Woekerpolis

Woekerpolissen mogelijk verplicht verbeterd

Jochem Kessens woensdag 11 september 2013 - bijgewerkt op: 22 oktober 2017
Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt het niet langer realistisch om van consumenten met een woekerpolis te verwachten dat ze uit eigen beweging een adviseur zoeken om hun woekerpolis om te laten zetten. VEH vindt dat verzekeraars moeten worden verplicht verbeteringen door te voeren in de woekerpolissen.

In reactie op dit voorstel gaat Jeroen Dijsselbloem nu onderzoeken in hoeverre dat mogelijk is. Hij stelt wel dat het voorstel tegen juridische bezwaren op zou kunnen lopen. "We gaan daarom nu samen met verzekeraars kijken in hoeverre dit juridisch mogelijk is. Het ligt nog niet eenvoudig" aldus Dijsselbloem.
VVD en D66 hebben hun bedenkingen bij het voorstel. Het zomaar omzetten van een woekerpolis naar een beter product is niet altijd in het belang van de klant. Er zal dus altijd een persoonlijk gesprek aan vooraf moeten gaan bepleit Aukje de Vries (VVD).

Onderzoek
Uit onderzoek van de VEH onder drieduizend van hun leden zou blijken dat veel mensen afhaken om hun beleggingsverzekering om te zetten in een betere variant."Het overgrote deel van de polishouders is murw van de lang voortslepende woekerpolisaffaire en reageert niet meer op brieven van de verzekeraar, waar ze weinig vertrouwen meer in stellen", zegt de VEH.

Huis onder water
Voor veel huizenbezitters met een woekerpolis staat het 'huis onder water'. Dit betekent dat de hypotheek hoger is dan de waarde van de woning. De beleggingsverzekering levert vaak veel te weinig op waardoor deze groep consumenten met een (grote) restschuld zitten.
Zolang de maandlast wordt voldaan lijkt er geen probleem, maar als de woning moet worden verkocht wordt de restschuld zichtbaar.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.016 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube