Moneywise.nl » Weblog » Hypotheken » Hypotheek voor recreatiewoning is mogelijk

Hypotheek voor recreatiewoning is mogelijk

maandag 07 augustus 2017 om 23:11:58 Jeroen Wolfsen 26 reacties
seniorenhypotheek2Er worden steeds meer recreatiewoningen gekocht. In 2015 werden er twee keer zoveel recreatiewoningen verkocht als het jaar daarvoor en ook 2016 en 2017 laat een forse stijging zien van het aantal verkochte recreatiewoningen.

De lage rente blijkt een van de belangrijkste redenen waarom er nu massaal recreatiewoningen worden gekocht. De rente op spaarrekeningen is laag waardoor mensen op zoek gaan naar andere manieren om rendement op hun spaargeld te ontvangen. En ook de rente voor een hypotheek is laag en dat maakt het kopen van een vakantiehuis met geleend geld goedkoper. Maar is het wel mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor een recreatiewoning? Ja, zeer zeker en in dit weblog artikel vertellen we u er alles over.

Hypotheek voor recreatiewoning mogelijk
Er zijn niet veel banken die de mogelijkheid bieden voor een hypotheek op een recreatiewoning. Maar via Moneywise kunt u toch een hypotheek krijgen voor uw recreatiewoning.
De spelregels zijn iets strenger dan voor een gewone hypotheek. We kunnen een hypotheek regelen voor uw recreatiewoning als uw woning aan (ondermeer) de volgende voorwaarden voldoet:

- De woning is van steen gebouwd.
- De woning staat vast (niet verplaatsbaar) en is aangesloten op openbare nutsvoorzieningen.
- De woning is via de openbare weg onbelemmerd bereikbaar.
- Er moet een recreatieve bestemming zijn volgens het bestemmingsplan.
- De woning staat op eigen grond of eeuwigdurende erfpacht.
- De waarde van de woning moet hoger zijn dan de waarde van de grond.

Als u woning voldoet aan deze voorwaarden dan is een hypotheek mogelijk.

Welke mogelijkheden heeft u voor een hypotheek op een recreatiewoning?
- U kunt maximaal 70% van de marktwaarde van de woning financieren. U zult dus altijd eigen geld mee moeten nemen.
- De looptijd van de hypotheek mag maximaal 30 jaar zijn.
- U kunt kiezen uit verschillende rentevastperiodes.
- De rente is 0,6% hoger dan voor een normale hypotheek.
- U kunt kiezen uit een lineaire of annuïteiten hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek is niet mogelijk.
- De woonlasten van uw huidige woning (huur of koop) worden meegenomen in de toetsing. Uw inkomen moet dus voldoende zijn om van beide woningen de woonlasten te kunnen betalen.
- Omdat een recreatiewoning niet uw hoofdverblijf is zal de bank toetsen op basis van een zogenaamde box 3 lening. Men houdt dus geen rekening met belastingvoordeel door het aftrekken van de rente.
- Eventuele huurinkomsten kunnen voor 85% worden meegenomen als er sprake is van een professionele verhuurorganisatie.

Hypotheek op uw bestaande woning gebruiken voor recreatiewoning
Misschien komt uw vakantiewoning niet in aanmerking voor een recreatiehypotheek. Het is goed om te weten dat het ook heel goed mogelijk om een hypotheek af te sluiten op uw bestaande woning. Uiteraard moet er dan wel sprake zijn van voldoende overwaarde. Het voordeel van een hypotheek op uw bestaande woning is dat u vrij bent in de besteding hiervan. Uw recreatiewoning hoeft dus niet aan allerlei voorwaarden te voldoen.
Ook deze extra hypotheek is niet aftrekbaar omdat u die niet gebruikt voor de aankoop van een woning waar u in gaat wonen. De rente kan lager zijn dan die van de recreatiewoning hypotheek. Vooral als u veel overwaarde heeft op uw huidige woning. In alle gevallen is deze optie de moeite waard om te vergelijken met een recreatiehypotheek.

Interesse in een hypotheek voor uw recreatiewoning?
Laat u adviseren door een van de hypotheekspecialisten van Moneywise. Wij hebben ervaring met recreatiehypotheken en kunnen u vertellen wat u het beste kunt doen zodat u uw vakantiewoning kunt kopen en zo goedkoop mogelijk kan financieren.

Neem gerust vrijblijvend contact op en bespreek de mogelijkheden voor een hypotheek op uw recreatiewoning.

Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van hypotheken.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

F.L. Visser

3 mei 2018 22:26:36

Ik bewoon, qls weduwnaar, mijn recreatiebungalow op 100 M2 eigen grond. Ik heb al een hypotheek maar moet ivm een rechterlijke uitspraak voor de beide stiefzonen een garantstelling regelen voor 10.000€. Mijn leeftijd is 78 jaar en heb een jaarinkomen van ca € 30000,00

reageer op F.L. Visser

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

8 mei 2018 12:55:52

Geachte heer Visser,
Als er al een hypotheek op uw recreatiewoning zit dan kunt u alleen extra geld lenen bij de bank waar de huidige hypotheek loopt. Geen enkele bank verstrekt tegenwoordig nog een 2e hypotheek als de eerste hypotheek elders loopt.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

A Oteman

17 november 2018 20:19:10

Ik heb mijn oog laten vallen op een recreatie bungalow, het is echter een Fins chalet dus van hout. Het is een complete woning dus keuken kamer 4 slaapkamers op een perceel grond van 560m2, met eigen aansluitingen gas water afvoer etc. Ik las dat het een stenen UI's moest zijn als voorwaarde van een hypotheek, valt dit soort huizen onder een andere regeling? Ik hoor graag van U

reageer op A Oteman

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

19 november 2018 11:22:59

Geachte heer Oteman,|
Een finse Bungalow is in een aantal gevallen toch mogelijk bij één van de banken die de recreatiehypotheek aanbiedt. Het is dan ondermeer afhankelijk waar de woning staat. De bank wil eigenlijk het complete plaatje zien. Het wordt dus maatwerk.
Belt u ons maar even voor meer info over de mogelijkheden: 085 7607610.
Jeroen Wolfsen

Bas van Bronckhorst

13 juni 2018 11:11:50

In feite zoek ik persoonlijk contact met een hypotheekadviseur cq acceptant op het terrein van hypothecair financieren van recreatieobjecten. Het gaat hier om duidelijkheid of in de hypotheekbeoordeling van een tweede huis naast de woonquote, ook de kosten van het hoofdverblijf dienen te worden betrokken bij de hypotheekbeoordeling.
Vr gr Bas van Bronckhorst

reageer op Bas van Bronckhorst

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

25 juni 2018 21:39:33

Bas,
Excuses voor de late reactie, ik krijg normaal een berichtje als er een nieuwe vraag op het weblog staat maar dat werkte blijkbaar even niet.
We kunnen een financiering voor een recreatiewoning kwijt bij onder meer BLG. En die kijken inderdaad naar de ruimte die je hebt op je hoofdwoning. De inkomsten uit professionele verhuur van je recreatiewoning mag je ook meenemen in de inkomenstoets. ALs het nog speelt, mag je altijd even bellen voor meer info: 085 7607610
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

lisa

25 augustus 2018 12:27:59

Ik wil de heer westhood bedanken voor het geven van een lening. Ik heb een getuigenis gevonden van hoe een vriend een lening kreeg van apexloans en ik vroeg om een ​​lening en kreeg mijn lening. Als u vandaag een dringende lening nodig hebt, vermijd dan internetfraudeurs om legitieme leningen via e-mail aan te vragen; apexloans@yahoo.com

reageer op lisa

Martin Moravova

18 oktober 2018 16:49:49

Gelegenheid van financiële diensten. Om de levensomstandigheden van mensen te helpen verbeteren en onveiligheid in het financiële systeem te bestrijden, bieden we nu betrouwbare leningen aan van 10.000 tot 1.000.000 €. De jaarlijkse rente is 2,5%. We garanderen juridische zekerheid en klanttevredenheid. De omstandigheden zijn zeer gunstig en gelijk voor iedereen, ongeacht de behoefte. Neem voor meer informatie contact met ons op: E-mail: martin.moravova@gmail.com WhatsApp: +420 704 546 731

reageer op Martin Moravova

Adrian Bayford

9 januari 2019 14:48:35

Hallo
Heb je een lening nodig? Wij bieden allerlei soorten leningen en financiële diensten. Onze leningen zijn zowel lange als korte looptijden met gunstige rentetarieven. Wij bieden 2% rentekredieten, neem contact met ons op voor meer informatie via (lehmannschulz07@gmail.com)

reageer op Adrian Bayford

Alexander Gavin

23 januari 2019 0:43:00

Olemme kristillinen organisaatio, joka on perustettu auttamaan ihmisiä apua tarvitsevissa asioissa, kuten taloudellisessa avussa. Joten jos olet menossa taloudellisissa vaikeuksissa tai jos sinulla on taloudellista sotkua, ja tarvitset varoja oman yrityksen perustamiseen tai tarvitset lainaa velkaa velkasi tai maksat laskusi, aloita mukava liiketoiminta tai on vaikea saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta, ota meihin yhteyttä tänään sähköpostitse (alexandergavinloanfunds@gmail.com), jotta Raamattu sanoo: "Luuk. 11:10 Jokainen, joka pyytää, saa; joka etsii löytöjä; ja sille, joka koputtaa, ovi avataan. Älä siis anna näiden mahdollisuuksien siirtää sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti enemmän. Pyydä näitä on vakavasti otettavia ja Jumalan pelossa olevia ihmisiä.
Sinun nimesi: sukupuoli; IKÄ; Maa Lainan määrä: Lainan kesto: LAINAN TARKOITUS; KUUKAUDEN TULOT; Voimassa oleva matkapuhelinnumero: Kiitos ymmärryksestä yhteystietosi Odotamme Terveiset johto Sähköposti: (alexandergavinloanfunds@gmail.com)

reageer op Alexander Gavin

Hope elinal

5 februari 2019 2:13:11

Heeft u een dringende lening of een investeringslening of allerlei leningen nodig? Elinal Financial Enterprises is een succesvolle financiële brokerage en biedt speciaal ontworpen financieringspakketten aan klanten over de hele wereld. we kunnen een hele reeks leningproducten aanbieden voor uw huisverbetering. Op onbeveiligde faciliteiten kunnen ze een minimumlening van 3, 000,00 Euro en een maximum van 150, 000,00 Euro bieden. Deze kunnen worden overgenomen flexibele voorwaarden van maximaal 120 maanden. Als ze de lening op een onroerend goed veiligstellen, kunnen ze leningen aanbieden van 5, 000 tot 500, 000,00 euro die over 30 jaar kunnen worden opgenomen. Voer uw aanvraag strikt naar Kplender@outlook.com whatsapp: +13312045985

reageer op Hope elinal

james

10 mei 2019 8:18:56

p met Morexmontage lening bedrijf nu op e-mail jamesscottloan23@gmail.com Heb je behoefte aan een persoonlijke lening, een lening op een betaaldag, een bedrijfslening, een ondernemerslening, heb je een lening nodig om je rekeningen te betalen, een auto te kopen of te betalen voor je montage in dit feestseizoen! grijp deze kans en vraag vandaag nog om uw lening door nu contact met ons op te nemen. Legit en legaal geven we lening met een lage rente van 3%.

reageer op james

Trust Smith

28 augustus 2019 12:01:18

Groeten aan u,
Ik ben de heer Trust Smith geaccrediteerde geldschieter en bied leningen aan voor alle mensen. Heeft u om welke reden dan ook een lening of financiering nodig, zoals persoonlijke leningen, zakelijke leningen, leningenuitbreiding, starterslening, onderwijslening, schuldconsolidatie ,? elk type lening neemt geen contact met ons op via trustloancompany279@gmail.com terug voor meer informatie

reageer op Trust Smith

lubica

14 september 2019 8:07:05

ik bied dringende lening aan

reageer op lubica

Michael Zarate

18 september 2019 8:43:57

Mijn naam is Michael Zarate Michael, een alleenstaande moeder met 2 kinderen uit Memphis, Tennessee. Ik ben erg blij en dankbaar voor Jasmin Noor Investments Limited voor het verstrekken van een lening van $ 600.000,00 door de hulp van de heer John Martin Dyson, op 6 april 2019 om mijn hypotheekrekeningen en belastingrekeningen te verstoren en af te wikkelen en ook mijn bedrijf te stabiliseren, ging ik door een aantal uitdagingen. Ze hebben mij en mijn kinderen gered van het verliezen van ons huis. Dit bericht kan voor u van groot belang zijn als u op zoek bent naar een echte lening in andere om niet in verkeerde handen te vallen, mijn advies aan u is om vandaag contact op te nemen met dit bedrijf via e-mail: jasminnoorloancompany01@gmail.com of whatsapp +1 (980) 281 -8704

reageer op Michael Zarate

Mr patrick

24 oktober 2019 15:07:27

Heb je een lening nodig? Wilt u een lening afsluiten? Of maak je je financieel zorgen? Moet u een schuld afbetalen? We geven leningen aan een deel van de wereld. Onze leningrente is 2% per vernietiging met een verhandelbare duur, ongeacht de locatie of kredietstatus. Ontvang vandaag nog een lening Neem contact met ons op via het e-mailadres van het bedrijf op: Morganpatrick517@gmail.com
LET OP: We geven van minimaal $ 500,00 / euro uit tot maximaal 50.000.000,00 US DOLLAR / EURO, ETC Een leningsaanvraag moet worden vermeld in Amerikaanse dollars of euro's en in elke andere valuta die wordt gebruikt. Geïnteresseerde leningzoekers zijn hieronder om het leningsaanvraagformulier voor goedkeuring in te vullen.
JURIDISCHE NAAM VAN DE AANVRAGER Titel: Mr./Mrs./Miss Achternaam: Voornaam: Geboortedatum: Seks: Burgerlijke staat: Dichtstbijzijnde familielid: Mobiel nummer en e-mail van Next of Kin: Huidige adres: land: Provincie Provincie: Postcode: Telefoon thuis: Niet mobiel: Alternatieve e-mail:
Aantal voertuigen: B. LENINGSDETAILS Datum van aanvraag (dag / maand / jaar): Vereist leningbedrag: Doel van de lening: Maandinkomen: Duur van de lening:

reageer op Mr patrick

S. Gutierrez

29 oktober 2019 21:05:27

Beste Jeroen,
We zijn aan het overwegen om met de overwaarde die vrij komt na het verkopen van onze woning dit te investeren in een recreatiewoning. Wat wel van belang is dat wij deze zonder al te grote belemmeringen kunnen verhuren. Echter zie ik veel recreatiehypotheken die dat niet of maar mondjesmaat toe laten. Ken je verstrekkers die hier coulant in zijn?
Met vriendelijke groet, S.Gutierrez

reageer op S. Gutierrez

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

31 oktober 2019 8:55:48

Er zijn niet veel banken die verhuur toestaan. Het is afhankelijk van de woning en de soort verhuur (zelf of via een organisatie) u kunt contact openemen met mijn hypotheek collega's op 0857607610 om de mogelijkheden te bespreken.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Mr morgan

20 januari 2020 16:46:20

Hallo u bent op zoek naar een schuldconsolidatielening, ongedekte lening, zakelijke lening, hypothecaire lening, autolening, studielening, persoonlijke lening, risicokapitaal Ik ben een particuliere geldschieter, ik geef leningen aan bedrijven en Mensen met lage tarieven en een betaalbare rente van 2%. E-mail: morganpatrick517@gmail.com
PERSOONSGEGEVENS Uw naam: Telefoon: Jouw stad: Jouw land: Benodigd bedrag: Duur van de lening: Maandinkomen: Genre

reageer op Mr morgan

william moller

22 januari 2020 4:09:06

Geachte dames en heren.
Mijn naam is Willams Moller. Ik ben een particuliere leningverstrekker hier in de Verenigde Staten van Amerika. Ik geef allerlei soorten leningen aan mensen die financiële hulp nodig hebben voor zakelijke doeleinden of persoonlijk gebruik. Als u een dringende lening nodig hebt, bied ik een lening met een lage rente van 2% per jaar. Voor meer informatie en hoe toe te passen. vriendelijk contact met mij vandaag via e-mail: williammollercredits@gmail.com
vriendelijke groeten William Moller Directeur E-mail: williammollercredits@gmail.com

reageer op william moller

Margot

3 juli 2020 19:02:58

Ik heb een interessante recreatiewoning gezien, maar de bijbehorende grond is op basis van erfpacht. Ongeveer 2200 per jaar. Kan ik een hypotheek krijgen voor de woning, denkt u? Erfpacht dan uiteraard niet meegefinancierd.

reageer op Margot

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

6 juli 2020 8:26:48

Margot,
Erfpacht kan alleen als het gemeentelijke erfpacht. Particuliere erfpacht is niet mogelijk.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

marjan

7 november 2020 21:57:29

Goedendag, ik heb een houten recreatiewoning op het oog, is op een stenen voet gebouwd. Deze woning zal mijn hoofdverblijf worden. De vraagprijs is rond de 160.000 euro. Zelf heb ik 100.000 euro op dit moment beschikbaar. Welke mogelijkheden zijn er om een bedrag rond de 60.000 euro te lenen? En bij welke hypotheekverstrekker kan dit? Ik hoop van u te horen.
Hartelijke groet,
Marjan

reageer op marjan

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

8 november 2020 15:38:25

Marjan,
Als de bestemming ook recreatiewoning is dan kun je alleen een hypotheek krijgen als je ook een andere woning hebt koop of huur). Dan wordt het een recreatie hypotheek. En dan nog is het hout wellicht een probleem, dat hangt er vanaf hoe het in het taxatie wordt omschreven. Een normale hypotheek zal niet lukken op een recreatiewoning.
Best een uitdaging dus.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen

Lenie Reukers

14 juni 2021 15:18:43

Kan ik in Nederland een hypotheek krijgen op een recreatiewoning ook als ik in Frankrijk woon maar wel Nederlander ben.

reageer op Lenie Reukers

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

14 juni 2021 15:40:20

Beste Lenie,
Nee helaas, elke bank die dit aanbied gaat er vanuit dat je een eerste woning hebt in Nederland. Dus met een woning in Frankrijk voldoe je niet aan de eisen.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662