Moneywise.nl » Weblog » Woekerpolis » 7 maart 2018: Nationale Ontwoeker Dag

7 maart 2018: Nationale Ontwoeker Dag

donderdag 01 februari 2018 om 09:58:04 Jeroen Wolfsen 2 reacties
nodOp 7 maart slaan Plus magazine, Consumentenbond, Verenging Woekerpolis, Consumentenclaim en Moneywise de handen ineen en organiseren de Nationale Ontwoekerdag. Tijdens deze dag kunnen mensen met een woekerpolis gratis in gesprek met specialisten om zich te laten informeren over oplossingen voor hun woekerpolis.


Veel woekerpolissen gekoppeld aan hypotheek
Ondanks alle aandacht in de media zijn er nog steeds veel mensen met een woekerpolis waar nog niks mee gebeurt is. In veel gevallen zijn het polissen die gekoppeld zijn aan de hypotheek. En daarom is het moeilijker om deze polis aan te pakken. Omdat de polis aan de bank verpand is, kun je niet zonder toestemming van de bank aan de slag om het probleem van de woekerpolis op te lossen. Vaak is de hulp van een adviseur ook noodzakelijk om dat de bank advies voor de hypoheek verplicht stelt.

Op de nationale ontwoekerdag kunnen consumenten aan tafel bij een adviseur zich laten informeren over de mogelijkheden en een eventuele oplossing. Het doel daarbij is dat de consument alsnog in beweging komt en het probleem met de woekerpolis aan gaat pakken.

Woekerpolis lijfrente
Mensen met een woekerpolis, die deze hebben afgesloten als lijfrente (aanvulling op het pensioen) kunnen makkelijker aan de slag. De waarde van een lijfrentepolis kun je niet zomaar op je priverekening laten storten want dan betaal je maximaal 52% belasting en ook nog eens 20% revisierente. Maar je kunt je lijfrente woekerpolis wel heel makkelijk omzetten naar een beter product. En dat gaat fiscaal geruisloos, dus zonder dat je iets te maken hebt met de belasting. Je lijfrente polis afkopen en omzetten naar banksparen is een goede optie. Wil je liever beleggen dan sparen dan is dat ook mogelijk. Ook op een bankspaarrekening kun je beleggen. Op de Nationale Ontwoeker Dag krijgen consumenten heel makkelijk en snel inzicht in hun mogelijkheden met een lijfrentepolis.

Lezingen van Moneywise
Op de de Nationale Ontwoeker Dag worden zo'n 1000 bezoekers verwacht. Die kunnen allemaal in gesprek met een adviseur of aanschuiven bij één van de lezingen die onder andere Jeroen Wolfsen Van Moneywise zal geven. Tijdens zo'n lezing krijgen bezoekers tips en inzichten van specialisten op het gebied van woekerpolissen.
Jeroen Wolfsen

Jeroen is FFP-er en weet alles van verzekeringen en financiele producten. Hij houdt je op de hoogte van woekerpolis.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Eric van den Boogaard

15 februari 2018 11:54:56

L.S.
Ik wil graag naar de Nationale Ontwoeker dag. Ik mis alleen de locatie en tijdstippen. Kunt u deze s.v.p. per mail doorgeven?
Met vriendelijke groet,
Eric van den Boogaard.

reageer op Eric van den Boogaard

Jeroen Wolfsen
Productexpert
Tel: 085-760 7600

15 februari 2018 13:15:09

Beste Eric,
De Nationale Ontwoekerdag vindt plaats op 7 maart in het Oude Tolhuys in Utrecht van 13.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is nodig via www.plusonline.nl/ontwoekerdag.
Jeroen Wolfsen

reageer op Jeroen Wolfsen
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons