Moneywise.nl » Weblog » Geld Lenen » Financiële problemen? Ga besparen.

Financiële problemen? Ga besparen.

woensdag 21 januari 2015 om 12:55:00 Maarten Docter nog geen reacties
banksparenHet Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft in 2014 opnieuw 31.195 nieuwe consumenten met een betalingsachterstand op hun lening geregistreerd. De teller staat nu in totaal op 771.000. Betalingsproblemen lopen verder op, zoals ook afgelopen jaren gebeurde.

Betalingsachterstand op leningen


Het BKR registreert alle leningen in Nederlanden en heeft inzicht in de betalingsachterstanden daarop. Maar het blijft niet bij betalingsachterstanden op leningen. Want achterstallige rekeningen zijn niet meegenomen. Denk aan rekeningen van de Belastingdienst, zorgverzekeraars en energieleveranciers. Ongeveer een derde, 2,3 miljoen, van alle huishoudens in Nederland heeft te maken met een betalingsachterstand, of dat nu op een lening is of rekeningen die te laat betaalt worden. 1,1 miljoen van die huishouden heeft nog eens te maken met ernstige financiële problemen.

Samenwerking BKR en gemeenten


De overheid wil iets doen aan dit probleem en wil dat er in een vroeg stadium hulp wordt geboden aan gezinnen die in financiële problemen dreigen te komen. Gemeenten moeten hierin een rol spelen.Het BKR werkt momenteel samen met een aantal gemeenten om consumenten te helpen en ondersteunen. Signalen die voor betalingsachterstanden kunnen zorgen moet herkend en op tijd aangepakt worden. Daarnaast biedt het Nibud budgettools ter beschikking.

Het doel van deze pilotprojecten is dat er door verschillende bedrijven, waaronder zorgverzekeraars, woningcorporaties en energieleveranciers data over betalingsachterstanden wordt verzameld en aanlevert die BKR gebruikt om uiteindelijk de ernst van dit schuldenprobleem in te schatten.

Alle consumenten betalen mee aan schulden


Ook als u geen betalingsachterstanden of schulden heeft, kosten die financiële problemen en schuld de samenleving, u dus, geld. De schulden kosten de samenleving jaarlijks 11 miljard euro. Per huishouden komt dat neer op € 1.453 per jaar.

Besparen


Uiteindelijk is er maar één oplossing. Als u meer uitgeeft dan dat er binnenkomt, zult u moeten besparen. U kunt tegenwoordig makkelijk besparen op een aantal zaken door goed te vergelijken. Denk aan de autoverzekering, energie, overlijdensrisicoverzekering, hypotheek en lening.

Heeft u een te dure persoonlijke lening of doorlopend krediet? Onderzoek dan de mogelijkheden om de lening over te sluiten naar een andere bank met een lagere rente. Ook de overlijdensrisicoverzekering is een product waar u tegenwoordig makkelijk enkele tientallen euro’s per maand op kunt besparen.

Hoe kunt u via MoneyWise geld besparen?


Het oversluiten van een lening is niet moeilijk en u kunt alle banken vergelijken via https://www.moneywise.nl/lenen/.
Ook het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekeringen is snel gedaan en alle overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken doet u via https://www.moneywise.nl/overlijdensrisicoverzekering/.
Maarten Docter

Maarten werkte van 2013 tot 2016 voor MoneyWise.nl en is na een uitstap gelukkig weer terug bij MoneyWise.nl. Hij helpt je graag weer.

Heb je een vraag? Stel hem dan hier of bel ons op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662