Pensioen

Pensioen op 65 of eerder? Ja graag!

Jeroen Wolfsen vrijdag 29 januari 2016 - bijgewerkt op: 21 oktober 2017
Zestig procent van de Nederlanders onder de 40 jaar geeft aan dat men niet langer wil werken dan hun 65e. Sterker nog, een derde van deze groep wil eigenlijk wel stoppen met werken voor hun 65e. Ze verwachten tegen die tijd voldoende gespaard te hebben om te kunnen stoppen met werken.

Pensioenuitvoerder BeFrank liet een onderzoek doen onder ruim 1000 Nederlanders tot 40 jaar. Hieruit blijkt dat er een groot verschil is tussen de verwachtingen en de realiteit. Juist jongeren worden geconfronteerd met een steeds hogere leeftijd waarop men in aanmerking komt voor een AOW uitkering en Pensioen. Het idee om eerder te kunnen stoppen met werken klinkt dan ook mooi maar zal in de werkelijkheid voor velen niet mogelijk zijn.

In de praktijk blijken jongeren ook nauwelijks inzicht te hebben in hun pensioen. Tachtig procent geeft aan dat men niet met hun pensioen bezig is en dat het nog 'heel ver weg' is.

Goede pensioenregeling belangrijk

Ondanks het feit dat 60% aangeeft dat ze een goede pensioenregeling belangrijk vinden heeft men geen idee wat ze later iedere maand nodig hebben om rond te kunnen komen. Pas op latere leeftijd, halverwege de loopbaan, ontstaat voor het eerste de behoefte om na te gaan denken over de pensioensituatie.  Ouders (53%), internet (40%) en een financieel adviseur (28%) zijn dan de meest geraadpleegde bronnen voor meer informatie.

Pensioensparen op een eigen pensioenrekening

Als iedereen een eigen pensioenrekening zou hebben waarop men kan sparen of beleggen voor een eigen pensioen zou men veel meer inzicht en betrokkenheid hebben bij het eigen pensioen. Het is dan veel beter inzichtelijk hoeveel pensioen er bij elkaar is gespaard en wat men daar later mee kan doen. Maar voordat het zover is moet er nog wel wat veranderen in pensioenland. Pensioen kan nu alleen geregeld worden via een pensioenfonds of een pensioenverzekeraar. Pensioensparen via een bank is helaas nog niet mogelijk.

Zelf je pensioen regelen

Een goed pensioen via je werkgever is leuk maar de kans is groot dat je hier ook zelf mee bezig moet zijn. dat kan op verschillende manieren. Je kunt zorgen dat je voldoende spaargeld hebt op latere leeftijd. Of je zorgt ervoor dat je de hypotheekschuld op je iegen woning hebt afgelost, zodat je op pensioenleeftijd geen woonlasten meer hebt. Of je gaat nu al sparen voor je pensioen met fiscaal voordeel middels banksparen.
In dit artikel

Pensioen laten uitkeren?

Vergelijk alle pensioenverzekeraars en vindt de hoogste pensioenuitkering!

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.363 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube