Woekerpolis

Doorbraak woekerpolisrechtszaak. Meld je aan voor schadevergoeding

Jeroen Wolfsen geschreven op woensdag 16 februari 2022 om 11:08:01
De Hoge Raad heeft een belangrijke uitspraak gedaan voor iedereen met een woekerpolis.
Aanbieders van woekerpolissen hadden mogelijk meer informatie moeten geven over kosten, voorwaarden en eventuele risico's van beleggingsproducten. Dit blijkt uit een zaak van de vereniging woekerpolis tegen Nationale-Nederlanden (NN). Ook voor klanten met een woekerpolis bij een andere verzekeraar is de uitspraak belangrijk want NN is namelijk niet de enige verzekeraar  die dergelijke beleggingsverzekeringen met vergelijkbare voorwaarden aanbood.

Jarenlange juridische strijd gaat naar eindfase

De verenging woekerpolis voert al jaren een stevige juridische strijd tegen verzekeraars om schadevergoeding voor te hoge en onduidelijke kosten. De schade loopt in de miljarden en verzekeraars doen er alles aan om claims te voorkomen. De uitspraak van de Hoge Raad is erg goed nieuws voor iedereen met een woekerpolis. Het is volgens de Hoge Raad nu aan de rechter om te beoordelen welke aanvullende informatie aan klanten verstrekt had moeten worden. De zaak zal nu verder worden behandeld door het hof Den Haag. Volgens de vereniging is duidelijk dat verzekeraars hun klanten beter hadden moeten waarschuwen voor de risico's en hoge kosten.

Heb je een woekerpolis of heb je er een gehad? Meld je  aan voor schadevergoeding

Het is belangrijk dat je je aanmeldt bij de vereniging woekerpolis  voor het meedoen aan de massaclaim. Alleen op die manier kun je een schadevergoeding krijgen voor het verlies op je woekerpolis. Nu deze uitspraak is gekomen  is de kans groter dat de vereniging een collectieve schadevergoeding loskrijgt. En niet alleen bij NN maar ook bij de andere verzekeraars waar ze tegen procedeert. En dat geldt ook als je je woekerpolis lang geleden al is vrijgekomen of als je er zelf mee gestopt bent. Ook dan heb je nog steeds recht op een schadevergoeding.

Eindelijk rendement met een woekerpolis

In de praktijk zien we dat mensen nog steeds een woekerpolis hebben. Nu de beurs het de afgelopen jaren goed gedaan heeft, maakt men eindelijk wat rendement en ziet men de waarde van de polis stijgen. Dat is fijn maar realiseer je dat het veel minder is dan wat je had behoren te krijgen. Leun dus niet achterover omdat het wel mee lijkt te vallen. Ook als er nu een leuk bedrag n de polis zit, ben je veel geld misgelopen. Dus laat het er niet bij zitten en meld je aan.

Woekerpolis oversluiten

Heb je nog steeds een woekerpolis, weet dan dat je niet verplicht bent om de polis aan te houden tot de einddatum. Je kunt de polis stopzetten en uit laten keren of het geld overboeken naar een andere aanbieder. Veel mensen met een lijfrente woekerpolis hebben deze omgezet naar een lijfrente bankspaarrekening. Dat is een product met geen of nauwelijks kosten. De rente is nu laag maar zeker als je nog maar een paar jaar voor de einddatum zit kan sparen verstandiger zijn dan beleggen. Je loopt dan het risico dat bij een beursdaling je weer een deel van je kapitaal kwijtraakt. Als dat vlak voor de einddatum gebeurt heb je daarna niet meer de kans omdat verlies goed te maken. Als je besluit je woekerpolis over te sluiten verlies je op geen enkele manier het recht op een schadevergoeding.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.007 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube