Moneywise.nl » Weblog » Geld Lenen » Een afbetaalde auto rijdt lekkerder, maar let op de rente van je lening

Een afbetaalde auto rijdt lekkerder, maar let op de rente van je lening

vrijdag 03 april 2015 om 12:46:12 Maarten Docter 2 reacties
autoABN AMRO maakt momenteel reclame voor het oversluiten van een doorlopend krediet naar een persoonlijke lening. En daar hebben ze in principe gelijk in. Eén op de drie Nederlanders heeft een krediet en lost te weinig af op dat krediet en betaalt te veel rente. Maar een persoonlijke lening is momenteel wel duurder dan een doorlopend krediet.

Verschil tussen persoonlijke lening of doorlopend krediet


Een persoonlijke lening kent een vaste rente, vaste aflossing per maand en vaste einddatum. Dat is mooi, want u weet wat u betaalt en wanneer u uw lening heeft afgelost. Een doorlopend krediet kent een variabele rente en geen verplichte aflossing. U kan het geld dat u heeft terugbetaald, zo weer opnemen.  Maar de rente op een persoonlijke lening is wel hoger dan op een doorlopend krediet.

Tip 1: Bent u goed in aflossen? Overweeg een doorlopend krediet


Als u een lopende lening heeft dan loont het de moeite om uw rente eens te vergelijken met de huidige rentes. Voor een doorlopend krediet van € 15.000 kunnen wij u een rente aanbieden bij verschillende geldverstrekkers van 4.9%. De kans is groot dat dit een stuk lager is dan u nu betaalt voor uw persoonlijke lening. Het verschil is dat bij uw persoonlijke lening de rente vaststaat en dat u verplicht aflost. Maar u kan uzelf natuurlijk ook verplichten om af te lossen. En de rente is op een doorlopend krediet dan wel variabel maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat deze gaat stijgen.

Tip 2 : Slecht in aflossen? Kies een persoonlijke lening


Natuurlijk is het mooi dat u geld kan besparen door uw huidige lening om te zetten. Alleen als u van uzelf weet dat u bij een doorlopend krediet niet gaat aflossen dan is een persoonlijke lening wellicht toch een betere oplossing. De hoge rente moet u dan voor lief nemen, maar u weet wel zeker dat uw lening over een aantal jaren is afgelost.

Tip 3 De laagste mogelijke rente voor uw lening?


We helpen u graag met het zoeken naar de lening met de laagste rente en de beste voorwaarden. Een deel van het huiswerk om geld te besparen op uw lening kan u al zelf doen door alle aanbieders te vergelijken op www.moneywise.nl.  Een lening is snel geregeld en binnen enkele dagen heeft u het geld op rekening of is uw te dure lening afgelost.

Vragen over leningen kredieten?


Heeft u vragen over uw lening of krediet? U mag mij altijd bellen. Ik help u graag.

Maarten Docter, MoneyWise.nl
Maarten Docter

Maarten werkte van 2013 tot 2016 voor MoneyWise.nl en is na een uitstap gelukkig weer terug bij MoneyWise.nl. Hij helpt je graag weer.

Heb je een vraag? Stel hem dan hier of bel ons op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Frans van Meegen

7 april 2015 14:58:52

Geachte Maarten Docter,

Nav. het artikel betreffende een overweging om een persoonlijk krediet om te zetten naar een doorlopend krediet (4,9%) zou ik graag willen weten welke banken zon krediet verstrekken tegen dit percentage

mvg.\

Frans van Meegen

reageer op Frans van Meegen

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

8 april 2015 9:14:12

Geachte heer Van Meegen, Momenteel bieden Nationale Nederlanden, Defam, InterBank en Freo een rentepercentage van 4,90% of zelfs minder voor een doorlopend krediet aan. Vergelijken en aanvragen doet u op onze website. De hoogte van de rente is wel afhankelijk van de hoogte van de lening, bij een hoger bedrag daalt de te betalen rente.En banken kijken naar de kredietwaardigheid. Iemand met een goed inkomen, vast dienstverband, een koopwoning, niet te hoge lasten in verhouding met het inkomen en in ieder geval geen negatieve BKR-notering, krijgt een lagere rente.

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662