Pensioen

AFM: Shoppen met pensioenkapitaal is een recht

Jeroen Wolfsen dinsdag 07 juli 2015 - bijgewerkt op: 27 april 2016
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) spoort verzekeraars aan om meer gebruik te maken van de mogelijkheden die men heeft om pensioendeelnemers beter te informeren. Verzekeraars kunnen hierbij gebruik maken van slimmere tools en informatie op hun website. Deelnemers moeten meer inzicht krijgen  in het pensioen dat wordt opgebouwd bij een verzekeraar en moet weten of dat pensioen voldoende is. Maar ook vindt de AFM het belangrijk dat deelnemers weten dat ze mogen shoppen voor de hoogste pensioen uitkering

Verzekeraars vertellen u niet alles

Als u bij uw werkgever via een verzekeraar pensioen heeft opgebouwd moet u op pensioendatum daarvoor een pensioen uitkering aankopen. De AFM is van mening dat pensioenverzekeraars hierbij nog steeds proberen om u als klant binnenboord te houden door u niet te vertellen dat u met uw pensioenkapitaal mag shoppen voor de hoogste uitkering.

Shoprecht voor pensioenen

In het rapport noemt de AFM dit zelfs het shoprecht en men is van mening dat verzekeraars dit expliciet duidelijk moeten maken. Dat het shoppen voor een pensioenuitkering grote verschillen kan opleveren voor pensioen laat MoneyWise al jaren zien met de vergelijkingen van de verschillende pensioenverzekeraars.

Voorbeeld: Shoppen met pensioen levert meer dan € 7.000 op!

Dat de verschillen enorm kunnen oplopen laat onderstaand voorbeeld zien. Een pensioenkapitaal van € 120.000 dat bij Allianz is opgebouwd en vrijkomt,  zou bij deze verzekeraar iedere maand € 410,00 opleveren.
Bij Delta Lloyd ontvangt de deelnemer voor het zelfde pensioenkapitaal iedere maand: € 439,47. Dat is iedere maand € 29,47 meer en dat levenslang. In 20 jaar tijd is het verschil meer dan € 7.000. En dat bij de huidige lage rentestand. Als de rente hoger is, zijn de verschillen tussen de aanbieders meestal nog groter.

pensioenverschillen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overstappen naar andere pensioenverzekeraar heel eenvoudig

Het shoppen met uw pensioenkapitaal is heel eenvoudig. Op de website van MoneyWise hoeft u maar een paar gegevens in te voeren en u ziet welke verzekeraar u de hoogste pensioenuitkering biedt. Via MoneyWise kan u een gratis pensioenofferte aanvragen en deze per e-mail ontvangen. Als u uw pensioen wilt overdragen naar een andere verzekeraar kan u online een nieuwe pensioenverzekering aanvragen. Daarna regelen we samen met u de overdracht van uw pensioen naar de nieuwe verzekeraar.
In dit artikel

Pensioen laten uitkeren?

Vergelijk alle pensioenverzekeraars en vindt de hoogste pensioenuitkering!

Vergelijk & regel direct

Reageer op, of stel een vraag over, dit bericht

Reactie
Reactie plaatsen
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662

Stay up to date

Ontvang, net als 16.363 anderen, onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw privacy is gewaardborgd.

logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube