar lang verzekerd en bij overlijden van één van de partners ontvangt de ander een bedrag van € 50.000.
Je kunt de premies voor een overlijdensrisicoverzekering gemakkelijk zelf vergelijken.

premie
In dit artikel

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Vergelijk alle verzekeraars en vraag direct een offerte aan!

Vergelijk & sluit direct af

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.966 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube