Moneywise.nl » Weblog » Over Moneywise » 2012: MoneyWise.nl breidt dienstverlening verder uit

2012: MoneyWise.nl breidt dienstverlening verder uit

zondag 01 januari 2012 om 21:18:32 Jochem Kessens 2 reacties
uilMoneyWise.nl heeft een succesvol jaar achter de rug.
Zo hebben in 2011 meer dan 220.000 consumenten onze websites bezocht. De meeste consumenten zochten naar informatie over banksparen en kwamen op onze website www.bank-sparen.nu terecht.

Duizenden consumenten hebben naar grote tevredenheid via onze website offertes aangevraagd voor een lijfrenterekening, gouden handdruk rekening of bankspaarhypotheek.
We zijn blij dat we zoveel consumenten kunnen helpen, maar we merken dat er nog erg veel te doen valt.
Na ons optreden in Tros Radar wilden veel consumenten hun dure (beleggings)lijfrentepolis omzetten in banksparen. Consumenten die hun huidige tussenpersoon de opdracht gaven de lijfrente om te zetten kregen vaak een rekening gepresenteerd van € 500 - 860. Gevolg: consumenten durven niet zelfstandig over te stappen en vinden € 860,- veel te duur en dus blijven ze zitten met hun woekerpolis.

Het frusteert Jeroen en mij enorm dat consumenten nu alsnog blijven zitten met hun woekerpolis. Wat moeten we nu doen om deze consumenten toch van hun woekerpolis af te helpen? Zelf een advieskantoor oprichten en de omzetting voor deze consumenten regelen? Nee, dat is geen optie, het past niet in onze missie en het zou onze interpretatie van onafhankelijkheid aantasten.
We zijn opzoek gegaan naar een betrouwbaar advieskantoor die een lijfrente oversluitservice kan bieden voor een prijs van maximaal € 150,- en die hebben we gevonden! Uiterlijk in de 2e week van januari gaat de 'lijfrente oversluitservice' live en vertellen we je meer over de ins en outs.

MoneyWise.nl in 2012
In 2012 zal MoneyWise zich verder ontwikkelen tot de online gids die we voor ogen hebben. De huidige thema's zoals spaarrekeningen, banksparen, lijfrente zullen verder worden ontwikkeld. Daarnaast zullen we het aantal te vergelijken financiële producten uitbreiden.
We hopen in 2012 weer veel consumenten naar tevredenheid te kunnen helpen.

MoneyWise.nl wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2012 toe!
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. over moneywise.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

J.J. van der Linden

2 mei 2013 12:01:03

Ik heb een per 1 juli 2013 vrijkomende lijfrente bij de ABNAMRO overgedragen aan Centraal Beheer. Dit mede op basis van de vergelijking die Moneywise aanbiedt. Uit de vergelijking blijkt dat ABNAMRO fors duurder is met zijn kosten (600 om 140 euro).
ABNAMRO heeft mij vandaag telefonisch benaderd om te vragen waarom ik niet bij hun de lijfrente laat uitbetalen. Ik heb geantwoord dat ik dat mede heb gedaan op basis van de vergelijking bij Moneuwise. ABNAMRO beweert dat de kosten slechts 120 euro zouden zijn en dat de gegevens van Moneywise niet correct zouden zijn.
Wat is hiervan waar. Wie moet ik geloven?

reageer op J.J. van der Linden

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

2 mei 2013 12:09:33

Geachte heer / mevrouw van der Linden, ABN Amro rekent voor haar advies € 600,- en voor het openen van de bankspaarrekening € 120,-. Daarmee komen de totale kosten op € 720,-. Het is echter mogelijk de rekening te openen zonder advies, dan betaalt u alleen de € 120,-. Dit ziet u als u in de vergelijking klikt op het vakje met de kosten.
Tot slot is het zo dat Centraal Beheer Achmea de kosten van haar dienstverlening afhaalt van de storting die u doet, terwijl ABN Amro u een factuur stuurt. De kosten van Centraal Beheer zijn dus bruto en komen dus netto wel lager uit dan ABN Amro.
Ik hoop hiermee uw vraag voldoende te hebben beantwoord.
Met vriendelijke groet,
Jochem Kessens

reageer op Jochem Kessens
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons