Pensioen

Doorbeleggen met pensioen mogelijk

Jeroen Wolfsen woensdag 21 december 2016 - bijgewerkt op: 18 juni 2019
De eerste 2 verzekeraars hebben hun product voor doorbeleggen met pensioen geïntroduceerd. Aegon en Allianz bieden beide als eerste het product aan.

Wat is doorbeleggen met pensioen?
Sinds kort is de Wet verbeterde premieregeling van kracht. Heeft u een vrijkomend pensioenkapitaal dan heeft u nu de mogelijkheid om in de uitkeringsfase te gaan beleggen met hun pensioenkapitaal. Dit wordt het variabel pensioen genoemd. Op die manier bent u met uw vrijkomend pensioenkapitaal niet verplicht een vaste pensioenuitkering aan te kopen tegen de huidige lage rentestand.
Als u gaat beleggen met uw pensioenkapitaal krijgt u geen vaste uitkering maar is de hoogte van uw pensioen afhankelijk van het rendement van de beleggingen. Uw pensioenuitkering zal variabel zijn. Uw pensioen kan dus hoger maar ook lager worden. Dat is wel belangrijk om te realiseren.

Hoe werkt doorbeleggen met uw pensioen?
Aan de hand van uw beleggingsprofiel bepaalt u of doorbeleggen met uw pensioen voor u geschikt is. In eerste instantie rekenen we uit wat de hoogte van uw uitkering zou zijn als u kiest voor een vaste uitkering. Dit kunnen we vergelijken met de uitkering op basis van beleggen. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een verwacht, positief en negatief scenario. Op die manier krijgt u een goed inzicht van de mogelijkheden en de risico's. De pensioenverzekeraar beheert de beleggingen. U hoeft daar zelf niks aan te doen.

Jaarlijks wordt de uitkering bijgesteld aan de hand van het behaalde rendement. Is het rendement goed dan gaat de uitkering omhoog. Is het rendement negatief dan daalt de uitkering.

Hoe wordt er belegd?
Er wordt belegd op basis van ‘Life Cycle’-principe. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met uw leeftijd. Naarmate u ouder wordt er minder risicovol belegd. De verzekeraar houdt dat in de gaten en verandert de beleggingen automatisch. Zowel Aegon als Allianz werken op deze manier

Combinatie beleggen en garantie
Beleggen met uw pensioen kan een hogere uitkering opleveren maar u loopt ook risico. Daarom biedt Allianz de mogelijkheid om een combinatie tussen beleggen en garantie te kiezen. Bij Aegon kan dat niet en belegt u het volledige pensioenvermogen.

Wilt u een offerte voor doorbeleggen met uw pensioen?
Wilt u weten hoe uw pensioenuitkering eruit ziet als u kiest voor doorbeleggen met uw pensioen? Neem dan contact met ons op voor een offerte.
In dit artikel

Pensioen laten uitkeren?

Vergelijk alle pensioenverzekeraars en vindt de hoogste pensioenuitkering!

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.462 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube