Woekerpolis

MoneyWise geeft gratis advies over je woekerpolis tijdens woekertoer 2016

Rob van Lingen geschreven op donderdag 02 juni 2016 om 11:01:32
Op zaterdag 11 juni organiseert de vereniging woekerpolis weer de landelijke Woekertoerdag. Op deze dag kunnen mensen met een woekerpolis gratis advies krijgen over hun woekerpolis. Jeroen Wolfsen, financieel planner bij MoneyWise is ook aanwezig als een van de adviseurs die uitleggen hoe klanten met een woekerpolis geld terug kunnen krijgen voor schade uit het verleden en schade in de toekomst kunnen voorkomen.

Meld je aan voor het gratis advies over je woekerpolis
Uit vorige woekertoers weten we dat er veel behoefte is aan een eerlijk en onafhankelijk advies over de mogelijkheden om een woekerpolis te verbeteren. Meld je daarom snel aan bij de vereniging want vol is vol.

Wat kun je verbeteren aan een woekerpolis?
We kunnen op voorhand al een beetje verklappen wat de stappen zijn die mensen met een woekerpolis kunnen nemen. Voor alle polissen geldt: meld je aan bij de vereniging woekerpolis. Dit kan gratis. Dan doe je in ieder geval mee in de massaclaims die de verenging voert tegen een aantal verzekeraars. Hiermee kun je schade uit het verleden claimen.

Dit kan je verbeteren aan een lijfrente woekepolis
Heb je een polis waarbij je gebruikt maakt van de lijfrente mogelijkheid om te sparen voor een aanvullend pensioen? Dan kun je onderzoeken of het de moeite waard is om de polis over te sluiten naar een goedkoper product. Banksparen is hiervoor een goed oplossing. Op een lijfrente bankspaarrekening kun je sparen tegen een vaste of variabele rente maar het is ook mogelijk om te blijven beleggen. in alle gevallen heb je bij het overzetten van je lijfrente woekerpolis naar een lijfrente bankspaarrekening een product met lagere kosten en betere voorwaarden. Het omzetten gaat fiscaal geruisloos, er hoeft dus geen belasting te worden betaald.

Dit kan je verbeteren aan een belastingvrije polis
Heb je in het verleden een woekerpolis afgesloten waarbij je in 15 of 20 jaar een belastingvrij bedrag kan sparen? Dan is het de moeite waard om te onderzoeken of je door moet gaan met deze polis. Is de polis afgesloten na 14-09-1999 dan kun je de polis zonder fiscale gevolgen afkopen. Er zit op zo'n polis ook helemaal geen belastingvoordeel. Is de polis afgesloten voor 14-09-1999 dan heb je een vrijstelling als de polis 15 of 20 jaar heeft gelopen. Loopt de polis korter dan moet je even opletten. Een adviseur kan je hier meer over vertellen. In alle gevallen is het verstandig om te onderzoeken wat het rendement van de polis is geweest en wat er nog aan rendement te verwachten valt. In de praktijk worden veel polissen afgekocht omdat ze meer kosten dan opleveren en er betere alternatieven zijn.

Dit kan je verbeteren aan een woekerpolis die gekoppeld is aan je hypotheek
Ook de polis die gekoppeld is aan je hypotheek kan verbeterd worden.Dit is best een ingewikkeld verhaal maar er zijn verschillende mogelijkheden. Soms kom je dan uit op het afkopen van de polis en het afkoopbedrag gebruiken om de hypotheek te verlagen. Omdat de bank wil dat er wel wordt afgelost, moet de hypotheken dan worden omgezet naar een annuïteiten of lineaire hypotheek. Een losse overlijdensrisicoverzekering is vaak ook noodzakelijk. Als deze stappen ondernomen zijn is de hypotheek woekerpolis vrij. Of dit interessant is hangt van heel factoren af. En is dus niet op voorhand te zeggen. Wat wel op voorhand te zeggen is, is dat het zeer verstandig is om hierover in gesprek aan te gaan met een adviseur. En met een beetje geluk kan de hypotheek ook nog worden omgezet naar een lagere rente.
Maar dit is geen gemakkelijke oefening, het is een puzzel waarbij inkomen, waarde woning, fiscale spelregels en hypotheekvoorwaarden op de juiste manier moeten samenkomen. Toch lukt het vaak om de hypotheek en de polis aan te pakken. Dus pak je kans op informatie hierover.

Liever online informatie over de mogelijkheden met je woekerpolis.
Kun je niet naar de woekertoer komen en wil je toch graag aan de slag om je polis aan te pakken? Bel of mail ons dan. We kunnen je namelijk heel goed vertellen wat de mogelijkheden zijn, zonder dat je daarvoor bij elkaar om tafel moet zitten. Dat doen we per telefoon en mail en met de benodigde online tools op onze website.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.030 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube