Moneywise.nl » Weblog » Woekerpolis » Klanten ondernemen nauwelijks actie rondom woekerpolis

Klanten ondernemen nauwelijks actie rondom woekerpolis

woensdag 25 juli 2012 om 16:14:13 Jochem Kessens 2 reacties
woekerpolisKlanten met een woekerpolis komen nauwelijks in actie als het gaat om het omzetten van hun woekerpolis in een beter product. Het merendeel van de consumenten laat momenteel liever hun woekerpolis verstoffen in de polismap dan dat ze er actief mee aan de slag gaan. Zonde, want dat kan ze duizenden, zo niet tienduizenden euro's schelen op de aflossing van hun hypotheek of als aanvulling op hun pensioen. E.e.a blijkt uit onderzoek van OverGeld.nl.

Financiële zaken zijn impopulair
De gemiddelde Nederlander vindt verzekeringen en andere financiële zaken niet interessant genoeg om actief mee bezig te zijn. Dat is een van de oorzaken dat veel consumenten zich nauwelijks actief opstellen rondom hun woekerpolis. De meeste consumenten laten de envelop van de verzekeraar liever dicht, dan dat ze kijken hoeveel ze daadwerkelijk hebben opgebouwd en hoeveel kosten ze hebben betaald. Hierdoor ervaren ze vermoedelijk niet eens dat ze een woekerpolis hebben.

Inactieve tussenpersoon
De AFM schrijft voor dat tussenpersonen actief hun cliënten moeten benaderen rondom het 'hersteladvies' van de door hun verkochte woekerpolissen. Daarnaast moet dit herstel advies ook nog eens gratis verstrekt worden. Bij navraag van onze websitebezoekers blijkt dat minder dan 10% proactief is benaderd door hun tussenpersoon.

Woekerpolis Check
MoneyWise.nl heeft voor consumenten die wel van hun woekerpolis af willen een woekerpolis check ontwikkeld, waarin direct duidelijk wordt of de polis een woekerpolis is en welke alternatieve er zijn voor veiligere en goedkopere vermogensopbouw.
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. woekerpolis.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

L.Geevers

28 juli 2012 16:23:06

Goedemiddag, Op 1 mei 1998 heb ik een spaarrekening geopend bij Spaarbeleg (later overgegaan naar Aegon) voor 15 jaar vast met het oog op een aanvulling van mijn pensioen. De inleg was fl. 100, -- per maand (€ 45,38) De einddatum is 1 mei 2013. De waarde per 1 juli 2012 is lager dan mijn inleg tot nu toe. Mijn vraag is of ik de inleg tot de einddatum beter kan stoppen of toch maar doorgaan met de maandelijkse inleg van €45,38?

reageer op L.Geevers

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

28 juli 2012 20:14:36

Beste heer / mevrouw Geevers,
De vraag of u beter kunt stoppen of door kunt gaan is met de gegevens informatie niet te zeggen. Het hangt van een aantal zaken af. Belangrijker is eerst te kijken of er nog behoefte is aan een pensioenaanvulling. Als het antwoord daarop ja is, dan kunt u gaan beoordelen of het product van Aegon dat u heeft voldoende voorziet in uw behoefte. Er zijn inmiddels betere producten op de markt om een pensioenaanvulling mee op te bouwen, namelijk banksparen. Aegon biedt ook bankspaarrekeningen. U zou kunnen beslissen uw huidige polis om te zetten in banksparen, bijvoorbeeld bij Aegon Bank. Het is dan wel belangrijk om te weten of uw huidige polis daadwerkelijk een lijfrentepolis is. Tot slot is het goed om te weten dat u nooit verplicht bent de premie te blijven voldoen. Lijfrenteverzekeringen zijn eenzijdige overeenkomsten, waarop geen verplichting tot premie betalen rust. Ik hoop u zo op weg hebben geholpen.
Met vriendelijke groet,
Jochem Kessens

reageer op Jochem Kessens
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons