Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Hypotheek voor recreatiewoning is mogelijk

Hypotheek voor recreatiewoning is mogelijk

maandag 07 augustus 2017 om 23:11:58 Jeroen Wolfsen 8 reacties
seniorenhypotheek2Er worden steeds meer recreatiewoningen gekocht. In 2015 werden er twee keer zoveel recreatiewoningen verkocht als het jaar daarvoor en ook 2016 en 2017 laat een forse stijging zien van het aantal verkochte recreatiewoningen.

De lage rente blijkt een van de belangrijkste redenen waarom er nu massaal recreatiewoningen worden gekocht. De rente op spaarrekeningen is laag waardoor mensen op zoek gaan naar andere manieren om rendement op hun spaargeld te ontvangen. En ook de rente voor een hypotheek is laag en dat maakt het kopen van een vakantiehuis met geleend geld goedkoper. Maar is het wel mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor een recreatiewoning? Ja, zeer zeker en in dit weblog artikel vertellen we u er alles over.

Hypotheek voor recreatiewoning mogelijk
Er zijn niet veel banken die de mogelijkheid bieden voor een hypotheek op een recreatiewoning. Maar via Moneywise kunt u toch een hypotheek krijgen voor uw recreatiewoning.
De spelregels zijn iets strenger dan voor een gewone hypotheek. We kunnen een hypotheek regelen voor uw recreatiewoning als uw woning aan (ondermeer) de volgende voorwaarden voldoet:

- De woning is van steen gebouwd.
- De woning staat vast (niet verplaatsbaar) en is aangesloten op openbare nutsvoorzieningen.
- De woning is via de openbare weg onbelemmerd bereikbaar.
- Er moet een recreatieve bestemming zijn volgens het bestemmingsplan.
- De woning staat op eigen grond of eeuwigdurende erfpacht.
- De waarde van de woning moet hoger zijn dan de waarde van de grond.

Als u woning voldoet aan deze voorwaarden dan is een hypotheek mogelijk.

Welke mogelijkheden heeft u voor een hypotheek op een recreatiewoning?
- U kunt maximaal 70% van de marktwaarde van de woning financieren. U zult dus altijd eigen geld mee moeten nemen.
- De looptijd van de hypotheek mag maximaal 30 jaar zijn.
- U kunt kiezen uit verschillende rentevastperiodes.
- De rente is 0,3% hoger dan voor een normale hypotheek.
- U kunt kiezen uit een lineaire of annuïteiten hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek is niet mogelijk.
- De woonlasten van uw huidige woning (huur of koop) worden meegenomen in de toetsing. Uw inkomen moet dus voldoende zijn om van beide woningen de woonlasten te kunnen betalen.
- Omdat een recreatiewoning niet uw hoofdverblijf is zal de bank toetsen op basis van een zogenaamde box 3 lening. Men houdt dus geen rekening met belastingvoordeel door het aftrekken van de rente.
- Eventuele huurinkomsten kunnen voor 85% worden meegenomen als er sprake is van een professionele verhuurorganisatie.

Hypotheek op uw bestaande woning gebruiken voor recreatiewoning
Misschien komt uw vakantiewoning niet in aanmerking voor een recreatiehypotheek. Het is goed om te weten dat het ook heel goed mogelijk om een hypotheek af te sluiten op uw bestaande woning. Uiteraard moet er dan wel sprake zijn van voldoende overwaarde. Het voordeel van een hypotheek op uw bestaande woning is dat u vrij bent in de besteding hiervan. Uw recreatiewoning hoeft dus niet aan allerlei voorwaarden te voldoen.
Ook deze extra hypotheek is niet aftrekbaar omdat u die niet gebruikt voor de aankoop van een woning waar u in gaat wonen. De rente kan lager zijn dan die van de recreatiewoning hypotheek. Vooral als u veel overwaarde heeft op uw huidige woning. In alle gevallen is deze optie de moeite waard om te vergelijken met een recreatiehypotheek.

Interesse in een hypotheek voor uw recreatiewoning?
Laat u adviseren door een van de hypotheekspecialisten van Moneywise. Wij hebben ervaring met recreatiehypotheken en kunnen u vertellen wat u het beste kunt doen zodat u uw vakantiewoning kunt kopen en zo goedkoop mogelijk kan financieren.

Neem gerust vrijblijvend contact op en bespreek de mogelijkheden voor een hypotheek op uw recreatiewoning.

Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

F.L. Visser

3 mei 2018 22:26:36

Ik bewoon, qls weduwnaar, mijn recreatiebungalow op 100 M2 eigen grond. Ik heb al een hypotheek maar moet ivm een rechterlijke uitspraak voor de beide stiefzonen een garantstelling regelen voor 10.000€. Mijn leeftijd is 78 jaar en heb een jaarinkomen van ca € 30000,00

reageer op F.L. Visser

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

8 mei 2018 12:55:52

Geachte heer Visser,
Als er al een hypotheek op uw recreatiewoning zit dan kunt u alleen extra geld lenen bij de bank waar de huidige hypotheek loopt. Geen enkele bank verstrekt tegenwoordig nog een 2e hypotheek als de eerste hypotheek elders loopt.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

A Oteman

17 november 2018 20:19:10

Ik heb mijn oog laten vallen op een recreatie bungalow, het is echter een Fins chalet dus van hout. Het is een complete woning dus keuken kamer 4 slaapkamers op een perceel grond van 560m2, met eigen aansluitingen gas water afvoer etc. Ik las dat het een stenen UI's moest zijn als voorwaarde van een hypotheek, valt dit soort huizen onder een andere regeling? Ik hoor graag van U

reageer op A Oteman

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

19 november 2018 11:22:59

Geachte heer Oteman,|
Een finse Bungalow is in een aantal gevallen toch mogelijk bij één van de banken die de recreatiehypotheek aanbiedt. Het is dan ondermeer afhankelijk waar de woning staat. De bank wil eigenlijk het complete plaatje zien. Het wordt dus maatwerk.
Belt u ons maar even voor meer info over de mogelijkheden: 085 7607610.
Jeroen Wolfsen

Bas van Bronckhorst

13 juni 2018 11:11:50

In feite zoek ik persoonlijk contact met een hypotheekadviseur cq acceptant op het terrein van hypothecair financieren van recreatieobjecten. Het gaat hier om duidelijkheid of in de hypotheekbeoordeling van een tweede huis naast de woonquote, ook de kosten van het hoofdverblijf dienen te worden betrokken bij de hypotheekbeoordeling.
Vr gr Bas van Bronckhorst

reageer op Bas van Bronckhorst

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

25 juni 2018 21:39:33

Bas,
Excuses voor de late reactie, ik krijg normaal een berichtje als er een nieuwe vraag op het weblog staat maar dat werkte blijkbaar even niet.
We kunnen een financiering voor een recreatiewoning kwijt bij onder meer BLG. En die kijken inderdaad naar de ruimte die je hebt op je hoofdwoning. De inkomsten uit professionele verhuur van je recreatiewoning mag je ook meenemen in de inkomenstoets. ALs het nog speelt, mag je altijd even bellen voor meer info: 085 7607610
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

lisa

25 augustus 2018 12:27:59

Ik wil de heer westhood bedanken voor het geven van een lening. Ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening kreeg van apexloans en ik vroeg om een ​​lening en kreeg mijn lening. Als u vandaag een dringende lening nodig hebt, vermijd dan internetfraudeurs om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com

reageer op lisa

Martin Moravova

18 oktober 2018 16:49:49

Gelegenheid van financiële diensten. Om de levensomstandigheden van mensen te helpen verbeteren en onveiligheid in het financiële systeem te bestrijden, bieden we nu betrouwbare leningen aan van 10.000 tot 1.000.000 €. De jaarlijkse rente is 2,5%. We garanderen juridische zekerheid en klanttevredenheid. De omstandigheden zijn zeer gunstig en gelijk voor iedereen, ongeacht de behoefte. Neem voor meer informatie contact met ons op: E-mail: martin.moravova@gmail.com WhatsApp: +420 704 546 731

reageer op Martin Moravova
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons