Moneywise.nl » Weblog » Woekerpolis » Tros Radar: Komen verzekeraars hun belofte na rondom woekerpolissen?

Tros Radar: Komen verzekeraars hun belofte na rondom woekerpolissen?

dinsdag 24 april 2012 om 00:05:53 Jochem Kessens 6 reacties
trosradarMaandagavond besteedde Tros Radar weer aandacht aan de woekerpolis. Bijna een jaar geleden beloofden verzekeraars verbeteringen door te voeren rondom het afwikkelingen van de woekerpolisaffaire. Zo zouden consumenten kosteloos van hun product af kunnen en zonder problemen kunnen overstappen naar een beter product.Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Tros Radar zien dat die verbeteringen nog ver te zoeken zijn. Zo wordt voor het omzetten van een lijfrente € 995,- aan  kosten gerekend. In een ander voorbeeld wordt € 1.750,- gerekend voor de omzetting van een beleggingshypotheek. Dit terwijl de AFM, Adfiz, Verbond van Verzekeraars en Minister Jan Kees de Jager allen zeggen dat het hersteladvies kosteloos moet worden aangeboden.

Woekerpolis Check
Voor consumenten die willen weten hoeveel kosten ze precies betalen op hun woekerpolis en inzicht willen krijgen in welke mogelijkheden ze hebben met betrekking tot het omzetten van hun woekerpolis, hebben wij de woekerpolis check ontwikkeld. Vul online de gegevens van uw woekerpolis en zie direct online of overstappen zinvol is.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. woekerpolis.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

A. van Kammen

24 april 2012 19:52:51

Wij werden opgebeld door een adviseur van ZorgVerzekerd, deze is op afspraak bij ons langsgeweest met een heel mooi verhaal maar kort gezegd, ik kon mijn beursspaarplan van RVS laten afkopen maar dan moest ik wel € 750,00 afsluitkosten betalen om over te stappen naar Brand New Day, dan zouden zij alles voor ons regelen, ik heb dit even in mij om laten gaan en: N.a.v. de uitzending van Tros Radar van 23-04 gemaild met MoneyWise, binnen 15 minuten een telefoontje gekregen van Jeroen Wolfsen, mijn verhaal gedaan en als antwoord gekregen dat het grote flauwekul was om zoveel kosten te betalen. Als ik zelf een rekening open bij Brand New Day kost dit niks. Dus denk en informeer goed voordat je iets doet.
Bedankt Tros Radar en Jeroen Wolfsen

reageer op A. van Kammen

M van Eijsden

26 april 2012 12:34:59

Na de uitzending van tros rader ben ik op de site van Moneywise terecht gekomen.Nadat ik nog wat vragen had heb ik toch even gebeld, geen wachttijd geen keuzemenu gelijk Jeroen zelf aan de lijn. Hij was open en eerlijk over alle vragen wat ik heb gesteld en zonder wat te betalen heel veel advies gekregen op deze manier wil ik Jeroen bedanken voor het goede advies.

reageer op M van Eijsden

P vd haver

27 april 2012 1:38:21

Beste Jeroen ,
Ik heb je net gesproken over 'mijn' woekerpolis Je antwoorden op mijn vragen waren zeer verhelderend Tevens de uitleg van banksparen als alternatief en de consequenties ervan waren loud and clear Je informatie was concreet en direct op mijn vragen van toepassing

reageer op P vd haver

Corrie Castricum

28 april 2012 1:02:04

De website van MoneyWise geeft in "Jip-en-Janneke-taal" inzicht in pensioenen, lijfrente en banksparen. De indeling in categorieën is duidelijk in tegenstelling tot veel algemene voorwaarden en polissen. Hoewel wij vertrouwen in onze financieel adviseur hadden, hoor je dat er veel woekerpolissen zijn afgesloten en je denkt dan toch: Hebben wij ook een woekerpolis? Naar aanleiding van de RADAR uitzending heb ik een mailtje gestuurd met informatie over onze polissen en meteen de volgende dag al antwoord! Gelukkig hebben wij "het goed voor elkaar' en dat geeft rust. MoneyWise helpt Nederland "ontwoekeren" en draagt er aan bij dat iedereen weer baas over zijn eigen geld wordt!

reageer op Corrie Castricum

Nokia123

24 mei 2012 9:20:09

Ik heb een ASR beleggingshypotheek, jaren lang vast lasten, nu heeft ASR alles omgegooid en de adviseur kan er niets aan doen, zegt hij. Eerder werd het bedrag van de levenverzekering uit de beleggingsdepot gehaald, Gezien de inkomsten van het beleggingsdepot veel lager uitvallen, sinds de credietcrisis, maar nu moet ik dit extra betalen of ik even ± € 700,00 extra betalen per jaar, straks verzinnen ze weer wat anders, Welkom bij ASR. Hoe kan dit worden opgelost, ik kan het toch als klant niet accepteren.

reageer op Nokia123

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

31 mei 2012 0:01:20

Uw adviseur gaat er naar mijn mening iets te makkelijk mee om. Hij kan er niks aan doen, volgens zijn woorden. Dat zal wellicht zo zijn maar hij moet u wel naar eer en geweten helpen en zorgen dat het beste voor u geregeld wordt. Ik kan er niks aan doen is vaak iets te gemakkelijk bij dit soort zaken. Als het om zijn eigen situatie ging zou hij er namelijk van alles aan doen.... In dit geval lijkt het er op dat uw polis last heeft van het zogenaamde inteer effect. DE kosten in de polis en de risico premie zijn zo hoog dat er niet voldoende waarde in de polis zit en u extra bij moet gaan betalen.
Ik adviseer hier naar te laten kijken door een van de specialisten van ons. Zij kunnen ook bekijken of u recht heeft op een extra schadevergoeding op basis van de regeling ´schrijnende gevallen´.

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662