Geld Lenen

Let op met gespreid betalen bij een postorderbedrijf

Jeroen Wolfsen geschreven op woensdag 12 september 2018 om 17:04:24
De AFM heeft namens minister Hoekstra van Financiën onderzocht welke risico’s consumenten lopen als men een krediet heeft afgesloten. Uit dat onderzoek blijkt dat mensen die in de problemen komen door schulden gemiddeld 15 schuldeisers hebben. En vaak zit daar een aanbieder van consumptief krediet bij. Er zijn vooral veel problemen bij kredieten bij postorderbedrijven. In meer dan één op de drie gevallen is er sprake van achterstand.

Postorderkrediet duur en onnodig
De minister is vooral bezorgd over de kredieten die worden verstrekt door postorderbedrijven. Dat komt omdat de consument daar verleid wordt om te kopen op afbetaling in plaats van direct afrekenen. Het wordt de consument te makkelijk gemaakt om te lenen. In veel gevallen hebben mensen niet eens in de gaten dat ze geld lenen. Het gevoel bij consumenten is veel meer dat er sprake is van gespreide betaling.

Hoge rente bij postorderbedrijven:14%
De rente op een postorderkrediet is hoog, zeg maar gerust heel hoog. De rente bij Wehkamp bedraagt volgens de site 14%. Een ander postorderbedrijf Klingel, vraagt ook 14%. Op de site van OTTO, kon ik pas na lang zoeken een rentepercentage vinden. In hele kleine lettertjes staat ook hier 14%. Wel lees ik overal dat ik heel makkelijk zelfs extra geld kan lenen. Dus niet alleen een nieuwe bank of koelkast op krediet, maar ook nog extra geld erbij. Dat is voor veel consumenten een heel verleidelijk aanbod.

Mijn advies: leen alleen geld voor een leesbril
Je moet als consument goed opletten als je bij deze bedrijven gebruik maakt van gespreid betalen. Mijn advies: als je dan toch wil lenen om spullen te kopen, koop dan als eerste een leesbril voor de kleine lettertjes en de kleine cijfertjes van 14% rente.

Tip: Beter 1 goede lening dan 10 slechte
Heb je in het verleden gekocht op krediet? Kijk dan goed naar de rente die je betaalt en los zo snel mogelijk af. Want 14% rente is echt heel veel. De kans is groot dat je veel langer betaald voor de spullen die je gekocht hebt dan dat je daadwerkelijk lol er van hebt. Kun je het niet snel afbetalen? Vraag dan een persoonlijk lening bij een goedkopere bank en los al die kleine kredieten af. Zo hou je overzicht en bespaar je fors op de rente voor je geldlening.



In dit artikel

Geld lenen?

Vergelijk alle kredietverstrekkers en vraag direct een lening.

Vergelijk & regelen

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.030 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube