Woekerpolis

Nazorg woekerpolissen nog steeds niet op orde

Jeroen Wolfsen donderdag 09 oktober 2014 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Veel verzekeraars krijgen een flinke tik op de vingers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat blijkt uit een onderzoek dat de AFM op 9 oktober 2014 heeft gepubliceerd. Slechts 52% van de woekerpolissen die geen of nauwelijks rendement maken is halverwege 2014 door de verzekeraar gerepareerd. Van de 620.000 klanten die een woekerpolis hebben gekoppeld aan een hypotheek is pas 36% door verzekeraars gerepareerd.

Hersteladvies
De AFM is zich "bewust van het feit dat het activeren van klanten niet eenvoudig is. Het is voor consumenten lastig te snappen omdat beleggingsverzekeringen ingewikkelde producten zijn. Ook niet alle consumenten zitten te wachten op telefoontjes, brieven en gesprekken met verzekeraars. De juiste toon en aanpak vinden is daarmee niet eenvoudig.

Ook is het belangrijk dat hersteladviezen gegeven worden en dat deze van goede kwaliteit zijn. Het is niet acceptabel als mensen er niet veel mee opschieten. De AFM begrijpt dat sommige klanten er weinig vertrouwen meer in hebben, maar vraagt toch aan klanten om wel met verzekeraars in gesprek te gaan. Het is in hun eigen belang. Het is verstandig om de AFM te informeren als klanten twijfelen aan de kwaliteit van het hersteladvies.

Klanten kunnen het ook zelf
De verzekeraar en de oude adviseur moeten u als klant helpen met het oplossen van de woekerpolis. Maar u kunt het als klant ook heel goed zelf.Een lijfrente woekerpolis kan men zelf heel gemakkelijk omzetten naar banksparen. Een woekerpolis die is gekoppeld aan een hypotheek kunt u afkopen en de waarde gebruiken als aflossing op uw lening. De premie die u maandelijks betaalt aan de woekerpolis kunt u gebruiken voor een maandelijkse aflossing. Daarnaast sluit u zelf uw risicoverzekering online, tegen een veel lagere premie omdat overlijdensrisicoverzekeringen bijna 70% in premie zijn gedaald. Het eindresultaat: een hypotheek die wordt afgelost en waarbij uw niet meer afhankelijk bent van beleggingen en hoge kosten.

Op MoneyWise vindt u hier verschillende modules voor:
lijfrente omzetten naar banksparen
oversluiten risicoverzekering:
hypotheekpolis omzetten

U kunt heel veel zelf, maar als u twijfelt over dergelijke financiële beslissingen, laat u dan altijd bijstaan door een onafhankelijk adviseur. Een adviseur met het FFP keurmerk heeft in ieder geval voldoende kennis in huis om u hier goed in te begeleiden.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.971 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube