Hypotheken

Geen vast inkomen? Hypotheek met arbeidsmarktscan kan oplossing zijn

Jeroen Wolfsen geschreven op vrijdag 21 juni 2019 om 15:42:58
Wil je een hypotheek afsluiten maar heb je een flexibel arbeidscontract? Bij 9 banken wordt het dan makkelijker om een hypotheek af te sluiten. De arbeidsmarktscan is nu nog in een pilotfase maar biedt nu al de mogelijkheid om een hypotheek aan te vragen als je flexwerker, uitzendkracht of payroller bent. Wat is de arbeidsmarktscan en hoe werkt het?

Wat is de arbeidsmarktscan?
De arbeidsmarktscan geeft aan hoe groot de kans is dat je de komende 5 jaren aan het werk kan blijven. Op basis van je leeftijd, beroep, opleiding en regio krijg je een score waaruit blijkt hoe groot de kans is dat je snel een nieuwe baan in je vakgebied kunt vinden. Je kansen op de arbeidsmarkt worden weergegeven met een score van 0 tot 100. Met een score van 70 tot 100 punten dan kom je eerder in aanmerking voor een hypotheek.

Natuurlijk is de hoogte van de hypotheek wel afhankelijk van je inkomen en de waarde van de woning die je wil kopen. Maar door de arbeidsmarktscan wordt je flexibel inkomen meegeteld alsof het een vast inkomen is.

Wat is het verschil tussen de arbeidsmarktscan en de perspectiefverklaring?
De perspectiefverklaring is eigenlijk vergelijkbaar met de arbeidsmarktscan. Het verschil is dat de perspectiefverklaring wordt uitgegeven door een aantal uitzendorganisaties en een onderdeel ervan is een persoonlijk gesprek. De arbeidsmarktscan is een online tool. Je kunt met de perspectiefverklaring bij bijna iedere bank een NHG hypotheek afsluiten. De arbeidsmarktscan is nog maar mogelijk bij een beperkt aantal geldverstrekkers en alleen voor een hypotheek zonder NHG. De verwachting is overigens dat spoedig meer geldverstrekkers deze mogelijkheid gaan aanbieden en dat het ook mogelijk wordt om een hypotheek met NHG af te sluiten

Bij welke banken kun je terecht met de arbeidsmarktscan?
ABNAMRO, Florius en Obvion waren de eerste banken die het mogelijk maakten om een hypotheek te sluiten met een arbeidsmarktscan. Op korte termijn zullen daar de volgende banken bij komen: Aegon, ASR, ING Bank, Munt, Rabobank en de Volksbank.
In dit artikel

Hypotheek berekenen?

Koop je een nieuwe woning of wil je jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek berekenen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.957 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube