Woekerpolis

De woekerpolis woekert voort

Jeroen Wolfsen zondag 08 februari 2015 - bijgewerkt op: 22 oktober 2017
Deze week was er in de media weer veel aandacht voor de woekerpolis. Ondanks alle beloftes en toezeggingen door verzekeraars is het probleem voor veel mensen nog steeds niet opgelost.

Het programma Zembla laat in een half uur zien waar de problemen zitten en hoe deze vooral niet opgelost worden. Klanten worden nog steeds van kastje naar de muur gestuurd en de verzekeraars lijken het gewoon niet op te kunnen lossen. Voor verzekeraars is het contact met een klant erg lastig omdat men niet wil en mag adviseren. De adviseur die de polis ooit gesloten heeft, is niet meer in beeld en dus komt te de klant met zijn woekerpolis niet verder.

 

Woekerpolis gekoppeld aan hypotheek is lastig

Het blijkt vooral de woekerpolis die gekoppeld is aan een hypotheek, waar nog steeds flinke problemen mee zijn. Deze is verpand aan de bank en dat wil zeggen dat er niet zomaar iets aan de polis gewijzigd kan worden. Overleg met de bank over wijzigingen aan de polis zijn dan nodig en dat blijkt voor de meeste consumenten een lastig verhaal.

Wat is nu het probleem met de woekerpolis

In deze polis zit een veel te dure overlijdensrisicoverzekering die een groot deel van de premie opeet. En daarbij komen de te hoge beleggings-en administratiekosten en de te lage beleggingsopbrengsten. Dit alles maakt dat deze polissen in veel gevallen gewoon leeg lopen. De huiseigenaar kan aan het eind veel minder van zijn hypotheek aflossen en blijft daardoor met een hoge restschuld zitten.

MoneyWise gaat u helpen met ontwoekeren

MoneyWise is op dit moment druk bezig om een tool te bouwen waarin u kunt zien wat de mogelijkheden zijn met uw woekerpolis en hoe u er van af kunt komen. We verwachten dat we hier in maart live mee kunnen gaan. Heeft u in de tussentijd vragen over uw woekerpolis, dan mag u ons altijd bellen of mailen.

De lijfrente woekerpolis

Daarnaast zijn er ook nog vele consumenten met een  lijfrentepolis. Ook deze polissen zijn vaak woekerpolissen met te hoge kosten en te lage rendementen. Met deze polis kan de consument wel goed zelf aan de slag. In veel gevallen is het interessant om een lijfrente woekerpolis om te zetten naar banksparen. Het blijft dan gewoon een lijfrente maar dan op een geblokkeerde spaarrekening. Maar het is ook mogelijk om te beleggen. Het omzetten van een woekerpolis naar banksparen kan heel simpel via de woekerpolis lijfrente oversluitservice. Kijk wel even uit of de lopende woekerpolis een garantierendement biedt en of het de moeite waard is om de polis met het garantierendement in stand te houden. Als u hier vragen over heeft, belt u ons dan gewoon.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.971 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube