Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Lagere boeterente bij ABN hybride spaarhypotheek

Lagere boeterente bij ABN hybride spaarhypotheek

dinsdag 20 februari 2018 om 14:05:41 Jeroen Wolfsen nog geen reacties
woekerpolisABN AMRO gaat als eerste bank klanten met een hybride spaarhypotheek tegemoet komen bij het berekenen van de boeterente. Moneywise liet in het programma Tros Radar zien dat klanten met een hybride spaarhypotheek benadeeld werden omdat ABN AMRO de waarde in een hybride spaarhypotheek niet mee nam bij het berekenen van de boeterente. ABN AMRO geeft aan dat ongeveer 1.000 klanten alsnog een lagere boeterente hoeven te betalen en dat ze worden gecompenseerd voor de teveel betaalde boete.

Wat is een hybride spaarhypotheek?
Bij een spaarhypotheek bouw je in een verzekering of op een spaarrekening een kapitaal op waarmee je de hypotheek moet aflossen. Bij een hybride spaarhypotheek kun je kiezen uit sparen of beleggen. Wordt er gespaard dan dient de bank, volgens de AFM leidraad, rekening te houden met het opgebouwde en nog op te bouwen kapitaal. Hierdoor is de boeterente lager. Wordt er belegd dan hoeft de bank geen rekening hiermee te houden en is de boeterente hoger. Maar als je niet belegd maar gewoon spaart, houden banken bij zo’n hybride vorm toch geen rekening met het opgebouwde kapitaal en rekenen dus een te hoge boetrente. Niet eerlijk en in het nadeel van de klant. Bij een klant van Moneywise scheelde dit zo’n € 3.000 aan boeterente. Reden om dit uit te zoeken en er samen met Tros Radar aandacht aan te besteden.

AFM leidraad boetente hypotheek
ABN AMRO is de eerste bank die de boeterente voor een hybride spaarhypotheek gunstiger gaat berekenen. De verwachting is dat meerdere banken zullen gaan volgen. En dat is goed nieuws voor waarschijnlijk tienduizenden klanten met een vergelijkbare spaarhypotheek.

Teveel boeterente betaald?
Heb je in het verleden je hypotheek overgesloten en heb je toen boeterente moeten betalen? Twijvel je over de hoogte van dit bedrag? Neem dan contact met ons op. We kijken graag mee of de bank het goed heeft berekend.

Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662