Moneywise.nl » Weblog » Overlijdensrisicoverzekering » DELA past tarief en voorwaarden overlijdensrisicoverzekering aan

DELA past tarief en voorwaarden overlijdensrisicoverzekering aan

vrijdag 05 september 2014 om 10:29:31 Rob van Lingen nog geen reacties
logo-delaDe Coöperatie DELA heeft haar overlijdensrisicoverzekering, het DELA LeefdoorPlan, aangepast en daarmee de premie verlaagd. Daarmee is het nieuwe tarief in een aantal gevallen fors lager dan oude tarief.
De belangrijkste aanpassing het laten vervallen van het premiedepot. Het nieuwe DELA Leefdoorplan kent geen premievrije waarde meer, hetgeen leidt tot premiedaling. Tevens wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen verpande en niet-verpande polissen.
Wat ons betreft is dit een positieve verandering, omdat de tariefstelling er transparanter door wordt.

Premiedepot
Verzekeraars werken met een premiedepot. Via het premiedepot wordt gespaard voor de premie die betaald moet worden op latere leeftijd. Het risico op uitkeren stijgt namelijk gedurende de looptijd, terwijl de premie gelijk blijft. Je betaalt dus feitelijk te veel in je jonge jaren en te weinig als je ouder wordt, maar door het premiedepot blijft de premie gelijk.
Zet je de overlijdensrisicoverzekering stop, dan zit er dus geld in het depot bedoeld voor de premies in de toekomst. Dit depot wordt bij sommige verzekeraars uitgekeerd aan de klant. 

DELA keerde bij het oude tarief het premiedepot uit bij stopzetten, maar in het nieuwe tarief doen ze dat niet meer. Door deze wijziging is DELA in staat de premie te verlagen.

Alleen voor nieuwe klanten
Het nieuwe tarief geldt alleen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten behouden het premiedepot en de bijbehorende hogere premie.
Wie toch in aanmerking wil komen voor het nieuwe tarief zal een nieuwe aanvraag in moeten dienen en opnieuw de gezondheidsverklaring moeten invullen.

DELA is niet de voordeligste aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen.
Wil je weten wie voor jou de scherpste premie heeft? Vergelijk dan zelf online alle overlijdensrisicoverzekeringen op premie en voorwaarden
Rob van Lingen

Rob werkt al jaren in de financiele sector. Hij weet alles van financiele producten Hij houdt je op de hoogte van o.a. overlijdensrisicoverzekering.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons