Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Voor gemiddelde koopwoning moet je meer dan € 4.600 per maand verdienen

Voor gemiddelde koopwoning moet je meer dan € 4.600 per maand verdienen

donderdag 21 juni 2018 om 21:56:37 Jeroen Wolfsen 3 reacties
huis te koopDe huizenprijzen stijgen hard. Gemiddeld is de koopsom van een woning met zo’n 9% gestegen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Nederland is op dit moment dan ook bijna € 284.000. Hoe hoog moet je inkomen zijn als je met zo weinig mogelijk eigen geld een hypotheek voor deze woning wil krijgen?  Hoeveel eigen geld heb je dan eigenlijk nodig? En hoeveel moet je met z'n tweeën verdienen als je dit huis wil kopen? Moneywise maakte een aantal berekeningen en geeft je de antwoorden.

100% van de marktwaarde
Hoeveel je ook verdient, je kunt nooit meer hypotheek krijgen dan 100% van de marktwaarde. Die marktwaarde wordt bepaald door een onafhankelijk taxateur en is dus niet altijd gelijk aan de koopprijs die je betaald hebt. Het kan zijn dat de taxateur je woning hoger taxeert dan de prijs die je hebt betaald, dan heb je een goede koop gedaan. Het gebeurt ook dat een taxateur de woning een lagere marktwaarde toekent. Dan heb je je huis dus iets te duur gekocht.

Maar wat de marktwaarde ook is, het maximale bedrag dat je kunt lenen voor je woning is op dit moment 100%. Dus voor een woning van € 284.000 bedraagt de maximale hypotheek € 284.000. Al zou je, bij wijze van spreken, € 500.000 per jaar verdienen, je kunt voor deze woning nooit meer lenen dan € 284.000. Dat betekent dus ook dat je de kosten die je maakt om het huis te kopen uit eigen zak moet betalen. Je hebt dus simpelweg spaargeld nodig of als dat er niet is een schenking.

Kosten koper
De kosten voor een woning van € 284.000 bedragen in totaal zo'n € 8.700. Ik zet ze even op een rijtje voor je:

Overdrachtsbelasting 2%          € 5.680
Hypotheekadvies                         € 1.250
Notaris                                          € 1.095
Taxatie                                          €    495
Bankgarantie                               €    250

Let op, dit zijn de kosten die je betaalt als je klant bent bij Moneywise. Bij een bank of tussenpersoon betaal je al snel meer. Ook voor een notaris en taxateur. Moneywise heeft namelijk goede prijsafspraken met landelijk  werkende notarissen en taxateurs.

Inkomen van € 4.600 nodig
Naast de waarde van je woning is natuurlijk ook je inkomen bepalend voor de hypotheek. Eigenlijk is het simpel, hoe hoger je inkomen, hoe hoger de hypotheek die je kunt krijgen. Voor een hypotheek van € 284.000 heb je een maandsalaris van € 4.600 nodig. Met vakantiegeld kom je dan op een jaarsalaris van € 59.616. In dit voorbeeld wordt er vervolgens gerekend met een rente ca 2.5%. Want ook de rente is bepalend voor de hoogte van je maximale hypotheek. Hoe dat zit lees je hier.

Hypotheek op twee inkomens
Hoe je het ook went of keert, de huidige huizenprijzen zijn zo hoog dat je dus best een goed inkomen moet hebben om als je als starter een huis te kunnen kopen. Het is natuurlijk makkelijker als je met z'n tweeën een huis kunt kopen. Dan kun je de hypotheek baseren op twee inkomens. Het is overigens niet zo dat je met twee inkomens van € 2.300 per maand (samen immers ook € 4.600) ook € 284.000 kunt lenen. Als je samen
€ 4.600 verdient, kun je maximaal € 272.000 lenen. Dat komt omdat het laagste inkomen van de twee voor slechts 70 % meetelt.

Jouw maximale hypotheek
Wil jij weten wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen? Maak dan een maximale hypotheekberekening op Moneywise.nl. Of vul je de online hypotheek advies module in. Dan zie je niet alleen hoeveel je kunt lenen, maar ook hoeveel eigen geld je beschikbaar moet hebben, welke bank de laagste rente biedt en wat je maandlasten worden. Alles wordt voor je samengevat in een gratis hypotheek adviesrapport dat je kunt downloaden.

 
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Professor Christopher Brown

18 mei 2019 0:49:07

Hallo lening aanvrager,
Heeft u een lening nodig om uw schulden af ??te betalen? Wil je een huis kopen? Wil je een auto kopen? Wilt u een eigen bedrijf beginnen? Heeft u een persoonlijke lening of een zakelijke lening nodig? Heeft u een boerenlening nodig? Meld u nu aan door contact op te nemen met dit e-mailadres voor het verwerken van uw lening: chrisbrown_chrs@yahoo.com
Professor Christopher Brown komt uit Washington DC maar woont in Nigeria en is betrokken bij een olie- en gasbedrijf met de federale overheid van Nigeria in de olie- en gassector. Neem contact op met uw directe e-mail: chrisbrown_chrs@yahoo.com
Stuur me alstublieft een e-mail met uw persoonlijke gegevens door het aanvraagformulier voor leningen in te vullen.
Ik wil dat u ook in gedachten houdt dat dit een leningbedrijf is voor groepsleningen en dat wij leningen van $ 1 biljoen of meer bieden, zoveel als u wilt.
Leningstoepassing:
Volledige namen: bezetting: genre: Bedrag van de gevraagde lening: Betalingsduur: 10 jaar. Burgerlijke staat: Heb je een garantie? Als er geen garantie is, is er geen probleem: Pasfoto: Huisadres: Kantoor adres: Staat: land: Postcode van het land: Redenen om de lening aan te vragen: Telefoon nummer: Email adres:
Dank u en moge God u zegenen.
Alsjeblieft, ik wil dit leningbedrijf presenteren aan je vrienden op Facebook, Twitter, Linkedin, Angellist en andere sociale netwerken. Help een update te publiceren over de kans waar veel mensen naar op zoek waren in hun online publicatie. Vertel je vrienden dat er een bedrijf is waarmee je te maken hebt met de lening van dat aanbod aan bedrijven en particulieren, vertel hen dat we een commerciële lening, een commerciële lening aanbieden en we helpen mensen ook om hun schulden te betalen. Voeg in onze publicatie op Facebook, Twitter, Linkedin, Angellist en andere sociale netwerken ons e-mailadres toe: chrisbrown_chrs@yahoo.com
WhatSapp telefoonnummer: +2348024581796

reageer op Professor Christopher Brown

Leszek Bajer

18 september 2019 18:41:16

Hallo allemaal. Als u de lening nog steeds nodig hebt en niet weet waar u deze kunt krijgen, en uw bank weigert u te helpen omdat u in het register staat. neem contact op met senatorrpwalter@hotmail.com voor de lening. Mijn naam is Leszek Bajer (leszekbajer4@gmail.com) en ik heb van hem een privélening gekregen.

reageer op Leszek Bajer

George Williams

14 oktober 2019 16:39:24

Ben je financieel in de problemen? Grijp deze aanbieding voor levenslange financiële leningen en geef uw bedrijf, onderwijs, huizen en bouw een lift. $ 10.000,00 tot $ 50.000.000,00 met
maximaal 60 jaar tegen 3,0%. Neem contact met ons op met de onderstaande informatie zodat we verder kunnen gaan. Neem vandaag nog contact met ons op: 1. Volledige namen: ______ 2. Contactadres: __________ 3. Land __________ 4. Benodigde leningbedrag: _________ 5. Duur van de lening: _________ 6. Direct telefoonnummer: ________ 7. Doel van de lening: ________ 8.Age .__________________ 9.Sex .__________________ 10.Occupation .___________ 11. Maandelijks inkomen ._________
Vriendelijke groeten,
George Williams CONTACTEER ONS MET DEZE E-MAIL: gwilliams18443@gmail.com

reageer op George Williams
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662