Pensioen

Pensioenverzekeraars zitten niet te wachten op pensioenknip

Jeroen Wolfsen maandag 29 juni 2015 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
De plannen van staatssecretaris Klijnsma om de pensioenknip weer nieuw leven in te blazen worden nog niet met open armen ontvangen door verzekeraars. Dit blijkt uit een rondgang van MoneyWise langs de 5 grote pensioenverzekeraars.

De pensioenknip moet het mogelijk maken om in eerste instantie slechts voor 2 jaar een pensioenuitkering aan te kopen.  Door de lage rentestand van dit moment is het namelijk zeer onvoordelig om nu een levenslang pensioen aan te moeten kopen. Door de aankoop van het levenslang pensioen nog 2 jaar uit te stellen kan de gepensioneerde mogelijk meer pensioen krijgen voor de rest van zijn leven.

Geen enkele zekerheid

De pensioenknip biedt verzekerden echter geen enkele zekerheid op een hoger pensioen. Sterker nog, de kans op een lager pensioen is levensgroot aanwezig. De rente moet in twee jaar namelijk flink stijgen om alle extra kosten die gepaard gaan met de pensioenknip goed te maken. Stijgt de rente niet of niet genoeg, dan levert de pensioenknip simpelweg verlies op.

Verzekeraars: Alleen als het moet en dan alleen eigen klanten

MoneyWise heeft de 5 grote verzekeraars (Aegon, Nationale Nederlanden, a.s.r., Zwitserleven en Delta Lloyd) gevraagd of men de pensioenknip gaat aanbieden. Alle partijen geven aan dat ze hier absoluut niet op zitten te wachten en het alleen aangaan bieden als het een wettelijke verplichting wordt. Voorlopig doet men echter niets en wacht eventuele wetgeving af. Het is zeker geen kwestie van ‘even’ een paar voorwaarden aanpassen voor de huidige producten.  En daar zit dan ook het probleem voor de verzekeraars. Ze moeten investeren in een product waar ze geen heil in zien. Niet voor hunzelf en niet voor de klant en dat  in 2017 weer van de plank gehaald gaat worden.
Aanvullend daarop geeft men aan dat waarschijnlijk alleen bestaande eigen pensioenklanten de mogelijkheid krijgen voor de pensioenknip. Consumenten kunnen dus niet shoppen met hun pensioenkapitaal voor de pensioenknip. Daarmee ontstaat er wederom een probleem met de pensioenknip: men moet het doen met het tarief dat de huidige verzekeraar aanbiedt.
In dit artikel

Pensioen laten uitkeren?

Vergelijk alle pensioenverzekeraars en vindt de hoogste pensioenuitkering!

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.462 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube