Moneywise.nl » Weblog » Geld Lenen » Lenen voor een auto, waar moet je op letten?

Lenen voor een auto, waar moet je op letten?

woensdag 07 januari 2015 om 11:18:57 Maarten Docter 12 reacties
autoJe auto is kapot, niet meer te repareren en om op je werk te komen is een nieuwe auto noodzakelijk. Maar spaargeld is er niet, je krijgt op korte termijn geen extraatje en je ziet geen andere mogelijkheid dan te gaan lenen voor de nieuwe auto. Maar welke vorm van lenen past het best?
En ga je direct de lening aan bij  het autobedrijf waar je je auto koopt of sluit je de lening af bij een bank?

Lening via dealer


Hoewel een autobedrijf ook een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanbiedt, is het verstandig om te vergelijken. Vergelijk naast de rentetarieven ook de voorwaarden. Zeg niet direct ja. “Nu kopen, volgend jaar betalen” is een vaak gebruikte tekst en is een vorm van uitgestelde betaling en dus lenen. Laat je goed en duidelijk (op papier) informeren over de in’s en out’s van de lening, vergelijk leningen en kies.

Rente van de lening belangrijk, maar voorwaarden ook!


Ga niet blindelings af op de laagste rente, want bepaalde voorwaarden en extra kosten kunnen ervoor zorgen dat je alsnog flink duurder uit bent. De bekende addertjes onder het gras. Wordt het restant van de lening bij overlijden kwijtgescholden of dient het overlijdensrisico nog verzekerd te worden? Heb je de mogelijkheid om de lening tussentijds extra en kosteloos af te lossen of worden daar kosten voor in rekening gebracht? Een lening met een hogere rente kan dus betere voorwaarden hebben dan een lening met de laagste rente.

Persoonlijke lening het meest verstandig voor de financiering van een auto


Leen je voor je nieuwe auto en wil je weten waar je aan toe bent? Met een persoonlijke lening heb je te maken met een vaste rente, vaste aflossing en vaste looptijd. Je weet van tevoren hoe hoog je schuld is en hoe lang je erover doet om die schuld af te lossen. Daarnaast is het wel prettig om te weten dat de lening is afgelost als de auto weer aan vervanging toe is. Het is minder prettig als je de auto niet meer rijd en de lening loopt nog.

Doorlopend krediet


Met een doorlopend krediet heb je te maken met een variabele rente, is tussentijds heropnemen mogelijk en kan dat zorgen voor een langere looptijd dan aanvankelijk gewenst. En op het moment dat de auto aan vervanging toe is, heb je dan voldoende afgelost om een nieuwe auto te kopen? Wil en kan je tegen die tijd meer lenen?

Maximale lening


Hoeveel je maximaal kunt lenen, hangt af van je inkomen, lasten, woonsituatie en werksituatie. Het is niet verstandig om het maximale wat je kunt lenen ook daadwerkelijk te lenen. Houd een potje (spaar)geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven. En schat in of je gedurende de hele vaste looptijd je vaste aflossing kan nakomen?

Vaak is de rente lager als je voor een langere looptijd kiest. Maar dat betekend ook dat je langer aan je rente en aflossing vast zit.

Huurkoop voor een auto verstandig?


Een vorm van lenen die ook vaak voorkomt bij het kopen van een auto is huurkoop. Bij huurkoop betaal je maandelijks een vaste aflossing. Maar de auto is juridisch pas jouw eigendom als je de laatste termijn hebt voldaan. Dat is dus wel een risico! Je bent ‘jouw’ auto ook nog eens kwijt als je niet aan je verplichtingen voldoet. Je bent dan de auto en je geld dat je hebt afgelost kwijt.

Leningen vergelijken doe je op https://www.moneywise.nl/lenen/.
Maarten Docter

Maarten werkte van 2013 tot 2016 voor MoneyWise.nl en is na een uitstap gelukkig weer terug bij MoneyWise.nl. Hij helpt je graag weer.

Heb je een vraag? Stel hem dan hier of bel ons op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

virgil

30 juni 2015 7:54:02

Goededag,
Mijn naam is virgil en ben 23 jaar.
Heb vast werk 40 uur en ben thuiswonend.
Ik hou veel geld over per maand maar word alleen maar afgewezen als ik een lening wil voor een auto.
Nu heb ik een vaste baan en kan ik nog niets kopen op financering.
Vind dit terleurstellend misschien kunne jully mij slimmer maken ivm hoe het kan dat ik dit niet kan
mvg virgil

reageer op virgil

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

30 juni 2015 7:54:54

Beste Virgil,

Zoals je misschien al weet bepaald niet alleen je inkomen hoeveel je kan lenen. Je kan weliswaar iedere maand geld overhouden, maar misschien is de hoogte van je inkomen te laag.
Je lasten spelen natuurlijk ook een rol. En als de verhouding tussen je inkomsten en lasten een te groot risico vormen voor de bank, dan wijzen ze een kredietaanvraag al snel af.
Om je echt een goed en gericht antwoord te kunnen geven beschikken we over te weinig informatie over je inkomsten en lasten. Daarnaast kan er iets bij BKR spelen. Je BKR gegevens opvragen is mogelijk via je bank waar je bankiert.
Als je een compleet plaatje hebt en je ervan overtuigd bent dat een lening moet kunnen, dan kun je je kredietaanvraag indienen via https://www.moneywise.nl/lenen/. We helpen je graag verder.

reageer op Jeroen Wolfsen

Henry Clark

23 maart 2016 0:56:36

Heeft u dringend lening? We geven lening aan geïnteresseerde particulieren die op zoek zijn naar lening met goede trouw en met de rente van 3%. Bent u serieus behoefte aan een dringende lening? dan bent u aan het juiste adres. We geven het bedrijfsleven lening, persoonlijke lening, Xmas lening, en ga zo maar door. Neem contact met ons op voor uw lening verzoek om te voldoen aan uw vraag en uit de financiële problemen te stellen. contact met ons op via e-mail: HENRYCLARK003@GMAIL.COM
Dank zoals we wachten op uw reactie. Henry Clark Loan ...

reageer op Henry Clark

Mr Arnoid Weman

13 november 2017 23:48:15

Heeft u een lening nodig tegen een zeer laag tarief van 2%? we geven thuislening, zakelijke lening elke vorm van lening Geïnteresseerd, Neem contact met ons op via e-mail: arnoidweman@gmail.com voor meer informatie

reageer op Mr Arnoid Weman

Mr Clinton

27 februari 2018 15:01:31

Welkom bij Clinton Loan Firm We waarderen de goede reacties die op internet rondgaan over onze goede werken. Laten we nu gaan doen waar we het best in zijn. Heeft u een dringende lening nodig? Een lening om waarschijnlijk uit te breiden, start je eigen bedrijf? Met een rentepercentage van slechts 3% dat past bij elke klant en u zult genieten van onze diensten. Neem nu contact met ons op via
clinton.loanfinance@yahoo.com clintonimmanuel9@gmail.com We verwachten een positief antwoord van u te ontvangen.
Beste wensen Clinton Lening Firm

reageer op Mr Clinton

Rose Anderson

20 maart 2018 8:51:59

Bent u op zoek naar een contante lening ?, Ons bedrijf werkt volgens duidelijke, flexibele, transparante en gemakkelijk te begrijpen voorwaarden. Wij bieden zeer lage rentevoeten in verhouding tot de vertraging van de economische bedrijvigheid (recessie) in de meeste landen in de wereld. Misschien heb je een slecht krediet. Ons bedrijf biedt nu een betaalbare rentetarief, dus wat heb je nodig om je bedrijf een boost te geven? Of heb je geld nodig voor een aantal persoonlijke doeleinden? Neem contact met ons op nu we particulieren en juridische leningen aanbieden tegen een rentevoet van 3% voor een maximale periode van 25 jaar. Geïnteresseerde sollicitant kan nu via e-mail contact met ons opnemen: paulsonloaninvestment@gmail.com of Whats App-nummer +18077007921

reageer op Rose Anderson

james

10 mei 2019 9:55:08

p met Morexmontage lening bedrijf nu op e-mail jamesscottloan23@gmail.com Heb je behoefte aan een persoonlijke lening, een lening op een betaaldag, een bedrijfslening, een ondernemerslening, heb je een lening nodig om je rekeningen te betalen, een auto te kopen of te betalen voor je montage in dit feestseizoen! grijp deze kans en vraag vandaag nog om uw lening door nu contact met ons op te nemen. Legit en legaal geven we lening met een lage rente van 3%.

reageer op james

Larry Maxwell

19 augustus 2019 17:47:24

Hallo allemaal, dit is een getuigenis over hoe ik mijn lening kreeg, ik ben opgelicht door zoveel bedrijven die beweerden echte kredietverstrekkers te zijn, maar al mijn inspanningen waren tevergeefs, ik verloor $ 7000 aan een bedrijf en zelfs toen deed ik dat niet geef het op totdat mijn vriend me introduceerde in een bedrijf dat mijn leven voor altijd veranderde, ik dit bedrijf ontmoette en ze me een lening gaven met een rentevoet van 2%, mijn leven is ten goede veranderd en ik wil deze gelegenheid ook aangrijpen om je voorstellen aan het leenbedrijf van mevrouw Penny Day, ga daarheen en ik verzeker je dat je zult vinden wat je zocht, hier is het bedrijf Email: (larrymaxwellfunds@gmail.com) OF {Whatsapp :: +1 (843 ) 605-9540}
Meld je nu aan en verander zoals de mijne
God zegene je

reageer op Larry Maxwell

Larry Maxwell

19 augustus 2019 17:47:26

Hallo allemaal, dit is een getuigenis over hoe ik mijn lening kreeg, ik ben opgelicht door zoveel bedrijven die beweerden echte kredietverstrekkers te zijn, maar al mijn inspanningen waren tevergeefs, ik verloor $ 7000 aan een bedrijf en zelfs toen deed ik dat niet geef het op totdat mijn vriend me introduceerde in een bedrijf dat mijn leven voor altijd veranderde, ik dit bedrijf ontmoette en ze me een lening gaven met een rentevoet van 2%, mijn leven is ten goede veranderd en ik wil deze gelegenheid ook aangrijpen om je voorstellen aan het leenbedrijf van mevrouw Penny Day, ga daarheen en ik verzeker je dat je zult vinden wat je zocht, hier is het bedrijf Email: (larrymaxwellfunds@gmail.com) OF {Whatsapp :: +1 (843 ) 605-9540}
Meld je nu aan en verander zoals de mijne
God zegene je

reageer op Larry Maxwell

Larry Maxwell

19 augustus 2019 17:47:27

Hallo allemaal, dit is een getuigenis over hoe ik mijn lening kreeg, ik ben opgelicht door zoveel bedrijven die beweerden echte kredietverstrekkers te zijn, maar al mijn inspanningen waren tevergeefs, ik verloor $ 7000 aan een bedrijf en zelfs toen deed ik dat niet geef het op totdat mijn vriend me introduceerde in een bedrijf dat mijn leven voor altijd veranderde, ik dit bedrijf ontmoette en ze me een lening gaven met een rentevoet van 2%, mijn leven is ten goede veranderd en ik wil deze gelegenheid ook aangrijpen om je voorstellen aan het leenbedrijf van mevrouw Penny Day, ga daarheen en ik verzeker je dat je zult vinden wat je zocht, hier is het bedrijf Email: (larrymaxwellfunds@gmail.com) OF {Whatsapp :: +1 (843 ) 605-9540}
Meld je nu aan en verander zoals de mijne
God zegene je

reageer op Larry Maxwell

Larry Maxwell

19 augustus 2019 17:47:28

Hallo allemaal, dit is een getuigenis over hoe ik mijn lening kreeg, ik ben opgelicht door zoveel bedrijven die beweerden echte kredietverstrekkers te zijn, maar al mijn inspanningen waren tevergeefs, ik verloor $ 7000 aan een bedrijf en zelfs toen deed ik dat niet geef het op totdat mijn vriend me introduceerde in een bedrijf dat mijn leven voor altijd veranderde, ik dit bedrijf ontmoette en ze me een lening gaven met een rentevoet van 2%, mijn leven is ten goede veranderd en ik wil deze gelegenheid ook aangrijpen om je voorstellen aan het leenbedrijf van mevrouw Penny Day, ga daarheen en ik verzeker je dat je zult vinden wat je zocht, hier is het bedrijf Email: (larrymaxwellfunds@gmail.com) OF {Whatsapp :: +1 (843 ) 605-9540}
Meld je nu aan en verander zoals de mijne
God zegene je

reageer op Larry Maxwell

 lening aanbieding gratis

20 augustus 2019 2:18:49

Hallo,
Heeft u een lening nodig om uw project te financieren? Heeft u een dringende lening nodig om uw schulden af ​​te lossen? Heeft u een lening nodig om uw eigen onderneming uit te breiden of op te zetten? Heeft u een persoonlijke lening nodig? Als u geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact met ons op via e-mail: avantcworld@gmail.com, WhatsApp: +13219993670 https://avantinc.webnode.com Alexander

reageer op  lening aanbieding gratis
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons