Pensioen

MoneyWise onderzoek ZZP Pensioen. Goed begin, maar half werk!

Jeroen Wolfsen vrijdag 20 februari 2015 - bijgewerkt op: 24 januari 2016
zzpersMoneyWise heeft onderzoek gedaan naar de nieuwe ZZP Pensioenen die in 2015 op de markt zijn gekomen. Het betreft het ZZP Pensioen van Loyalis, Bright Pensioen en Brand New Day. De drie aanbieders zijn ondergebracht in een vergelijkingsmodule. Hierin zijn alle kosten verwerkt en wordt rekening gehouden met de fiscale voordelen van de producten.

Onduidelijke en onjuiste informatie

De conclusie van dit onderzoek is duidelijk. Consumenten (ZZP-ers) die een dergelijk product willen afsluiten moeten kritisch zijn op de informatie die men op de website van aanbieders kan vinden. Flink doorlezen en goed opletten of alle belangrijke informatie genoemd wordt, is echt noodzakelijk. Wij vinden de informatie in ieder geval soms onduidelijk en soms zelfs onjuist.

 onduideljke en foute berekeningen

Het is belangrijk dat consumenten altijd alle benodigde informatie krijgen om te komen tot de juiste beslissing. Op het moment van verschijnen van dit artikel rekende Bright met een netto rendement, zonder rekening te houden met kosten. Dat is werttelijk toegestaan. Ook kon een klant van 57 jaar rekenen met 10% netto rendement, terwijl men op dat moment defensief belegd. Zo'n berekening komt dan erg rooskleurig uit. Het is misschien wettelijk toegestaan maar het kan leiden tot onduidelijkheid bij consumenten en dat zijn zaken die we niet meer moeten willen in deze branche. Bright heeft dit overigens een week na introductie  aangepast. Bij Loyalis zien we rekenfouten in de indicatie bij levenslange uitkeringen en zijn de uitgangspunten voor hun berekening niet duidelijk.

Beginnersfouten

Gezien de intenties van Bright en het ZZP pensioen kunnen we aannemen dat er sprake is van ‘beginnersfouten’. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat men moedwillig een verkeerde voorstelling van cijfers geeft en onvolledige informatie verstrekt. Maar het was verstandiger geweest als beide partijen hun huiswerk beter hadden gedaan.

Brand New Day Winnaar

Uit de cijfermatige vergelijkingen blijkt in ieder geval dat Bright het slechtste scoort. In bijna alle gevallen komt Brand New Day als beste aanbieder uit de vergelijking.

Lastig te vergelijken

De kostenstructuur met lage fondskosten en jaarlijkse administratiekosten maken dat het voor consumenten lastig is om te ontdekken wie de beste aanbieder is. De vergelijkingsmodule van MoneyWise.nl geeft de consument inzicht.
In dit artikel

Pensioen laten uitkeren?

Vergelijk alle pensioenverzekeraars en vindt de hoogste pensioenuitkering!

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 10.966 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube