Moneywise.nl » Weblog » Sparen » Centraal Beheer Achmea verlaagt rente wederom

Centraal Beheer Achmea verlaagt rente wederom

woensdag 06 november 2013 om 21:10:41 Jochem Kessens 2 reacties
sparenEind juli wilde Centraal Beheer Achmea nog extra spaargeld aantrekken en dus verhoogde zij de rente naar 1,95%. Direct stonden ze op de eerste plek, samen met Nationale Nederlanden. Nog geen maand later verlaagde Centraal Beheer Achmea de spaarrente alweer naar 1,85%. En morgen verlaagt Centraal Beheer Achmea de rente op de RentePlus rekening wederom met 0,1%. Spaarders krijgen vanaf morgen dus 1,75% rente over hun spaarsaldo.

Abn Amro en Knab
Ook Abn Amro en Knab verlaagde eerder hun rentevergoeding met 0,1%. De gehoopte stabiliteit op de spaarmarkt lijkt dus nog even uit te blijven.

Inflatie
De inflatie laat sinds juli wel een dalende lijn zien. Waar de inflatie in juli nog 3,1 was, daalde de inflatie naar 2,8 in augustus en 2,4 in september. Het gat tussen de spaarrente en de geldontwaarding is daarmee dus kleiner.

Hoogste rente bij Nationale Nederlanden
De hoogste variabele rente is nog steeds te vinden bij Nationale Nederlanden. Haar 'internetsparen' geeft een spaarrente van 1,95%. Een rekening openen is binnen 5 minuten online geregeld.

Vergelijk zelf alle spaarrekeningen op rente en voorwaarden
Jochem Kessens

Jochem is medeoprichter van Moneywise en weet veel van financiële producten. Hij houdt je op de hoogte van o.a. sparen.

Heb je een vraag?
Bel hem of zijn collega's op 085-760 7600

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Hans

7 november 2013 11:39:19

Ik twijfelde eind juli al of ik bij CB een rekening moest openen. Nu blijkt het inderdaad niet positief uit te pakken. Hoe lang zal Nationale Nederlanden de rente zo laten staan?

reageer op Hans

Jochem Kessens
Productexpert
Tel: 085-760 7600

7 november 2013 11:43:32

Beste Hans,
Dat is inderdaad het risico bij variabele rente. De zeer tijdelijk rente verhoging van CB verdient inderdaad niet de schoonheidsprijs. Hoe lang de rente bij Nationale Nederlanden zo blijft is niet bekend. In theorie kan deze morgen wijzigen. Als u meer zekerheid over de hoogte van de spaarrente wenst, dan kunt u depositosparen overwegen. Daarbij staat de rente vast voor een langere periode. Een nadeel is wel dat u tussentijds niet bij u geld kunt.
Met vriendelijk groet,
Jochem Kessens

reageer op Jochem Kessens
Plaats een reactie
Wat is je naam?
Wat is je email adres?
Jouw reactie
Reactie plaatsen
logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons