Moneywise.nl » Weblog » Woekerpolis » Woekerpolissen mogelijk verplicht verbeterd

Woekerpolissen mogelijk verplicht verbeterd

woensdag 11 september 2013 om 09:44:31 Jochem Kessens nog geen reacties
woekerpolisVereniging Eigen Huis (VEH) vindt het niet langer realistisch om van consumenten met een woekerpolis te verwachten dat ze uit eigen beweging een adviseur zoeken om hun woekerpolis om te laten zetten. VEH vindt dat verzekeraars moeten worden verplicht verbeteringen door te voeren in de woekerpolissen.

In reactie op dit voorstel gaat Jeroen Dijsselbloem nu onderzoeken in hoeverre dat mogelijk is. Hij stelt wel dat het voorstel tegen juridische bezwaren op zou kunnen lopen. "We gaan daarom nu samen met verzekeraars kijken in hoeverre dit juridisch mogelijk is. Het ligt nog niet eenvoudig" aldus Dijsselbloem.
VVD en D66 hebben hun bedenkingen bij het voorstel. Het zomaar omzetten van een woekerpolis naar een beter product is niet altijd in het belang van de klant. Er zal dus altijd een persoonlijk gesprek aan vooraf moeten gaan bepleit Aukje de Vries (VVD).

Onderzoek
Uit onderzoek van de VEH onder drieduizend van hun leden zou blijken dat veel mensen afhaken om hun beleggingsverzekering om te zetten in een betere variant."Het overgrote deel van de polishouders is murw van de lang voortslepende woekerpolisaffaire en reageert niet meer op brieven van de verzekeraar, waar ze weinig vertrouwen meer in stellen", zegt de VEH.

Huis onder water
Voor veel huizenbezitters met een woekerpolis staat het 'huis onder water'. Dit betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. De beleggingsverzekering levert vaak veel te weinig op waardoor deze groep consumenten met een (grote) restschuld zitten.
Zolang de maandlast wordt voldaan lijkt er geen probleem, maar als de woning moet worden verkocht wordt de restschuld zichtbaar.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. woekerpolis.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons