Woekerpolis

7 maart 2018: Nationale Ontwoeker Dag

Jeroen Wolfsen geschreven op donderdag 01 februari 2018 om 10:05:02
Op 7 maart slaan Plus magazine, Consumentenbond, Verenging Woekerpolis, Consumentenclaim en Moneywise de handen ineen en organiseren de Nationale Ontwoekerdag. Tijdens deze dag kunnen mensen met een woekerpolis gratis in gesprek met specialisten om zich te laten informeren over oplossingen voor hun woekerpolis.


Veel woekerpolissen gekoppeld aan hypotheek
Ondanks alle aandacht in de media zijn er nog steeds veel mensen met een woekerpolis waar nog niks mee gebeurt is. In veel gevallen zijn het polissen die gekoppeld zijn aan de hypotheek. En daarom is het moeilijker om deze polis aan te pakken. Omdat de polis aan de bank verpand is, kun je niet zonder toestemming van de bank aan de slag om het probleem van de woekerpolis op te lossen. Vaak is de hulp van een adviseur ook noodzakelijk om dat de bank advies voor de hypoheek verplicht stelt.

Op de nationale ontwoekerdag kunnen consumenten aan tafel bij een adviseur zich laten informeren over de mogelijkheden en een eventuele oplossing. Het doel daarbij is dat de consument alsnog in beweging komt en het probleem met de woekerpolis aan gaat pakken.

Woekerpolis lijfrente
Mensen met een woekerpolis, die deze hebben afgesloten als lijfrente (aanvulling op het pensioen) kunnen makkelijker aan de slag. De waarde van een lijfrentepolis kun je niet zomaar op je priverekening laten storten want dan betaal je maximaal 52% belasting en ook nog eens 20% revisierente. Maar je kunt je lijfrente woekerpolis wel heel makkelijk omzetten naar een beter product. En dat gaat fiscaal geruisloos, dus zonder dat je iets te maken hebt met de belasting. Je lijfrente polis afkopen en omzetten naar banksparen is een goede optie. Wil je liever beleggen dan sparen dan is dat ook mogelijk. Ook op een bankspaarrekening kun je beleggen. Op de Nationale Ontwoeker Dag krijgen consumenten heel makkelijk en snel inzicht in hun mogelijkheden met een lijfrentepolis.

Lezingen van Moneywise
Op de de Nationale Ontwoeker Dag worden zo'n 1000 bezoekers verwacht. Die kunnen allemaal in gesprek met een adviseur of aanschuiven bij één van de lezingen die onder andere Jeroen Wolfsen Van Moneywise zal geven. Tijdens zo'n lezing krijgen bezoekers tips en inzichten van specialisten op het gebied van woekerpolissen.
In dit artikel

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 11.016 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube